19 / 04 / 2024

Yuvacık Barajı

Yuvacık Barajı

Kentin su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'yia arıtma tesisi arasındaki 38 metrelik kot farkını değerlendiren Kocaeli Belediyesi, yerleştirdiği türbinlerle elektrik üretmeye başladı.

Kocaeli'de içme suyundan üretilen enerji 100 bin evi aydınlatacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Yuvacık Barajı’ndan içme suyu arıtma tesisine giden sudan elektrik üretecek HES’i devreye soktu.

Yuvacık Barajı doluluk oranı yüzde 99'a ulaştı!

Günlerdir yağan yağmur barajlara yaradı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı yüzde 99’a, Namazgah Barajı’nda ise yüzde 76’ya ulaştı

Yuvacık Barajı tesislerinin yıkılması gerekiyor!

CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva, Yuvacık Barajı’nı besleyen kaynakların üzerindeki üç tane tesisin, barajı pislettikleri gerekçesiyle yıkılması gerektiğini söyledi.

Yuvacık Barajı'nda son durum!

Yuvacık Barajı ’nda inceleme yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, barajın istenen seviyeye ulaştığını ve Sapanca Gölü’ne su aktarımının devam ettiğini de dile getirdi...

Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne su takviyesi yapılıyor!

İSU Genel Müdürlüğü, Sapanca hattından göle su vermeye 14 Kasım’da başladı. O günden beri günlük 100.000 m3 su veren İSU, barajın dolması üzerine Sapanca hattından Yuvacık Barajı’na su miktarını günlük 150 bin m3’e çıkardı.

Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne 150 bin metreküp su verildi!

İSU Genel Müdürlüğü, Sapanca hattından göle su vermeye 14 Kasım’da başladı. O günden beri günlük 100.000 m3 su veren İSU, barajın dolması üzerine Sapanca hattından Yuvacık Barajı’na su miktarını günlük 150 bin m3’e çıkardı.

Bakan Eroğlu: Baraj inşaatında ilk 3'e giriyoruz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Şu anda baraj inşaatında biz dünyada ilk 3 'e giriyoruz. Kendi içme suyu arıtma teknolojimiz var." dedi.

Yuvacık Barajı'na 24 saatte 104 bin metreküp su girişi oldu!

İSU’nun SCADA Merkezi’nde yer alan yağış ölçer sensörlerinden elde edilen verilere göre en yüksek yağış miktarı Başiskele’de yaşandı. İlçede 24 saatte metrekareye 64 kg yağış yağarken bu yağışın 58 kg’ı 18.30-19.45 saatleri arasında düştü.

Yuvacık Barajı'ndaki su miktarı 23 milyon 580 metreküpe ulaştı!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresinden ( İSU ) yapılan yazılı açıklamada, Yuvacık Barajı'ndaki su miktarı, son günlerde etkili olan yağışlarla 23 milyon 580 metreküpe ulaştı.

Yuvacık Barajı'nda su seviyesi yükseliyor!

AA muhabirine yapılan açıklamaya göre Yuvacık Barajı'nda su seviyesi yükseliyor. Kocaeli'nin ana su kaynağı olan Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi, son zamanlara etkili olan yağışlarla 24 milyon metreküpe ulaştı.

Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi azaldı mı?

CHP İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, Yuvacık Barajı'ndaki suyun kentin ihtiyaçlarına cevap vereceğini savunarak, "Barajın su seviyesini siz de görüyorsunuz, bunların hepsi barajı kötülemek adına maksatlı yapılmış oyunlar" dedi.

İlhan Bayram: Yuvacık Barajı'nda 15 günlük su kaldı!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, Yuvacık Barajı'nda 15 günlük su kaldığını belirterek, Sapanca Gölü ve Namazgah Barajı devrede olduğu için su sıkıntısı yaşanmayacağını bildirdi...

Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi düştü!

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi düştü. 5 milyon 170 bin metreküpe düşmesi nedeniyle Sapanca Gölü'nden takviye yapılıyor...

Bakan Yumaklı açıkladı! Kahramanmaraş Kısık Barajı inşaat çalışmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Reyyan Konutları'nda son 4 daire! 2 ay sonra teslim!

