26 / 04 / 2024

yüksek mahkeme imar kanunu

yüksek mahkeme imar kanunu

Yüksek Mahkeme, KHK'nın, Yapı Denetimi Kanunu'nun kapsamını daraltan maddesinin de iptaline karar verdi. İptal hükümleri, kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından başlayarak 6 ay sonra yürürlüğe girecek...

Tarihi Altıeylül Ortaokulu’nu yıkma planı Danıştay’a takıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Edip Uğur’un döneminde imar planı değişikliğiyle tarihi Altıeylül Ortaokulu’nun yıkılmasına ve buranın ticari alan gösterilmesine karşı 6 sene önce açılan davada, Danıştay'dan iyi haber geldi. Yüksek Mahkeme, söz konusu okulun yıkılamayacağına hükmetti.

Kredi kart sahiplerine müjdeli haber! Yüksek mahkeme öyle bir karar verdi ki, herkes yararlanacak!

Yıllardır yılan hikayesine dönen kredi kart aidatlarının iadesi konusunda bu defa çok önemli bir gelişme yaşandı. Davaya bakan yüksek mahkeme kart sahipleri lehine karar verdi. Kart aidatınızı almak için ne yapacaksınız? Hemen bakın!

Düzce Konuralp'teki yüksek katlı projelerin durdurulması isteniyor!

Düzce Konuralp'te kat imar izninin zemin+4 kat olmasına ilişkin karar Düzce Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Bölge sakinleri tarafından inşaatı devam eden yüksek katlı projelerin durdurulması istendi.

Düzce Belediyesi'nden yüksek kat kararı!

Düzce ve Konuralp çevresinde yüksek katlı yapılaşmayı durdurmak amacıyla gerekli imar planı değişikliği Haziran ayı meclis toplantısında görüşüldü.

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun Teşkiline İlişkin Karar!

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İşte Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun Teşkiline İlişkin Karar'ın detayları... 

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu kuruluyor!

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu; Cumhurbaşkanı'nın veya katılamadığında Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın başkanlığında, ilgili bakanlar ve İBB Başkanı'ndan oluşacak...

Açığa alınan yüksek yargı mensuplarının mal varlıkları mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, açığa alınan veya tutuklanan yüksek yargı mensuplarının mal varlıklarını ve imar rantı iddialarını meclis gündemine taşıdı..

Emre Maraşlı: Firkirtepe'de konutta rekabet ve imar çok yüksek!

Emre Maraşlı, Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesine neden girmediklerini açıkladı. Emre Maraşlı, “Rekabet ve imar çok yüksek… Küçücük yere 50 bin konut yapılacak…. Fikirtepe sadece konut alanı olacaksa o zaman Ataşehir niye kuruldu?" dedi.

TOKİ projelerinde yüksek imar kullanmıyor!

Türkiye’de toplumsal beklentilerin değiştiğini anlatan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, hiçbir projelerinde yüksek imar kullanmadıklarına dikkat çekerek “İstanbul’a kıymıyoruz eskisi gibi” dedi.

Cumalıkızık imar planına Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onay!

Bursa'nın 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ı tarihî dokuya zarar vermeden yeniden şekillendirecek imar planına Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu onay verdi.

Pendik Bahçelievler yüksek öğretim alanı imar planı askıda!

İBB tarafından, Pendik ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi, 773 ada, 7 parsele ilişkin Yüksek Öğretim Alanı amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli plan tadilatı dün askıya çıktı.

Bayraklı'da parseller birleşip daha yüksek katlı imar verilecek!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, " İmar planlarını küçük küçük parseller birleşip daha yüksek katlı imar verilecek noktaya getiriyoruz " şeklinde ifadelerde bulundu.

Yabancıya 10 yılllık imar güvencesi geliyor!

Yeni teknoloji getiren, büyük ölçekli veya katma değeri yüksek yabancı yatırımlara imar güvencesi geliyor. Bu şirketlerin yatırım için aldıkları arazi ve arsaların imar planları 10 yıl süreyle değiştirilemeyecek.

yüksek mahkeme imar kanunu Haberi

yüksek mahkeme imar kanunu


Anayasa Mahkemesi, 648 sayılı KHK ile İmar Kanunu'na eklenen, mera, yaylak ve kışlakların uygun görülen kısımlarının, tapuda Hazine adına tescillerinin yapılmasını ve kamu hizmetleri için gerekli olanlar dışındakilerin, vaziyet planına veya onaylı imar planına uygun olarak talep sahiplerine bedeli karşılığında 29 yıla kadar tahsis edilmesini düzenleyen maddeyi iptal etti. 


CHP, 648 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname'nin, iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. 


Yüksek Mahkeme, KHK ile İmar Kanunu ve Yapı Denetimi Kanunu'nda yapılan değişiklikler ile KHK ile bu kanunlara eklenen bazı düzenlemeleri iptal etti. 


Buna göre, KHK'nın, 21. maddesiyle 3194 sayılı İmar Kanunu'nda yapılan değişiklik iptal edildi. Madde, imar planlarının...