29 / 03 / 2024

yoros kalesi

yoros kalesi

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde Beykoz sırtlarındaki, mülkiyeti Hazine ve Milli Savunma Bakanlığı'na ait olan, tarihi Ceneviz Kalesi 2006 yılında Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecekmiş ve restore edilerek turizme açılacakmış.

Yoros Kalesi'nde 80 yeni eser bulundu!

İstanbul'da Doğu Roma dönemine ait Yoros Kalesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle 2010'dan bu yana yürütülen kazı çalışmalarında, yaklaşık 80 esere ulaşıldı

Yoros Kalesi'nde 80 tarihi eser bulundu!

İstanbul Anadolukavağı sırtlarında bulunan Yoros Kalesi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle 2010'dan bu yana yürütülen kazı çalışmalarında, bugüne kadar çok sayıda esere ulaşıldı.

Türkiye'deki 7 adet Ceneviz kalesi Unesco Dünya Mirası listesine girdi!

Türkiye'deki yedi Ceneviz kalesi Unesco Dünya Mirası geçici listesine girdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu eserlerin 'Ceneviz Ticaret Yolu'nda Akdeniz'den Karadeniz'e Kadar Kale ve Surlu Yerleşimleri' olarak kaydedildiğini belirtti..

Anadolukavağı’na alternatif yol geliyor!

Anadolukavağı trafiğine çözüm getirmek üzere Yoros Kalesi’nden Anadolufeneri-Poyrazköy Yolu çıkışına kadar olan yolu geçen yıl genişleten Beykoz Belediyesi bu yılki asfalt programı kapsamında yolun asfaltını tamamlayacak...

Kahta Kalesi UNESCO Listesi adaylığına hazırlanıyor!

Kocahisar köyünde bulunan, Romalılar ve Memluklular dönemlerinden sonra 1970'lerde restore edilen Yeni Kale'de yeniden restorasyon çalışması başlatıldı. "Kahta Kalesi" olarak da bilinen Yeni Kale, UNESCO Dünya Miras Listesi adaylığına hazırlanıyor.

Yoğurtçu kalesi ve çevresi turizme kazandırılacak!

Yunusemre Belediyesi, Yuntdağı bölgesi Uzunburun mahellesinde bulunan Yoğurtçu Kalesi ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlattı.

Yoğurtçu Kalesi turizme kazandırılacak!

Yunusemre Belediyesi, Yuntdağı bölgesi Uzunburun mahellesinde bulunan Yoğurtçu Kalesi ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlattı.

Saathane'deki Samsun Kalesi surları için vali devreye girdi!

Saathane Meydanı'nda ortaya çıkan 1192 yılında Danişmentliler tarafından yapıldığı belirtilen Samsun Kalesi'ne ait surlar, Samsun Valisi İbrahim Şahin'i harekete geçirdi. Vali İbrahim Şahin, Müze Müdürlüğünden brifing raporu istedi.

1990 yılında Çatalca'da Bizans kalesi yerle bir edilmiş!

1990 yılında Çaltalca'nın Binkılıç Köyü'nde bir Bizans kalesi dozerlerle yerle bir edilmiş. Çevre düzenlemesi yapılacağı gerekçesiyle yıkılan kalede antika eşyalar ve paraların da yağmalandığı iddia edilmiş.

Prizren Kalesi'nin dış cephesinde çökme meydana geldi!

Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'da bulunduğu sürede kullandığı tarihi Prizren Kalesi'nin dış cephesindeki önemli bir bölüm çöktü. Kale, 700 Bin Dolarlık projeyle geçtiğimiz yıl onarılmaya başlandı..

Prizren Kalesi’nin dış cephesi çöktü!

Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'da bulunduğu sürede kullandığı, kritik bir konuma sahip olan Balkanlar’ın önemli eserlerinden kabul edilen tarihi Prizren Kalesi’nin dış cephesindeki önemli bir bölüm çöktü.

Nevşehir Kalesi ve çevresi dönüşümle turizmi artıracak!

Mescid ve kiliselerin yanı sıra köklü yaşam ünitelerinin tamamını içine alan bir yerleşim konumundaki Nevşehir Kalesi ve çevresinin teknik açıdan donanımlı bir ekip tarafından temizlenmesi çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Siverek Kalesi'nin etrafındaki evler tehlike altında!

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesindeki Siverek Kalesi çevresindeki evler tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi Kale'nin topraklanma yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyle

Siverek Kalesi çevresindeki evler tehlike altında!

Siverek Kalesi çevresinde bulunan evler tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi Kale’nin topraklarının, yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyledi..

Ankara Kalesi hijyenik hale getirildi!

Başkent’in en fazla turist çeken bölgesi olan Ankara Kalesi’nde görsel ve hijyenik temizlik yapıldı. Tarihi kale, duvarlarına sprey boyalarla yazılmış yazılar temizlenerek hijyenik hale getirildi.

Ankara Kalesi'nde temizlik yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin zor koşullar altında Ankara Kalesi’nin ziyaretçilere açık olan kısmında gerçekleştirdiği çalışma sonrasında burçlara yazılan yazılar silindi, uyuşturucu ve alkol bağımlıları tarafından kirletilen gözetleme kuleleri yıkana

yoros kalesi Haberi

yoros kalesi



Ceneviz Kalesi kurtuluyor


İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde Beykoz sırtlarındaki tarihi Ceneviz Kalesi'ni Büyükşehir Belediyesi devralıyor. Bakımsız durumdaki kale, aslına uygun olarak restore edilerek turizme açılacak


MÜLKİYETİ, Maliye Hazinesi ve Milli Savunma Bakanlığı'na ait olan kale, protokolle Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek. Büyükşehir devir karşılığında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaç duyduğu altyapı, bina ve tesisleri yapacak. Daha sonra kalenin rölove, restitüsyon, restorasyon ve çevre düzenlemesi yapılacak. Böylece tarihi Yoros (Ceneviz) Kalesi İstanbullulara ve turizme kazandırılmış olacak. Beykoz sırtlarında Anadolu Kavağı'nda Karadeniz'e paralel bir şekilde uzanan kale, 14'üncü yüzyılda Şile Kalesi ile birlikte ele geçirilir. Birkaç defa el değiştirdikten sonra, 1453 İstanbul'un fethiyle birlikte tamamen...