25 / 04 / 2024

yılanlı yalı

yılanlı yalı

Hürriyet Gazetesi'nden Ceren Arseven'in haberine göre; Hangi yalıda ne yaşandı, hangisinin mimarisi en özgün, talihsiz günlerle anılan hangisi? ‘Boğaz Hakkında Her Şey’ kitabının yazarı Saffet Emre Tonguç anlatıyor...

İstanbul Boğazı'ndaki 100 yalıya bir kitapta yer verildi!

İstanbul Boğazı'nın iki yakasında yer alan en ünlü 100 yalı bir kitapta toplandı. Araştırmacı Mahmut Sami Şimşek tarafından kaleme alınan kitapta, yalıların tarihi serüvenleri, mimari özellikleri ve yalı sakinlerine ait ilginç hikâyeler anlatılıyor...

Bebek'teki Yılanlı Yalı iflas ettirdi!

1989'da yalıyı satın alan Aydın Bolak, kısa sürede iflas etti... Sıkıntılar nedeniyle yalıyı elinden çıkardı... Yılanlı Yalı'nın eski sahibi olan kardeşlerden ikisi de aniden can verdi

Güneşyüz Yalıtım İnşaat Ve Turizm Limited Şirketi Kuruldu!

Güneşyüz Yalıtım İnşaat Ve Turizm Limited Şirketi Büyükçekmece'de Hakan Güleryuz tarafından kuruldu!

Makbule Atadan'ın Arnavutköy'deki yalısı kiraya verilecek!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kız kardeşi Makbule Atadan'ın Arnavutköy'de bulunan yalı için kiralık ilanı verildi. Yalı için 55 bin TL isteniyor.

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

Ahmet Yalman ve Aylin Okday Yalman Vaniköy'deki yalılarına yerleşti!

Bir süredir İspanya'nın Barcelona kentinde yaşayan Sadrazam Ahmet Tevfik Paşa'nın torunu Aylin Okday Yalman ile eşi Ahmet Yalman İstanbul'a dönüş yaparak Vaniköy'deki yalılarına yerleşti. 

Levent Pelesen: Konutlarda gerçek tasarruf yalıtımla başlar!

Anadolu’da ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’ düzenleyen İZODER, 2019 yılının 5. seminerini Gaziantep’te düzenledi.

Öz Yılmaz Yalıtım Havalandırma İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Yılmaz Yalıtım Havalandırma İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Özkan ve Nazım Yılmaz ortaklığında kuruldu. 

Levent Pelesen: Erzurum'da yalıtım hayati öneme sahip!

İZODER, yalıtım bilincini artırmak, kamu ile sektör temsilcilerini buluşturmak ve vatandaşlara çözüm önerileri sunmak amacıyla Anadolu’da ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’ düzenlemeye devam ediyor. İZODER, 2019’un ilk seminerini Erzurum’da gerçekleştirecek.

İZODER Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri'nin finali İstanbul'da!

İZODER’in ülke genelinde yalıtım bilincini artırmak, kamu ile sektör temsilcilerini buluşturmak ve vatandaşlara çözüm önerileri sunmak için gerçekleştirdiği ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’nin sekizincisi İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Konutta tasarruf yalıtımla başlar!

İZODER’in ülke genelinde yalıtım bilincini artırmak, kamu ile sektör temsilcilerini buluşturmak, vatandaşlara çözüm önerileri sunmak amacıyla gerçekleştirdiği ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’nin yedincisi Antalya’da gerçekleştirildi. 

İZODER Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri 15 Kasım'da Antalya’da!

İZODER, ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’nin yedincisini Antalya’da 15 Kasım'da gerçekleştiriyor....

Karadeniz’de yalıtıma gösterilen ilgi artacak!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği-İZODER, ülke genelinde yalıtım bilincini artırmak, kamu ile sektör temsilcilerini buluşturmak, vatandaşlara çözüm önerileri sunmak amacıyla gerçekleştirdiği Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’ni sürdürüyor.

Karşıyaka'dan Çiğli'ye stad!

Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, yılan hikâyesine dönen stat için yeni bir adım attı. Büyükkarcı, “Yalı’nın takipçisiyiz, buradan vazgeçmiş değiliz ancak açılan davalar tıkanırsa alternatif projemiz hazır” diye açıklama yaptı. 

Yeşil GYO taşındı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın merkezi Maltepe Mahallesi Yılanlı Ayazma Sk.Yeşil Plaza Sit. N17/15 Zeytinburnu/İSTANBUL adresine taşındı...

yılanlı yalı Haberi

yılanlı yalı

Boğaz’ın yalısı da çok kavgası da… Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden Aslı Üstünkaya ve Heves Ekinci (Üstünkaya’nın ayrıldığı eşinin annesi) arasındaki “benim yalım seninkini döver” kavgasıyla dikkatler yeniden Boğaziçi’ne yöneldi. Hangi yalıda ne yaşandı, hangisinin mimarisi en özgün, talihsiz günlerle anılan hangisi ve Osmanlı tarihinin en gizli aşk gecelerinden birisine hangisi ev sahipliği yaptı? ‘Boğaz Hakkında Her Şey’ kitabının yazarı Saffet Emre Tonguç anlatıyor. 


Edib Efendi Yalısı

Harem ve selamlık olmak üzere iki bölümden ibaret. Özgün yanı bu bölümlerde, birbirine simetrik olan büyük taşlıklarla bunların üzerindeki oval sofalar. Yapım tarihi 1753. 


Kont Ostrorog Yalısı

Kandilli’de esrarengiz görünümlü bu yalının tarihi pek bilinmiyor. Kimine göre 140 kimine göre 190 yaşında. Bakanın bir daha baktığı farklı bir mimarisi var. Denizden bakıldığında birleştirilmiş iki yalı görüntüsünde. 


Hadi...