Reyyan Konutları'nda son 4 dairenin satışı devam ediyor. Yuvacık Reyyan Konutları'ndan yüzde 35 peşinatla konut sahibi olunabiliyor...

Taşköprü'deki Kırık Barajı inşaatı TBMM'de!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde inşaatı devam eden Kırık Barajı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çetin Barajı Avrupa’nın en büyüğü olacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dicle Nehri üzerinde inşaatına devam edilen Çetin Barajı’nın tamamlandığında Avrupa’nın en büyük barajı olacağını açıkladı.

Başiskele Belediyesi'nden 52.4 milyon TL'ye satılık 14 arsa!

Başiskele Belediyesi, Yeniköy, Kullar ve Yuvacık mevkiide yer alan 14 arsayı ihale ile satıyor. İhale 10-11-12 Aralık 2018 tarihinde yapılacak..

Palet İnşaat konkordato istedi!

Türkiye’nin en büyük barajını inşa eden firma olarak bilinen Palet İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talebinde bulundu. 

Başiskele'de 52.1 milyon TL'ye satılık 14 arsa!

Başiskele Belediyesi, Yeniköy, Yuvacık ve Kullar mevkiide yer alan 14 arsa ihale ile satışa sunuyor. İhale 8 Ekim'de gerçekleşecek..

Başiskele'de 51.9 milyon TL'ye satılık 15 arsa!

Başiskele Belediyesi, Yeniköy, Kullar ve Yuvacık mevkiideki 15 arsasını ihale ile satışa sunuyor. Arsaların ihalesi 26 Haziran'da gerçekleşecek...

Pekdemir İnşaat'tan Yuvacık'a 2 bin konutluk yeni proje!

Bugüne kadar kentte 2 bin 500'ün üzerinde konut üreten Pekdemir İnşaat Yuvacık bölgesinde altı etaptan oluşan 2 bin konutluk bir proje için lansmana çıkacaklarını açıkladı..

Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi yükseliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Başiskele ilçesi Yuvacık’ta hayata geçirdiği Dini Yüksek İhtisas Merkezi yükseliyor.

Kocaeli'deki kaçak bungalov evlerin yıkımında gerginlik!

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın havzasındaki bir işletmenin kaçak bölümleri ekipler tarafından yıkılmak istenince, arbede yaşandı.

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın etrafındaki tesisler yıkıldı!

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bulunan Yuvacık Barajı çevresindeki kaçak olduğu tespit edilen tesisler yıkıldı. İşletme sahipleri yıkıma karşı çıktı.

Kırık Barajı'nın temeli atıldı!

Kastamonu'da inşa edilecek olan Kırık Barajı’nın temeli bugün Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Yuvacık Barajı Haberi

Yuvacık Barajı

Sanayi kenti Kocaeli, birbiri ardına gerçekleştirilen çevreci projelerle gri bir şehir olmaktan çıkıp yeşile dönüşüyor. Kocaeli Belediyesi hayata geçirdiği son projeyle kente yılda 130 milyon m3 içme suyu sağlayan Yuvacık Barajı'nı hidroelektrik santraline dönüştürdü. 


Salyangoz tipi türbinler 

Barajla arıtma tesisi arasındaki 38 metrelik kot farkı değerlendirilerek yerleştirilen türbinler suyun gücünü elektriğe dönüştürmeye başladı. Yüzde 100 yerli üretim olarak tasarlanan projeyle yıllık 14 milyon kilovatsaat elektrik üretimi hedefleniyor. Tesiste kullanılan "salyangoz tipi" türbinler Diyarbakır'da özel olarak imal edildi. 


10 milyon TL'ye mal oldu 


Daha önce güneş enerjisi, çöp gazından elektrik üretimi, biyogaz entegre enerji üretim tesisi, klinik ve tehlikeli atık yakma ve enerji üretimi, rüzgâr türbini gibi alternatif enerji üretimi faaliyetlerini hayata geçiren Kocaeli Belediyesi'nin yıllık enerji kapasitesi, Yuvacık türbinlerinin de devreye girmesiyle yaklaşık...