23 / 04 / 2024

yoğun betonlaşma

yoğun betonlaşma

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, "Ankara'da yoğun betonlaşma, su sıkıntısına yol açıyor. Yağan yağmur, beton üzerinden kanalizasyona gidiyor; kullanamıyoruz" dedi. Baran Bozoğlu susuzluk sorunun olacağını belirtti.

O belediyeler birçok araziyi satılığa çıkardı!

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi; arsa, lojman ve sağlık alanını satışa çıkardı. Belediye, çevredeki yoğun betonlaşma sebebiyle park alanı olarak düzenlenmesi gereken, içinde pek çok yetişkin meyve ağaçlarının olduğu araziyi satışa çıkardı.

İstanbul'da betonlaşma tehlikesi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fuat Bol bugünkü köşe yazısında İstanbul'daki betonlaşma sorununu kaleme aldı. İşte Bol'un o yazısı...

Lens Yaşam Merkezi'ne ziyaretçilerden yoğun ilgi!

Anadolu Yakası’nın açık hava konseptiyle inşa edilen Lens Yaşam Merkezi'nin içerisinde 100’e yakın perakende mağazası, restoranları, kafeleri ve sosyal aktivite alanları bulunuyor. Lens Yaşam Merkezi'ne ziyaretçilerden yoğun ilgi geldi.

Gayrimenkul sektöründe 1 TL'den başlayan açık artırmalara yoğun ilgi!

Tapu.com tarafından düzenlenen 1 TL’den başlayan açık artırmalara yoğun ilgi gösteriliyor. Nisan ayı başından beri her hafta Salı günü düzenlenen uygulamada, tarıma uygun tarlalara yoğun ilgi olduğu gözleniyor...

1 TL’den başlayan açık artırmalara yoğun ilgi!

Uygun fiyatlı gayrimenkul satın almak isteyen alıcılar evlerinden çıkmadan ekran başından 1TL’den başlayan açık artırmalara katılabiliyor. Nisan ayından bu yana her hafta Salı günü gerçekleştirilen uygulamada özellikle tarıma elverişli arazilere yoğun ilgi olduğu gözleniyor.

Bodrum Kissebükü’ndeki Adalıyalı Koyu için betonlaşma uyarısı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un sahibi olduğu ETS şirketinin otel yapmak istediği Bodrum Kissebükü’ndeki Adalıyalı Koyu için betonlaşma uyarısı yapıldı.

CNR Emlak Fuarı’na Körfezli yatırımcılardan yoğun ilgi!

Dün kapılarını açan ve yaklaşık 400 projenin tanıtıldığı CNR Emlak Fuarı’na Körfezli yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’de yaşanan siyasi ve ekonomik olumsuzlukların geride kaldığını söyleyen yatırımcılar, “Türkiye’ye güveniyoruz, yatırıma devam edeceğiz” dedi.

Metro Market turizmin yoğun olduğu 3 bölgede mağaza açtı!

Metro Toptancı Market sahil şeridi olarak adlandırılan turizmin yoğun olduğu Ayvalık ve Fethiye ile birlikte Antalya'daki ikinci mağazasını da hizmete sundu.

Konyaaltı'daki yoğun yapılaşma erozyona sebep oluyor!

Konyaaltı İlçesi sınırlarında yaklaşık 7 kilometre uzunluğundaki dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinin, 1934 yılından bugüne kadar geçen süre içerisinde kentteki yoğun yapılaşmanın sonucunda ciddi oranda kumullarını kaybettiği ortaya çıktı.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu'da yoğun çalışıyor!

Turan da kendisine yöneltilen "Terör nedeniyle zarar gören yapılara ilişkin herhangi bir çalışma yapılacak mı?" sorusu üzerine, "Doğu ve Güneydoğu, konut ihtiyacı anlamında en yoğun çalıştığımız bölgelerden." dedi.

Eskişehir Tepebaşı Fen İşleri yoğun mesaide!

Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yaz dönemini yoğun bir çalışma temposuyla geçiriyor. Ekipler, mahallelerde asfalt dökümü, taş döşeme, kaldırım çalışmalarına ağırlık veriyor.

CNR Emlak Fuarı'na yoğun yabancı ilgisi bekleniyor!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmaları CNR EMLAK 2015 Fuarı'nda biraraya geldi. Bugün başlayan fuara yabancıların yoğun ilgisi bekleniyor.Farklı bölgelerden gelmesi beklenen 6 bin yabancı ziyaretçi, Türkiye'de yatırıma odaklanacak.

SPDO tasarımı Bulvar İstanbul yoğun ilgi görüyor!

Sabri Paşayiğit Design Office (SPDO) tarafından tasarlanan Bulvar İstanbul projesi doğayla iç içe, kaliteli ve standartları yüksek bir yaşam alanı sunuyor. Proje inşaatının devam etmesine rağmen oldukça yoğun ilgi görüyor.

yoğun betonlaşma Haberi

yoğun betonlaşma

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, "Ankara'da yoğun betonlaşma, su sıkıntısına yol açıyor. Yağan yağmur, beton üzerinden kanalizasyona gidiyor; kullanamıyoruz" dedi TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, son dönemde başkentte yağışlar artmasına rağmen "susuzluk" sıkıntısının kapıda olduğu yönündeki iddialara ilişkin, "Ankara'da yoğun betonlaşma var. Bu bölgenin tamamına yağan yağmur, beton üzerinden kanalizasyona gidiyor, kirleniyor. Bu suyu kullanamıyoruz. Halbuki çözümü var. Incek gibi yeni yapılaşmaya açılan alanlara ayrı toplama sistemleri kurulabilir; mesela doğalgaz boruları döşenirken bu sistemlerle ilgili topyekün bir çalışma yapılabilir. Bu, ilk başta bir maliyet yaratabilir ama uzun vadede, arıtma tesislerinden temiz su elde etmekten ya da Kızılırmak'tan su taşımaktan daha az maliyetli olacağı bir gerçek" dedi. 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Milliyet'e konuşan Bozoğlu,...