29 / 03 / 2024

Yeşil Yol

Yeşil Yol

Danıştay, Tema Vakfı tarafından ’Yeşil Yol Projesi’ni de kapsayan Karadeniz Bölgesi’ndeki 6 ilin ’Çevre Düzeni Planı’ için açılan davada verdiği ’yürütmeyi durdurma’ kararının kapsamını yayınladı.

Yeşil Yol projesi bölge turizmini artıracak!

Yeşil Yol projesi için Ayder Yaylası'ndaki otelde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, projenin bölge turizmini olumlu etkileyeceğini söyledi.

Sadece yeşil yol değil mavisi de var moru da!

Karadeniz’de ‘Yeşil Yol’ olarak adlandırılan 2600 kilometrelik projede, 2’nci ve 3’üncü öncelikli yol olarak yer alan ‘mor ve mavi’ güzergâhlar da çevreye zararları açısından eleştiriliyor.

DOKAP: 'Yeşil Yol' projesinde doğayı tahrip etmiyoruz

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, Yeşil Yol Projesi'ne ilişkin, "Hiçbir ilimizde doğayı tahrip edecek herhangi bir çalışmamız söz konusu değil" dedi.

Yeşil Yol Projesi'ne mahkemeden durdurma!

Rize İdare Mahkemesi, "Yeşil Yol Projesi" kapsamında yapımı süren Çamlıhemşin ilçesindeki iki yayla arasındaki bağlantı yolu çalışmalarının yürütmesini, telafisi güç zararlara yol açacağı gerekçesiyle durdurdu.

Karadeniz Yeşil Yol projesi 2018'de tamamlanacak!

Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak ve 2018'de tamamlanacak olan "Yeşil Yol"un bölge turizmine önemli bir ivme kazandırması bekleniyor.

Mehveş Evin: Karanidenizin yeni kabusu, Yeşil Yol!

Sahil yolu, binlerce HES, taş ocakları, maden arama, nükleer santral derken Karadeniz bölgesinde bir de "Turizmle kalkınma” adına Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak bir otoyol Yeşil Yol var...

Yeşil Yol projesi ile yaylalar birbirine bağlanacak!

Karadeniz'deki yaylaları birbirine bağlayacağı söylenen Yeşil Yol projesi kafa karıştırdı. Yılın büyük bölümü 5-6 metre kar altında kalacak yolun 'olmayan' yayla turizmine ve doğaya etkisi tartışılıyor...

Türkiye’nin ilk 'Yeşil Şehir Eylem Planı' İzmir için hazırlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yeşil Şehir Eylem Planı ve İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı hazırladı. Her iki planda 61 eylem belirleyen Büyükşehir, İzmir’in iklim ve diğer çevre konularına ilişkin 2030 yılına kadarki yol haritasını belirledi.

Yeşil yol projesinde son durum!

Turistlerin doğa içerisinde ulaşım sağlaması hedeflenen Yeşil Yol Projesi kapsamında Samsun'dan Artvin'e kadar bin kilometre yolda iyileştirilme yapıldı.Çalışmanın tamamlanmasıyla bir çok şehre ziyaret gerçekleşecek...

Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya ret kararı!

Karadeniz yaylaları için bir doğa talanı olan Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya '' kamu yararı taşıdığı'' nedeniyle ret kararı verildi.

Yeşil Yol projesi 2018 yılında tamamlanacak!

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Yeşil Yol Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Ekrem Yüce Yeşil Yol projesinin 2018 yılında tamamlanacağını söyledi. 

Yeşil Yol 2018’de tamam!

Son viraja giren Yeşil Yol 2018’de tamamlanacak. 9 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak yatırıma 700 milyon lira kaynak aktı. Proje kapsamında Giresun Adası turizme açılıyor

Yeşil Yol projesinde sona gelindi!

Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Samsun, Artvin, Bayburt ve Tokat'ın yaylalarını birbirine bağlayacak olan ve 700 milyon lira yatırım bedeline sahip olan Yeşil Yol projesinde sona gelindi..

Pendik Ro-Ro Limanı'nda yeşil alan yol olarak planlandı!

Pendik Ro-Ro Limanı'nda yeşil alan olarak planlanan alanın, Kemiklidere üzerinden köprü ile İstanbul Tersanesi Komutanlığı'na ulaşım sağlamak üzere yol olarak planlandı...

Çanakkale'de yeşil bina hızla yükseliyor!

Çanakkale'de bir buçuk yıl önce temeli atılan Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezinin inşaatı devam ediyor. Yol seviyesine çıkan proje 47 Milyon TL yatırım bedeline sahip.

Yeşil Yol Projesi ile D-100 karayolu şehrin dışına çıkarılıyor!

Yeşil Yol Projesi kapsamında, ulaşıma kapatılacak kent merkeziden geçen D-100 karayolunun 9,5 kilometrelik bölümde, şehrin ortasında yeşil bir kuşak oluşturulacak.

Ordu Yeşil Yol projesi 2018'de tamamlanacak!

Yeşil Yol Projesi kapsamında düzenlenen istişare toplantısının 5.si Ordu’da gerçekleştirildi. Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak proje toplantısına Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Bülent Civelek ile 8 ilden yetkililer katıldı.

Ordu Yeşil Yol Projesi'nde son durum!

Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında bulunan Kabadüz Çambaşı Yaylası ile Mesudiye Topçam Mahallesi arasındaki yaklaşık 20 km’lik yolun üstyapı ihalesini gerçekleştirdi.

Yeşil Yol İzleme Sonuçları Raporu hazırlandı!

Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi ile ilgili 2016 yılı "Yeşil Yol İzleme Sonuçları Raporu" hazırlandı.

Yeşil Yol planına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ikinci onay!

Yeşil Yol projesini de kapsayan ve TEMA Vakfı tarafından açılan davada ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verilen 1/100.000 ölçekli ‘Çevre Düzeni Planı’, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenerek onaylandı.

Yeşil Yol Haberi

Yeşil Yol

Danıştay, Tema Vakfı tarafından ’Yeşil Yol Projesi’ni de kapsayan Karadeniz Bölgesi’ndeki 6 ilin ’Çevre Düzeni Planı’ için açılan davada verdiği ’yürütmeyi durdurma’ kararının kapsamını Ulusal Yargı Ağı Projesi’nde (UYAP) yayınladı.


Karara göre, Çevre Düzeni Planı’nda yer almayan Yeşil Yol projesi ile hidroelektrik santraller başta olmak üzere dere ıslah çalışmaları askıya alındı.


Rize, Artvin, Trabzon, Gümüşhane, Giresun ve Ordu illerindeki vadilerin doğal varlıklarının değerlendirildiği 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı, 2011 yılının Ağustos ayında dönemin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlandı. TEMA Vakfı, daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma ile ilgili olarak, bir haftalık askı süresi içerisinde planın 36 maddesine itiraz etti. Ancak itirazlardan sonuç alamayan TEMA, planın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle 2011 yılının Aralık ayında Danıştay’a dava açtı....