19 / 04 / 2024

yıldırım Aşık Yunus türbesi kamulaştırma

yıldırım Aşık Yunus türbesi kamulaştırma

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesi yapılan kamulaştırmalarla gün yüzüne çıkarılacak.

İslam Memiş'ten yıldırım gibi açıklama geldi! Gümüşü o tarihte tutabilene aşk olsun! Gümüş tam tamına bu kadar olacak

İslam Memiş'ten yıldırım gibi açıklama geldi! Gümüşü o tarihte tutabilene aşk olsun! Gümüş tam tamına bu kadar olacak...

Enes Yıldırım Mimarlık İnşaat Proje Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enes Yıldırım Mimarlık İnşaat Proje Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Seyyid Enes Yıldırım tarafından kuruldu.

Muharrem Yıldırım Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Muharrem Yıldırım Mimarlık Limited Şirketi Maltepe'de Muharrem Yıldırım tarafından kuruldu.

Muharrem Yıldırım Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Muharrem Yıldırım Mimarlık Limited Şirketi bugün Maltepe'de Muharrem Yıldırım tarafından kuruldu.

Zeynep Yıldırım Mimarlık Ve İnşaat Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Zeynep Yıldırım Mimarlık Ve İnşaat Turizm Limited Şirketi Kartal'da Zeynep Yıldırım tarafından kuruldu.

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a gayrimenkul yanıtı!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Aziz Yıldırım'ın kendisine yönelttiği eleştirilere yanıt verdi. İşte Ali Koç'un çarpıcı açıklamaları...

Bursa Yıldırım'a 600 dönümlük yeni yaşam alanı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan sayısının en az ilçelerden biri olan Yıldırım'da dev projeye başlamaya hazırlanıyor. Yaklaşık 600 dönümlük orman arazisi yeni yaşam alanına dönüşecek.

Kaan Yıldırım'ın annesi kiracısını evden çıkartıyor!

Birlikte yaşamaya hazırlanan Kaan Yıldırım ve Hadise'ye Kaan Yıldırım'ın annesinden destek geldi. Yıldırım'ın annesi Seyhan Yıldırım, Kaan Yıldırım’a ait olan Beykoz Konakları’ndaki evin kiracısını arayarak kontratı yenilemeyeceklerini dile getirdi. 

Zekeriya Yıldırım Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Tekfen Holding Olağan Genel Kurul ve Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında, yeni Yönetim Kurulu da belirlendi. 2015'ten bu yana Tekfen Holding’de Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Murat Gigin, bayrağı Zekeriya Yıldırım’a devrederken, Grup Şirketler Başkanlığı’na ise Ali A. Pandır getirildi.

Yıldırım'a yeni kültür merkezi kazandırılacak!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Molla Fenârî'nin torunu Alim Alâeddin Ali Fenârî'nin Yıldırım’a miras bıraktığı 600 yıllık tarihi restore edilerek İncirli Kültür Merkezi olarak hizmete hizmete açılacak.

Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camisi açıldı!

Kartal'da hayata geçirilen "Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camisi" açıldı...

Yener Yıldırım: AOÇ arazilerinde sahipsizlik söz konusu değil!

Atatürk Orman Çiftliği AOÇ Müdürü Yener Yıldırım, TBMM KİT Komisyonunda, yaptığı açıklamada AOÇ'ne ait arazilerde herhangi bir sahipsizliğin söz konusu olmadığını dile getirdi. 

Aziz Yıldırım’ın kızı Gülşah Gordi Acarkent’e taşındı!

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım’ın kızı Gülşah Gordi, 3 çocuğunu daha sakin bir semtte yaşamak için “kıta” değiştirme kararı aldı. 

yıldırım Aşık Yunus türbesi kamulaştırma Haberi

yıldırım Aşık Yunus türbesi kamulaştırma

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesinin, imar değişikliği ve çevre düzenlemesiyle gün ışığına çıkarılması için çalışmalar başladı.

Yıldırım Belediyesi'nin yaptığı açıklamaya göre, 15'inci yüzyılda yaşayan ve mahlas olarak "Aşık Yunus"u kullanan şairin türbesi zamanla ilçedeki binaların arasında kaldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bursa Valiliği, Yıldırım Belediyesi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında türbenin yer aldığı bölge için Yıldırım Belediye Meclisinde imar planı değişikliği kararı alındı. Bu kararla kamulaştırma yoluna gidilerek çevre düzenlemesi yapılmasına imkan sağlandı.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, geçmişte yapılan hatalar sebebiyle bugüne kadar hak ettiği değeri göremeyen Aşık Yunus'un ve beraberindeki isimlerin edebi istirahatgahlarının, yıkımlarla meydana çıkarılacağını dile getirdi.

Aşık Yunus'un kabrinin Karamazak Mahallesinde Yeşil ile Emirsultan külliyeleri...