19 / 04 / 2024

yunanistan oturum izni

yunanistan oturum izni

Türkiye’de yaşanan terör olayları ve siyasi iklim Türkleri komşu ülke Yunanistan’a yönlendirdi. Aileye oturma izni vermesi ve fiyatların görece uygun olması nedeniyle Türkler Yunanistan’da ev almaya 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hız verdi.

Evi al, vizeden kurtul!

Gayrimenkul alan yabancılara oturum izni verilmesiyle ev satın alan Çinli sayısında patlama yaşayan Güney Kıbrıs haberlerinin ardından gözler bu uygulamayı yapan diğer ülkelere çevrildi. İşte ev alma şartıyla vize derdinden kurtaran o ülkeler…

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

Yunanistan 'altın vize' için değişikliğe gidiyor! Yatırım tutarında sınır 800 bin euro olacak!

Yunanistan'da yatırım yapma karşılığında kişilere oturma izni sağlanmasını öngören 'altın vize' için gereken minimum tutarın 800 bin euroya çıkarılacağı söyleniyor. 

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların konut sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı iki sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu. Yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların konut satın almalarına ilişkin yasağın süreceği kaydedildi.

Avrupa Birliği ülkelerinde oturum izni nasıl alınır 2024?

Avrupa Birliği ülkeleri Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya ve İspanya’da oturma izni nasıl alınır? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

Kıbrıs Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer açıkladı: Oturum izniyle ilgili mevzuatlarda eksiklikler var!

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, oturum izni ile ilgili olarak mevzuatlarda eksiklikler bulunduğuna dikkat çekti.

Yurtdışından nasıl ev alabilirim?

Son zamanlarda Türk vatandaşları, yurtdışından farklı amaçlarla ev almayı tercih ediyorlar. Bunun başlıca amaçlarından biri de yatırım düşüncesidir. Ayrıca ev alınan ülkede oturum izni almak için de ev almak mantıklı bir tercih olarak görülüyor. Peki yurtdışından nasıl ev alınır?

İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi yasaklandı!

İstanbul’da 10 ilçede yürürlüğe giren yabancılara oturum izni verilmemesi uygulaması İstanbul’un genelinde uygulanmaya başlandı. Konutunu kiraya verip, otelinde kaçak yabancı uyruklu barındıran kişilere de para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da devam ediyor.

İngiltere açıkladı! Yeni vize ile çalışma izni ve oturma hakkı almak kolaylaşıyor..

İngiltere hükümeti geçtiğimiz günlerde hızla büyüyen şirketlere istihdam sağlamak için yeni bir vize türü açıkladı. Artık çok daha kolay İngiltere vizesi sahibi olabileceksiniz. Yeni vize size 2 yıl süreyle oturum izni veriyor.

Yabancılara 'Kiralama ile oturum izni kaldırılmalı' önerisi! 

Yurtdışında yabancıya yönelik doğrudan konut satılan şirketler desteklenecek. Uygulama fiyatları yükseltecek tepkileri gelirken, sektör uzmanları  kiralama yoluyla oturum izninin kaldırılmasının gerekli olduğunu aktardı...

Yabancıların konutta ilk tercihi Türkiye!

Türkiye'de özellikle Afgan vatandaşları tarafından konut yatırımları 5 yıldır artmaya devam ediyor. Özellikle oturum izni almak için ev alan vatandaşların sayısı 2021'nin ilk aylarında bir hayli arttı. 

Fransa'da göçmenler oturum izni ve konut talebiyle gösteriler düzenledi!

Fransa'da kendilerine oturum izni ve konut imkanı verilmesini talep eden göstericiler, hükümet karşıtı pankartlar taşıdı.

Karadağ'a memurlardan gayrimenkul yatırımı!

Karadağ Türk İş adamları Derneği Kurucu Başkanı İsmail Oğuz Güvenç, şu anda çok fazla memurun gayrimenkul alımı için Karadağ’a geldiğini belirtti ve yeşil pasaport sahibi memurlara 6 ay boyunca oturum izni verilmesi bu ülkeyi memurlar için cazip kıldığını ifade etti...

yunanistan oturum izni Haberi

yunanistan oturum izni

Türkiye’de yaşanan terör olayları ve siyasi iklim Türkleri komşu ülke Yunanistan’a yönlendirdi. Aileye oturma izni vermesi ve fiyatların görece uygun olması nedeniyle Türkler Yunanistan’da ev almaya 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hız verdi.


Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul alımları artıyor. Amerika’dan sonra en fazla tercih ettikleri ülke ise komşu ülke Yunanistan oldu. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra komşuda B planı amaçlı ev alan Türkler bu ülkede en çok Atina’yı tercih ediyor. Yunanistan’da 250 bin euroluk gayrimenkul alanların aile bireylerine de oturma izni verilmesi ülkeyi Türkler için cazip konuma getirmiş durumda. Bu ilgi nedeniyle Yunanistan’da ev almak isteyen Türklere hizmet veren birçok site var. Hatta bazıları TL üzerinden fiyat veriyor.


Türklerin yoğun ilgisi gayrimenkul firmalarının da yatırımlarını buraya yönelmesine yol açıyor. Bu...