19 / 04 / 2024

yunanistan özelleştirme

yunanistan özelleştirme

Yunanistan'ın Avrupa'ya olan borçlarını ödemesi için özelleşitrme programı hızlandırılacak. Ülkenin malı mülkünün satışı için ise IMF Başkanı Lagarde'ın eski sağ kolu ünlü Fransız Maliyeci Jacques Le Pape atandı.

Türk yatırımcılar Yunanistan'da özelleştirilecek sektörlerle ilgileniyor!

Türk yatırımcıları, Yunanistan’da 50 milyar avroya özelleştirilecek sektörlerle yakından ilgileniyor. Karadeniz Kalkınma Bankası Başkanı Delikanlı, “Burada iş yapmayla ilgilenen firmaları yakından takip ediyoruz” dedi.

Yunanistan'dan ada resti!

Yunanistan Denizcilik Bakanı Vekili Theodoros Dritsas, Pire ve Selanik Limanları'nın özelleştirilmesine son verileceğini söyledi. Bu durumun İzmir Limanı'na ekonomik olarak olumsuz etkisi olabileceği ifade ediliyor.

Yunanistan'da limanların özelleştirilmesine son verilecek!

Theodoros Dritsas, katıldığı bir radyo programında Pire ve Selanik Limanları'nın özelleştirilmesi konusuna değinerek, "Pire ve Selanik Limanları'nın çoğunluk hisse paketinin satılmasına son veriliyor, bu önemli bir tercihtir" dedi.

Yunanistan Elektrik Teşkilatı'nın özelleştirilmemesi için grev yapıldı!

Yunanistan Elektrik Teşkilatı'nın özelleştirilmesine karşı çıkan Elektrik Teşkilatı Çalışanları Genel Federasyonu'nun grev kararı aldığı bildirildi.GENOP üyeleri de bugün akşam saatlerinde Atina'da DEH binası önünde gösteri düzenleyecek.

Yunanistan özelleştirme hedefini 2 milyar Euro'ya indirdi!

Yunanistan özelleştirilme gelirlerini 2.6 milyar Euro'dan 2 milyar Euro'ya düşürdü

Yunanistan'da 3 binden fazla gayrimenkul satılacak!

Yunanistan'da denize yakın arazilerin, askeri bölgelerin hatta köylerin bile özelleştirileceği bildirildi, bu kapsamda 3 binden fazla gayrimenkul satılacak

Yunanistan adalarını kiralıyor!

Yunan Hükümeti'nin, ülkenin içerisinde bulunduğu mali krizin aşılmasına yönelik uzun vadeli kalkınma programı çerçevesinde Ege'de ve İyon Denizi'nde kamuya ait bazı ada ve adacıkları yatırımcılara açma kararı aldığı bildirildi...

Atina'da hükümetin özelleştirme politikalarına protesto!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da hükümetin özelleştirme politikaları protesto edildi.

Yunanistan özelleştirmelerden 3,5 milyar euro bekliyor!

Yunan Özelleştirme Kurumu Başkanı Stergios Pitsiorlas’ın açıklamasına göre Yunanistan 2016 yılında özelleştirmelerden 3.5 milyar Euro (4 milyar dolar) elde etmeyi hedefliyor.

Yatağan maden sahasının özelleştirme ihalesi iptal edildi!

Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ 'ye ait maden ruhsatı ve maden sahasının özelleştirme ihalesi iptal edildi.

Konya ÖİB'nin Karatay'daki özelleştirme ihalesinde teklif verme tarihi uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Konya Karatay'da bulunan arsaların özelleştirilmesi ihalesinde teklif verme tarihi 22 Nisan 2015 tarihine uzatıldı.

Türkşeker A.Ş.'den 3 ilde 4 özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Erzurum, Kırşehir ve Samsun'da bulunan taşınmazlara özelleştirilme kararı verildi. kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

2014'te özelleştirme gelirlerinde yüzde 50 azalma yaşandı!

Hazine’nin önemli gelir kaynaklarından özelleştirme işlemlerinde 2014’te büyük düşüş yaşandı. Rekabet Kurumu’nun onayıyla satış ve devir işlemleri tamamlanan özelleştirmelerin miktarı 2013’e göre yüzde 50’den fazla azalarak 9 milyar liraya geriledi..

Özelleştirme İdaresi Koç'a resmi davet gönderdi!

Koç’un Kalamış’tan vazgeçtiğini açıklamasının ardından Özelleştirme İdaresi, gruba cuma günü resmi davet gönderdi. Koç'un 37 günü var.

Altınkum Sağlıklaştırma ve Güzelleştirme projesi başladı!

Altınkum bölgesinde ilçenin can damarı olan 'Altınkum Sağlıklaştırma ve Güzelleştirme projesi başladı. Öngörülen ve beklenen çalışmaları esnafla el ele omuz omuza devam ediyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi binaları özelleştirme kapsamında!

Ondokuz Mayıs Üniversitesine yapılan tahsisin taşınmazların eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmaması sebebiyle kaldırılmasına ve Samsun Bafra ilçesi, Elifli Mahallesi, Ortamahalle Mevkiinde bulunan taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı.

Altınkum'u güzelleştirme çalışmaları devam ediyor!

Didim Belediyesince başlatılan "Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma" projesi Kapsamında bazı işyerlerinin sonradan eklenmiş müştemilatları yıkıldı. Altınkum'daki çalışmalar, turizm sezonu ile başlamadan tamamlanabilecek.

Maliye Hazinesi ve TCDD adına kayıtlı taşınmazların özelleştirme süresi uzatıldı!

ÖİB Maliye Hazinesi ve T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı muhtelif taşınmazların özelleştirilme sürelerinin uzatıldığını bildirdi. Özelleştirme İdaresi'nin süre uzatım ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğalgaz çevrim santrallerinde özelleştirme yapılacak!

ÖYK onayının ardından doğalgaz çevrim santrallerinde de özelleştirme süreci başlayacak. Yeni paketle birlikte 2 milyar dolarlık gelir elde edilmesi bekleniyor.

Özelleştirme İdaresi Gölbaşı'nda imar değişikliği yapıyor!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Gölbaşı sınırlarındaki 2 parsel için imar değişikliğine gitti. 1 / 5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği 'nin kabulüne dair kararının yürütmesi durduruldu.

yunanistan özelleştirme Haberi

yunanistan özelleştirme

Fransa Maliye Bakanlığı’ndan bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, Yunanistan’da kamu varlıklarının satışının hızlandırıması için oluşturulacak yeni özelleştirme fonunun yönetim kurulu başkanlığı görevini bir Fransız üstlenecek. AB ile Yunanistan arasında yapılan 86 milyar euro büyüklüğündeki kurtarma programı çerçevesinde Atina’nın kamu varlıklarının satılması için bir özelleştirme fonu kurması gerekiyor.


İSMİ ÜZERİNDE ANLAŞILDI


Kurulacak fonun yönetimi 5 kişiden oluşacak. Bu 5 üyeden 3’ünü Yunan hükümeti, diğer 2 üyeyi ise kreditörler belirleyecek. Her iki tarafında veto hakkı olacak. Kathimerini gazetesinin haberine göre, Yunanistan ve kreditörler yönetim kuruluna Fransa’dan Jacques Le Pape’nin başkanlık etmesi konusunda anlaştılar.



Sözcü


Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı


IMF, Yunanistan'ın Avrupa'ya olan borçlarını ödemesi için özelleştirme programının hızlandırılmasına karar verdi. Ülkenin satışı için ise IMF Başkanı Lagarde'ın eski sağ kolu ünlü Fransız Maliyeci Jacques...