28 / 03 / 2024

yıldırım kentsel dönüşümü

yıldırım kentsel dönüşümü

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İspanya’da 11.’si gerçekleştirilen Uluslararası Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Konferansı’nda Yıldırım’daki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yıldırım kentsel dönüşümünde öncelik mahalle kültürü!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Hacivat Mahallesi'nde sahur programına katıldı.Programda konuşan Başkan Edebali kentsel dönüşüm çalışmalarında öncelikli kıstaslarının mahalle kültürünü yaşatmak olduğunu vurguladı.

İsmail Hakkı Edebali: Yıldırım'ı dönüşümle yeniden inşa ediyoruz!

Yıldırım Belediye Başkanı Edebali,"Biz Yıldırım'ı dünün mirası olduğu kadar yarının emaneti olarak görüyor ve geleceğin Yıldırım'ını inşa etmek adına büyük riskler alıyoruz. Kentsel dönüşüm alanları ile yaşanabilir şehir Yıldırım'ı inşa ediyoruz" dedi.

Yıldırım Belediye Meclisi'nde kentsel dönüşüm görüşüldü!

Yıldırım Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin başkanlığını yaptığı meclis toplantısında kentsel dönüşüm ve Yıldırım'ın vizyon projeleri görüşüldü.

Yıldırım'ın kaderini kentsel dönüşüm değiştirecek!

Gazete Bursa'nın köşe yazarlarından Muharrem Karabulut bugünkü yazısında Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. İşte Muharrem Karabulut'un o yazısı..

İsmail Hakkı Edebali: Yıldırım'ın dönüşümden başka şansı yok!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım'ın dönüşmekten başka şansı olmadığını belirterek, kimsenin mağdur olmayacağı düzen üzerinde durduklarını kaydetti.

Yıldırım'da kentsel dönüşüm süreci nasıl işliyor?

Hürriyet Bursa Gazetesi'nin köşe yazarlarından olan Namık Göz bugünkü yazısında Yıldırım'daki kentsel dönüşüm sürecinin nasıl işlediğini anlattı. İşte Namık Göz'ün o yazısı...

Yıldırım Mevlana kentsel dönüşümünde iptal edilen projeler yenilendi!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçede yapılanlar hakkında bilgi verdi. Edebali, "Biz yaptığımız şeyi, Yıldırım'ın yeniden doğuşu olarak adlandırıyoruz. Yıldırım'a yeni beyaz sayfalar lazım" dedi.

Bursa'da Yap, Transfer Et ve Yık kentsel dönüşüm modeli kullanılıyor!

Bursa Kent Gazetesi'nin yazarlarından Metin Carav bugünkü yazısında Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını ele aldı. İşte Mustafa Carav'ın o yazısı...

İsmail Hakkı Edebali: Kentsel dönüşüm iyi planlanmalı!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırımlıların sağlıklı ve güvenli bir hayat sürmeleri için kentsel dönüşüm bir tercih değil , zorunluluktur” dedi.

Yıldırım'da kentsel dönüşüm çağ atlatacak!

Katılımcı yönetim anlayışı ile belediyecilik hizmetlerine yenilikçi bir sistem getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, geleneksel hale gelen ‘6. Olağan Muhtarlar Toplantısı’nda 69 mahalle muhtarı ile bir araya geldi.

Yıldırım'a kentsel dönüşümle modern binalar yapılıyor!

Yıldırım'daki plansız yapılaşma nedeniyle kentsel dönüşümün kaçınılmaz bir gerçek olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "insanların gönüllerini yapmayı en az yeni binalar yapmak kadar önemsiyoruz" dedi .

Yıldırım'da kentsel dönüşümle hayvan barınağı yapılacak!

Kentsel dönüşüm çalışmalarını ilçenin öncelikli vizyonu olarak belirleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, dönüşüm çalışmaları kapsamında sokak hayvanları için master planı hazırladıklarını söyledi.

İdris Güllüce Yıldırım'da kentsel dönüşüm sorularını cevaplandırdı!

