24 / 04 / 2024

yüksek faizler inşaat sektörünü nasıl etkiliyor

yüksek faizler inşaat sektörünü nasıl etkiliyor

Yüksek faiz oranlarıyla ilgili açıklama yapan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Ekonomideki genişleme göstergelerine rağmen inşaatın görece geri kalmasının temel nedeni, yüksek faiz olarak görülebilir" dedi.

Dünyanın en uzun inşaatında yolun sonuna gelindi! 141 yıldır inşaatı devam eden 'La Sagrada Familia' 2026'da bitiyor!

Dünyanın en uzun inşaatı olan ve 141 yıldır inşaat halinde 'La Sagrada Familia' 2026 yılında bitecek.

İMSAD resmen duyurdu: Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 29,59 milyar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi eylül ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,65 milyar dolara yükselirken, yıllık  inşaat malzemesi ihracatı ise 29,59 milyar oldu.

Yüksek Fener İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Yüksek Fener İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Yüksek Fener İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi'nin merkezi Fatih'te yapıldı.

İstanbul'un en değerli arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşaat başladı!

İstanbul'un en değerli ve en tartışmalı arazilerinden olan Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşaat başladı. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi hukuksuz inşaatın durdurulmasını istedi...

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi 2022 yılı şubat ayı sonuçları resmen açıklandı. Peki Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Samsun Tekkeköy'deki hastane inşaatında son durum ne?

Samsun Tekkeköy'deki hastane inşaatının temeli 3 Mart 2019'da atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin 600 günde tamamlanacağını açıklamıştı. Ancak hastanenin inşaatının yeni başladığı öğrenildi.

Japonya'da son bir yılda 104 inşaat firması battı!

Japonya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle son bir yılda 104 inşaat firması battı!

Tahir Tellioğlu'ndan inşaat sektörü açıklaması!

Konut kredilerindeki yüksek faizler ile salgın süreci inşaat sektöründe daralmaya neden olurken, sektör oyuncuları arasında da iflas dalgası gündemde. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çekmeköy'deki o inşaatın sahibi gözaltında!

İstanbul'da 4 ve 8 yaşlarındaki iki kardeşin Çekmeköy'deki bir inşaat alanındaki asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturmanın başlatılmasının ardından inşaat sahibi O.A "Taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan gözaltına alındı.

Türkiye'nin en büyük 10 inşaat şirketi!

Türk müteahhitlik şirketleri yurt dışında üstlendikleri dev projelerle ünlerini artırıyor. Peki Türkiye'nin en büyük 10 inşaat şirketi hangisi? İşte Türkiye'nin en büyük 10 inşaat şirketi...

İstanbul'da en yüksek kredi inşaat sektöründe kullanıldı!

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul’daki finansal piyasaların analiz edildiği Mayıs 2020 Finansal Piyasalar İstanbul Ekonomi Bülteni’ne göre, İstanbul'da en yüksek kredi inşaat sektöründe kullanıldı...

Büyüme rakamları inşaat sektörünün ok gibi fırlayabileceğini gösteriyor!

İNDER Başkanı Durbakayım, "İnşaat sektörünün iyice gerilen yay pozisyonunu aldı. 2019 itibarıyla açıklanan büyüme rakamları, inşaat sektörünün önümüzdeki dönemler için hazırlandığını göstermektedir" dedi...

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy Metro Hattı inşaatı işçilerinden eylem!

İBB tarafından yapımı süren Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy Metro Hattı inşaatında çalışan işçiler yüklenici firmadan maaşlarını alamadıklarını iddia ederek eylem yaptı.

yüksek faizler inşaat sektörünü nasıl etkiliyor Haberi

yüksek faizler inşaat sektörünü nasıl etkiliyor

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2021 Ağustos Ayı Raporu’nu yayınladı. Açıklanan rapora göre, Temmuz 2021'de faaliyetteki bayram tatili kaynaklı gerilemeden sonra Ağustos 2021'De bir yükselme görülürken Beklenti Endeksi pozitif tarafta sürüyor. Güven Endeksi’nde sınırlı bir artışla beraber, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs koşullarındaki iyileşme ve ekonomik normalleşmeye karşın inşaat sektöründe uzun dönemli toparlanma için gerekli koşulların ortaya çıkmadığı belirtiliyor.

Resmi olarak açıklanan Hazır Beton Endeksi Ağustos Ayı Raporu verilerine göre beklenti dışındaki diğer endeksler, tüm dünyayı etkisi altına alan andemi sonrasında ülke ekonomisinde toparlanmanın etkilerinin görüldüğü geçen sene Ağustos'a göre yüksek görünüyor.

Raporun sonuçlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Ekonomideki genişleme göstergelerine rağmen inşaatın görece geri kalmasının temel nedeni, yüksek faiz olarak...