29 / 03 / 2024

yüzen otopark nerelerde yapılcak

yüzen otopark nerelerde yapılcak

İspark' ın Marmaray'a entegre amacıyla hayata geçireceği yüzen otopark nerelerde yapılacak?, yüzen otopark nasıl yapılacak?, yüzen otoparkı hangi ülkeler kullanıyor? merak ediyorsanız haberimizi inceleyin...

Otopark ücretlerinde akıllara durgunluk veren detay! Ceza yemek daha ucuza geliyor!

İstanbul'un bazı noktalarında 12-24 saat arasında otopark ücretinin 300 lira olduğu görülürken insanlar yüksek otopark ücretlerine tepki gösterdi. Diğer taraftan, otopark ücreti vermek yerine aracı hatalı yere park edip ceza yemenin daha ucuza geldiği fark edildi. İşte akıllara durgunluk veren o hes

Yüzen marketler 7-24 iş başında! İstediğiniz ayağınıza geliyor! İşte 5 ağustos 2022 fiyat listesi

Perakende şirketleri denizde de hizmet vermeye başladı. Yaz mevsimin gelmesiyle birlikte yüzen market sayısında artış yaşandı. Peki yüzen markette perakende ürünlerinin fiyatı ne kadar? İşte 5 Ağustos 022 fiyat listesi...

İstanbul Karaköy Katlı Otoparkı yıkılıyor!

İstanbul ilk çok katlı otopark olma özelliğine sahip 45 yıllık Karaköy Otoparkı için yıkım kararı alındı. 

Yüzen adalar turizme kazandırılacak!

Erzurum Tortum'da yer alan 6 yüzden ada için adım atıldı. Turizme kazandırılacak adalarda ziyaretçiler için tesis yapılacak.

Son yılların popüler konut trendi: Yüzen ev! 

Özgür yaşam sevenlerin tercih ettiği konut tipi olan yüzen evler son yıllarda en çok tercih edilen evlerden biri oldu. Peki, yüzen evler nasıl inşa ediliyor? Yüzen evler dayanıklı mı? İşte detaylar...

Koronavirüsten kaçan multi milyarderler yüzen villalara yöneldi!

Koronavirüsün etkisinden uzak durmak isteyen multi milyarderler Dubai'de bulunan yüzen villalara yönelmeye başladı. Zenginlerin, Dubai’de yapay olarak oluşturulan The World İsland'daki dünyanın ilk yüzen evlerine yoğun talep geldi. 

Van'da yüzen otel projesine onay geldi!

Van Edremit Belediyesi'nin turizmi canlandırmak için hayata geçireceği otel projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda onay geldi. 

Çekmeköy'de otopark arazisi yerine villa mı inşa edilecek?

İstanbul Çekmeköy’de 16 bin metrekarelik arazinin imar planı, İBB Meclisinde çoğunlukta olan AK Parti oylarıyla değiştirildi. Buna göre; söz konusu araziye otopark yerine villa inşa edilecek

Van Gölü'ne ‘yüzen otel’ projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan destek!

Van Gölü üzerine yapılacak olan Yüzen Otel projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

Van Gölü'ne 'yüzen otel' projesi onaylandı: 2 milyon liralık destek sağlanacak!

Van'da Edremit Belediyesi'nin turizm, istihdam ve mesleki unsurları içerisinde barındıracak olan 'Yüzen Otel' projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

Anthenea 'ilk yüzen eko-lüks süit otel' oldu!

“İlk yüzen eko-lüks süit otel” olan Anthenea, 1977 yapımı James Bond filminden esinlenerek, Fransız mimar Jean-Michel Ducancelle tarafından dizayn edildi. 

Erzurum'un yüzen adalarına turizm yatırımı!

Erzurum'un Tortum ilçesindeki Zökün Gölü'nde bulunan yüzen adalar turizme kazandırılıyor...

Yüzen evler mi yüzen hayaller mi?

Yüzen evlerin bulunduğu, insanların timsahları evlreinde beslediği, dünyanın en büyük taşkın su yatağı olan Kamboçya Tonle Sap Gölü'nün hayran bırakan hikayesini biliyor musunuz?

yüzen otopark nerelerde yapılcak Haberi

yüzen otopark nerelerde yapılcak


Yüzen otopark nerelerde yapılacak?

İspark, park potansiyelini attırmak için yeni, bir yöntem geliştirdi. İspark'ın kullanacağı otopark yöntemi denizlerde kullanılacak. Bu projeyle her tarafı denizlerle çevrili İstanbul'da yüzer otopark dönemi başlayacak ve deniz alanları kullanılacağından da otopark sorununun çözümüne katkı sağlanmış olacak.


İstanbul'daki yüzen otoparklar atıl durumda bulunan şehir hatları vapurlarının tamir edilmesiyle kullanılacak. Yani eski vapurlar yeni yüzen otopark olacak. Yüzen otopark nerelerde yapılacak? sorusuna ise bu noktada şöyle müjde verebiliriz. Bu sistem İstanbul'un önemli bölgelerinde devreye alınacak. 


Yüzen otopark nerelerde yapılacak?

İspark'ın hayata geçireceği yüzen otoparklar öncelikle Marmaray’ın Üsküdar ve Kadıköy İstasyonu ile Harem’e, Avrupa yakasında ise Kazlıçeşme ve Sirkeci istasyonlarına yakın noktalarda devreye alınacak. Çünkü Marmaray'ın şu anda en büyük sıkıntısı otoparklarla entegre olamaması...


İlk etapta Harem'e 400 araç kapasiteli yüzen otopark...