İlçeyi ortak akılla yöneten Yıldırım Belediyesi, gençleri Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile buluşturdu. ‘Şehir ve Gençlik’ konulu programda Bakan Güllüce, gençlerin kentsel dönüşüm ile ilgili sorularını cevapladı.

Yıldırım'da kentsel dönüşümle 31 kaçak bina yıkıldı!

Kentsel dönüşüm ile Yıldırım'ı daha yaşanabilir bir şehir kimliğine kavuşturmak isteyen Yıldırım Belediyesi'nin kaçak yapılaşma ile mücadelesi hız kesmeden devam ediyor.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşümde Ümraniye pik seviyede!

KİPTAŞ’ın eski Genel Müdürü, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’de bulunan 56 bin binadan sadece 148’nin riskli olduğunu belirterek, kentsel dönüşümde Ümraniye'nin pik seviyede olduğunu açıkladı.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Ümraniye kentsel dönüşümle 5 yıl içinde ayağa kaldırılacak!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, kentsel dönüşümde birlikte, bütün ilçenin 5 sene içinde ayağa kaldırılacağını açıkladı. 

Bursa Yıldırım’da kentsel dönüşüm hamlesi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde kentsel dönüşüm projesine start verdi.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm başladı!

Bursa'ya bağlı Yıldırım ilçesinde hayata geçirilen Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 7.etap çalışmalarına başlandı. 

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin dönüşümünde model olacak Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap’ta ihale süreci bitirildi. 

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor: Yıkımlar başladı!

Yıldırım Belediyesi’nin, TOKİ ile beraber hayata geçireceği Mevlana Mahallesi 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkım çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törenle başlatıldı. Törende Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, açıklamalarda bulundu.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Bursa'ya bağlı Yıldırım Belediyesi, ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Yıldırım Belediye Başkanı, Oktay Yılmaz kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi 7. Etap dönüşüm ihalesi 24 Mayıs'ta!

TOKİ, Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap 644 Adet Konut ve 177 adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 24 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş'tan kentsel dönüşüm eleştirisi!

Bursa CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın kentsel dönüşüm projeleri hakkında eleştirilerde bulundu. 

Bursa Yıldırım'da planlı dönüşüm başladı!

660 bin nüfusuyla Bursa’nın en büyük ilçelerinden olan Yıldırım'da, göçün de etkisiyle oluşan çarpık kentleşmeye çözüm aranıyor. Bu kapsamda ada bazlı dönüşüme örnek olacak Mevlana Mahallesi’nde TOKİ desteği ile gerçekleştirilecek ‘7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlar yapılıyor.

Bursa Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar başlıyor!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde devam eden 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım çalışmaları başlıyor.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Bursa Yıldırım'da bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

yıldırım kentsel dönüşümü Haberi

yıldırım kentsel dönüşümü

İspanya’nın Alicante şehrinde 11.’si gerçekleştirilen Uluslararası Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Konferansı’nda (11th International Conference on Urban Regeneration and Sustainability) Yıldırım’ı ve Türkiye’yi temsil eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kentsel dönüşümün arka planında ortaya çıkacak sorunların önüne geçmek adına, ekonomik ve sosyal analiz çalışmalarının detaylı olarak tamamlanması gerekir” dedi.Dünyaca tanınmış bilimsel kuruluşlar olan Wessex Teknoloji Enstitüsü, Alicante Üniversitesi ve Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma ve Planlama Kurumu tarafından düzenlenen ‘Sürdürülebilirlik ve Kentsel Dönüşüm’ konulu konferansa katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşümde ekonomik ve sosyal yapının analiz edilmesi hakkında sunum gerçekleştirdi.


 AYRINTILI ANALİZLER YAPIYORUZ

Dünyanın birçok ülkesinden bilim insanları, uygulayıcılar, uzmanlar ve gözlemcilerin katıldığı, bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı konferansta ‘Yıldırım İlçesi Perspektifinden Kentsel Dönüşümün Sosyal Boyutları’ başlıklı bildiri sunan Başkan...