18 / 04 / 2024

Yunuseli Havaalanı ne zaman açılacak

Yunuseli Havaalanı ne zaman açılacak

Yenişehir Havaalanı’nın açılmasının ardından 2001 yılında kapatılan Yunuseli Havaalanı’nın yeniden hava ulaşımına açılması için sürdürülen hummalı çalışmalarda sona gelindi.

Yunuseli Havaalanı 16 yıl sonra yeniden açılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: "İstanbul'da üçüncü havalimanının bitmesiyle buraya da uçuşlar tarifeli olarak başlayabilir. Ancak farklı Anadolu şehirlerine Yunuseli'nden 25-30 kişilik uçaklarla seferleri hızlandırmayı planlıyoruz" dedi.

Yunuseli Havaalanı’nda inşaat başlıyor!

Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yunuseli Havaalanı’nın tekrar uçuşlara açılmasıyla ilgili inşaat çalışmaların da birkaç gün içerisinde başlayacağını söyledi.

Yunuseli Havaalanı uçuşlara açılıyor!

Yaklaşık 15 yıl öncesine kadar aktif olan kullanılan ancak Yenişehir Havaalanı’nın hizmete açılmasının ardından atıl halde kalan Yunuseli Havaalanı’nın yeniden ulaşıma açılması için sürdürülen çalışmalar meyvesini verdi...

Esenler Havaalanı Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Havaalanı Mahallesi, Rezerv Yapı Alanı’nın Bir Bölümüne İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatında son durum ne?

CHP Tarsus ilçe örgütü 9 ihale, 3 temel atma töreni gerçekleştirilen, 7 bakan değiştiren ve 6 farklı bitiş tarihi açıklanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen Çukurova Bölgesel Havaalanı bölgesinde yazılı uçurtma uçurdu.

Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Uzun zamandır Bursa'nın gündemi Yunuseli Havaalanı. Havaalanı tartışması beraberide imar tartışmalarını da getirdi. Peki Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Bursa Yunuseli Havaalanı arazisinde ne yapılacak?

Bursa halkı son günlerde Yunuseli'ndeki eski havalimanı arazisinde ne yapılacağını merak ediyor. Peki Yunuseli arazisinde ne yapılacak? Bursalılar arazide ne istiyor?

Yunuseli Havaalanı arazisinin Bakanlığa devredilmesinin gerekçesi TBMM'de!

Yunuseli Havaalanı'nın arazisinin bir bölümünün Bakanlığa devredilmesinin gerekçesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Niğde Havaalanı'nın ne zaman tamamlanacağı TBMM'de!

Niğde Havaalanı'nın ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yunuseli Havaalanı'nın arazinin akıbeti merak ediliyor!

Bursa'nın şehir merkezinde bulunan Yunuseli Havaalanı'nın bulunduğu arazinin havaalanı statüsünden çıkarılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Artvin-Rize Havaalanı ne zaman açılacak? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, merakla beklenen Artvin-Rize Havaalanı'nı yıl sonuna doğru hizmete açmayı planladıklarını müjdeledi.

Çukurova Bölgesel Havaalanı ne zaman açılacak?

Elazığ'da kapatılarak şehir hastanesine taşınan hastanelerin binalarının akıbeti meclis gündemine taşındı. MHP'li Klavuz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Selam Rezidans Yunuseli ile rezidans konforu!

Bugüne kadar 2 binden fazla konut üreten Murat Özer İnşaat, 'Selam Rezidans' markasıyla Bursa Yunuseli'nde yeni bir dönem başlatıyor. Projelendirilmesinden anahtar teslimine kadar her aşamasında büyük titizlik gösterilen Selam Rezidans projesi 151 daire ve AVM'den oluşuyor.

Alinur Aktaş'tan havaalanı arsası açıklaması!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kamuoyunda sıkça tartışma konusu olan ‘Doğanbey’in taşınması ve Yunuseli Havaalanı’nın kaldırılması yönündeki’ haberlerler ilgili açıklama yaptı.

Niğde Havaalanı'nın inşaatı ne zaman başlayacak?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Ahmet Arslan'a Niğde Havaalanı'nın yapımına dair iki soru sordu..

Havaalanı yakınındaki yüksek binaların uçuş güvenliği sorunu mecliste!

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bursa Yunuseli Havaalanı'nın ticari uçuşlara kapatılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil, Bakan Arslan'a havaalanı yakınındaki yüksek binaların uçuş güvenliği sorununu sordu..

Yunuseli Havaalanı ne zaman açılacak Haberi

Yunuseli Havaalanı ne zaman açılacak


Bursa’nın havacılık sektöründe de söz sahibi bir kent olması hedefiyle Bilim Teknoloji Merkezi bünyesinde havacılık ve uzay bölümü kurulması, üniversitede havacılıkla ilgili bir bölüm açılması ve yerli uçak üretimi konusunda yoğun mesai harcayan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 6 yıldır sürdürdüğü Yunuseli Havaalanı’nın yeniden uçuşlara açılması çalışmalarında sona geldi. Yunuseli Havaalanı’nın hava ulaşımına açılması için önceki yıllarda imzalanan protokollerin çeşitli nedenlerle askıya alınmasına rağmen süreci ısrarla takip eden Büyükşehir Belediyesi, son olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden gelen onayın ardından 1 Şubat’ta Yunuseli Havaalanı’ndan uçuşları başlatma kararı aldı. Böylelikle Yenişehir Havaalanı’nın açılmasının ardından 2001 yılında kapatılan ve bugüne kadar atıl halde duran Yunuseli Havaalanı yeniden aktif olarak kullanılmaya başlayacak. Gemlik – Haliç arasında sefer yapan ve karaya da inme özelliği bulunan Burulaş’a...