28 / 03 / 2024

Yunanlılar türkiye ev alımı

Yunanlılar türkiye ev alımı

EKİM ayında 32 yılı geride bırakmaya hazırlanan TURYAP, Türkiye vatandaşlarının yoğun bulunduğu 30 ülkede temsilcilik açacak.

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Yabancılar Türkiye'ye konut almak için geliyor!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tutdere, "Yabancı yatırımcılar her ay milyonlarca dolarlık portföylerini satarak Türkiye’den ayrılıyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırım İçin değil, ev almak için geliyorlar" diye konuştu

Yabancılar Türkiye'den hangi gayrimenkulleri alıyor?

Çinli yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor. Şimdi de gözleri gayrimenkule çevrildi. Peki yabancılar Türkiye'den hangi gayrimenkulleri alıyor? Türkiye'ye en çok talep hangi ülkelerden geliyor?

İranlılar vatandaşlık için Türkiye’de ev alıyor!

Türkiye’de yaşayan İranlılar, Türkiye’de konut edinip Türk vatandaşlığına açılan kapıyı aralıyor. 2018 Eylül ayından beri 250’den fazla İranlı Türkiye'de ev sahibi oldu.

Iraklılar Türkiye'den konut almaktan vazgeçmiyor!

TÜİK 2019 Ağustos Konut Satış İstatistikleri'ne göre, Irak vatandaşları Türkiye'den 675 adet konut satın aldı. Irak'ı 469 konut ile İran, 212 konut ile Rusya Federasyonu, 159 konut ile Kuveyt ve 149 konut ile Almanya takip etti...

İranlılar Türkiye'den konut alımında ikinci sırada!

2019'a hızlı başlayan ve ilk 3 ayda 9 bin 618 adede ulaşan yabancıya konut satışında payı her geçen ay artan İranlılar, Türkiye'nin değişik bölgelerinde konut sahibi oluyor.

Yabancılar Türkiye’de hangi illerden ev alıyor?

TÜİK’in verilerine göre yabancılara konut satışı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 92 artış kaydederek ile 3 bin 321 oldu. Verilere göre en çok Iraklı ve İranlı'lar Türkiye’de mülk ediniyor.

İranlılar Türkiye'den ev alıyor!

2018 TUİK verilerine göre, Iraklılar Türkiye’de en çok konut satın alan yabancıların başını çekerken, yabancıya satılan konutlarda en büyük artış İranlılarda yaşandı.

Yabancılar Türkiye'yi yeniden mercek altına aldı!

Yabancılar Türkiye'yi yeniden mercek altına aldı. Geçen yılın ilk sekiz ayında yabancılara 13 bin konut satılırken bu yılın aynı döneminde .18 bin 540 konut satıldı.

Hangi ülke vatandaşları Türkiye'den konut aldı?

Türkiye'den konut alan yabancılar ülkelerine göre değerlendirldiğinde, ilk 5 ülke arasında sadece 1 komşu ülke bulunuyor. Peki, Hangi ülke vatandaşları Türkiye'den konut aldı?

Yunanlılar, Türkiye'den ev almak için harekete geçti!

EKİM ayında 32 yılı geride bırakmaya hazırlanan TURYAP, Türkiye vatandaşlarının yoğun bulunduğu 30 ülkede temsilcilik açacak.

Katarlılar Türkiye'de yatırım yapacak!

Katarlılar Türkiye'ye yatırım yapmak için harekete geçti. Onlarca Katar firması, proje ve yatırımları için İzmir'e gelecek.

Yatırımcılar Türkiye'nin potansiyelini biliyor!

Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu'nun 60'ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Çan'da düzenlenen törende konuştu. Okyay, "Aslında iyi öngörüsü olan yabancı firma ve yatırımcılar Türkiye'nin potansiyelini biliyor'' dedi.

Yunanlılar türkiye ev alımı Haberi

Yunanlılar türkiye ev alımı

Özellikle Yunanistan temsilciliğine son günlerde talep oldukça fazla. Konu ile alakalı TURYAP franchise satış müdürü Sezer İkizoğlu şunları söyledi: "Emlak fiyatları açısından cazibe merkezine dönüşen Yunanistan, turizmin de etkisiyle emlak satışları ile ön plana çıkıyor. Krizin etkisi sayesinde emlak fiyatlarındaki düşüşü avantaja dönüştürmek isteyen ve Türkiye’deki emlak piyasasındaki hareketi gören Yunanlı kadın girişimci TURYAP’ın Atina temsilciliğini açtı.


AB üyesi Yunanistan’da emlak sahibi olunarak ileriki aşamada AB vatandaşlığına uzanan  yolda ; vize kolaylığı sayesinde dünyayı gezmek isteyen vatandaşlarımıza imkan sağlayabiliyor" dedi.


İkizoğlu konu ile ilgili açıklamasının devamında " Son günlerde Yunanlı zenginlerin İstanbul’dan özellikle Adalar bölgesinden ev almak için Atina temsilciliğimize başvurmaları da ayrıca iki ülkenin dostluğu adına güzel bir gelişmedir.  Bunun haricinde İstanbul’un boğaz kesiminde ev almak isteyen Yunanlı zenginler fiyat...