20 / 04 / 2024

yeşillenen oteller

yeşillenen oteller

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında turizm sektörü üzerine görüşlerini paylaştı. Gökkaya, Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri'nin sayısının artırılması konusunda çalışmaları anlattı.

Yeşillenen otellerin sayısı artıyor!

TUROB, Bureau Veritas ve Sürdürülebilirlik Akademisi işbirliğinde gerçekleştirilen ve turizm tesislerinin çevreye duyarlılığını belgelendiren 'Yeşillenen Oteller Sertifikası'nın 2015 yılında almaya hak kazanan ilk otel Eresin Hotels İstanbul oldu.

Yeşillenen Oteller Projesi için 40 otel başvurdu!

Erkan Çelebi Hürriyet'teki bugunkü köşesinde "Otellerde `yeşil´ seferberliği" başlıklı yazıyı kaleme aldı....

Yeşil Oteller Projesi ile 22 otel yeşillendi!

Yakın dönemde çevreye duyarlı otellerin tercih edileceğini öngören Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), 5. Dünya Su Forumu sırasında başlattığı Yeşil Oteller Projesi'ne,   'greeninghotels' (yeşillenen oteller) projesiyle devam

Lüks oteller ayda 20 bin TL’ye tecrübesiz eleman arıyor!

Lüks oteller, pandemi sonrası gelen seyahat taleplerini karşılayamamaya başladı. Bundan dolayı ayda 20 bin TL’ye çalışacak tecrübesi olmayan eleman arıyorlar. İşte detaylar!

Yeşil Yol Projesi’nde oteller için 2.2 milyon beton dökülecek!

Karadeniz’de 8 ilin yaylasını bağlayacak 2 bin 600 kilometrelik Yeşil Yol Projesi’nde sadece oteller için 2 milyon 250 bin metrekare beton dökülecek. Bitince Bartın, Kilis ve Yalova’nın alanından daha çok beton kullanılmış olacak.

Anemon Oteller Zinciri Manisa'da müze yapacak!

Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura, Manisa'ya bir müze kazandıracak. İsmail Akçura Manisa'ya ve Türkiye'ye söz verdikleri 10 milyon lira bedelli müze inşaatına ağustos ayında başlayacaklarını açıkladı.

Oteller, boş yerleri doldurmak için yüzde 15 indirim yaptı!

Bu yıl Türkiye’ye gelecek Rus ve Avrupalı turist sayısındaki düşüş beklentisi Türklere yaradı. Etstur Direktörü Suat Özbek, “Oteller, boş yerleri doldurmak için yüzde 15 indirim yaptı” dedi.

Port Nature Luxury Resort yeşillenen otel sertifikası aldı!

Port Nature Luxury Resort Hotel & Spa, TUROB, Bureau Veritas ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğiyle verilen ‘Yeşillenen Oteller (Greening Hotels) Sertifikası’nı almaya hak kazanarak, çevreye duyarlılığını belgelendirdi.

Yeşillenen otellerin sayısı artıyor!

TUROB, Bureau Veritas ve Sürdürülebilirlik Akademisi işbirliğinde gerçekleştirilen ve turizm tesislerinin çevreye duyarlılığını belgelendiren 'Yeşillenen Oteller Sertifikası'nın 2015 yılında almaya hak kazanan ilk otel Eresin Hotels İstanbul oldu.

Eresin Otel İstanbul Yeşillenen Oteller Sertifikası aldı!

TUROB, Bureau Veritas ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğinde gerçekleştirilen ve turizm tesislerinin çevreye duyarlılığını belgelendiren “Yeşillenen Oteller Sertifikası”nı 2015 yılında almaya hak kazanan ilk otel Eresin Hotels İstanbul oldu.

Beyaz yakalıların tercihi küçük oteller!

TÜRKİYE’nin 34 farklı destinasyonunda yaklaşık 300’e yakın üyesi bulunan Küçük Oteller Derneği’nin Başkanı Ömer Faruk Boyacı, çalışan kesimde beyaz yakalıların küçük otelleri tercih ettiğini söyledi.

Ortunç Otel iş dünyasının gözdesi oldu!

Cunda Adası'nda kendine özel koyda bulunan Ortunç Otel, kısa sürede iş dünyasının gözde tatil ve toplantı adresi oldu. İstanbul'dan 1.5 saatte ulaşılabilen Ortunç'un Yeşillenen Oteller sertifikası var

Bağcılar Nostalji Bahçeleri değişik ağaç türlerine ev sahipliği yapıyor!

Yeşil çimenlerin üzerinde piknik yapan Bağcılarlılar dalından meyve yemenin ayrıcalığını yaşıyorlar. Dalları yeşillenen fındık ağaçlarının süslediği Karadeniz havasının estiği Fındık Bahçesi de ilçe sakinlerinin ikinci adresi haline geldi.

Kervansaray Oteller Zinciri'nin işletme hakkı Kervansaray Hotel A.Ş'ye devredildi!

Kervansaray Oteller Zinciri tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'ndan yayınlanan bilgiye göre; Kervansaray Oteller Zinciri hasılat kira sözleşmesini feshederek işletme hakkını Kervansaray Hotel A.Ş'ye devretti.

Karadeniz'e yeşil yıldızlı oteller geliyor!

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği) Başkanı Murat Toktaş "Yeşil yıldız uygulaması, enerji, su, çevreye zararlı maddelerin tüketiminin ve atık miktarının azaltılmasını, enerji verimliliğinin arttırılmasını amaçlamaktadır" dedi...

Gedikpaşa'da kentsel dönüşümle binalar 2.5 milyon TL'ye el değiştiriyor!

İstanbul'un en köklü semtlerinden Gedikpaşa giderek turistik bir merkeze dönüşüyor. Ayakkabı atölyelerinin yavaş yavaş boşalttığı semtte butik oteller açılıyor, binalar 2-2.5 milyon TL'ye el değiştiriyor...

yeşillenen oteller Haberi

yeşillenen oteller

Yazın en hararetli zamanlarını yaşıyoruz. Gayrimenkulü değil ama turizmi daha fazla konuşmamız gereken dönemler. Tatil sezonunun açılmasıyla otellerde, turistik tesislerde hareketlilik beklenmekteydi. Her ne kadar kıpırdanma baş gösterse de şimdilik sonuçların arzu edilen düzeyde olmadığını ne yazık ki gözlemliyoruz. 


Klasik yaz turizminin öncü şehirlerine giden turist arkadaşlarımız fiyatların önceki senelere göre daha düşük olduğunu ifade ediyor. Elbette tesislerin boş kalmaması adına fiyat kırmalarını normal karşılamak gerekiyor. Ama buna rağmen sezonun toplam hasılatı önceki yılların altında kalırsa bu turizm sektörü için önümüzdeki dönemin nahoş olabileceğini düşündürüyor. 


Bu arada tam da bunları düşünürken elimize gelen bir basın bülteni turistik tesislerin durumunu biraz daha düşünmemize neden oldu. Bugün ziyaretçi ve ciro derdi yaşarken bizim bunlardan bahsetmemiz belki aykırı olabilir ama turizm sektörüne baştan çeki...