26 / 04 / 2024

yüzen şehir nedir

yüzen şehir nedir

Artan nüfusuyla baş etmekte zorlanan Çin, tam 5 metrekarelik yeni yol ve yerleşim yeri inşa etmeye hazırlanıyor. Ancak bu da yeterli değil. Bir sonraki proje ise su üzerinde şehirler inşa etmek olabilir.

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Dünyanın en büyük yüzen gecekondusu Nijerya Lagos'ta!

Nijerya'nın 18 milyon nüfusluk Lagos kentinin kıyısında yüzen şehir kuruldu. Yaşayacak alan bulamayan insanlar suyun üzerine şehir inşa etti...

Kuzey Yakası Başakşehir nedir?

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut Başakşehir'de yeni bir yaka kuruyor. Peki Kuzey Yakası Başakşehir nedir?

Şanlıurfa Halfeti'ye yüzen köprü geliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Halfeti’nin doğal güzelliklerini ve eşsiz kültürel yapısını daha da ön plana çıkaracak çalışmalara imza atarak Halfeti'ye modern marina, yüzen köprü ve yeni otopark kazandırıyor.

İzmir Büyükşehir'den arıtma tesislerine dev bütçe!

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre problemlerinden biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de ciddi bütçeler ayırıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait 8 işyeri kiralandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni, Hukuk Müşaviri Avukat Necmi Özen başkanlığında encümen salonunda toplandı. Toplantıda İzmit, Gölcük ve Başiskele’de yer alan kalıcı iş merkezilerindeki işyerleri kiraya verildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'den engelliler için yeni ulaşım çözümü!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir’de yaşayan engelli vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanmış ve rahatlıkla kullanabildikleri ulaşım sorununu çözen günlük servis aracı yoğun ilgi görüyor.

Yüzen şehir Costa Classica gemisinin ana limanı İstanbul!

Dünyanın en büyük cruise gemilerinden biri olan "Costa Classica” önümüzdeki Temmuz ayından itibaren seferlerine İstanbul'dan başlayacak. 3 bin 500 yolcu kapasiteli gemi, adeta yüzen bir şehir...

Yaşar Üniversitesi öğrencilerinden Urla için yüzen şehir projesi!

Urla'nın İzmir'de yüzen şehir mimarisine en uygun yerleşim alanlarından biri olduğunu tespit eden öğrenciler, alanın tsunami, rüzgar gibi risk analizlerini de belirledi ve ortaya 7 farklı farklı yüzen yapı projesi çıktı.

Büyükşehir belediye bütçesi nedir?

5216 sayılı kanun gereğince en az üç ilçe veya ilk kademe belediyesini kapsayan büyükşehir belediyelerinin gelirleri ve giderleri nelerdir? Büyükşehir belediye bütçesi nedir? Büyükşehir belediye bütçesi ne kadar?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Kordon esnafına çöp uyarısı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Kordon ve Pasaport esnafından, yer altına alınan çöp konteynerlerinin kullanımına özen gösterilmesini ve büyük çöp poşetlerinin doğrudan çöp kamyonlarına verilmesini istedi.

Küresel ısınmaya karşı "yüzen şehir" projesi!

Yaşar Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri küresel ısınmadan atık suya ve enerji üretimine birçok alanda çevreye duyarlı projelerin gerçekleştirildiği önemli çalışmalara imza atıyor. Küresel ısınmaya karşı "yüzen şehir" projesi...

Şükrü Sözen: Büyükşehir Yasası ile köylüler inşaat ruhsatını belediyeden alacak!

Büyükşehir Yasası'nın köylüleri zorlayacağını anlatan Sözen, yasanın köylüleri ilgilendiren yönlerinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Büyükşehir Yasası ile birlikte turizm şehrinin 78 köy ve 9 beldesiyle birlikte 'büyük bir aile' olacağını kaydetti...

yüzen şehir nedir Haberi

yüzen şehir nedir


Artan nüfusuyla baş etmekte zorlanan Çin, tam 5 metrekarelik yeni yol ve yerleşim yeri inşa etmeye hazırlanıyor. Ancak bu da yeterli değil. Bir sonraki proje ise su üzerinde şehirler inşa etmek olabilir.


Su üzerine inşa edilmiş yüzen şehirler ihtimalini ilk değerlendiren ise AT Mimarlık Ofisi ve Çinli inşaat firması CCCC oldu. İki firma, tarafından hazırlanan yüzen şehir projesinin önümüzdeki yıl pilot ölçekte denenmesi planlanıyor.


Hong Kong ile Macau arasında inşa edilmesi planlanan 10 kilometrekarelik ada şehir, anakaraya ihtiyaç duymayacak şekilde tasarlanmış. Teoride burada yaşayan halkın, her türlü ihtiyacını burada karşılaması hedefleniyor.


Projenin mimarlarından Anthony Phan "İnsanların iş veya başka sebeplerle anakara ulaşmasına gerek kalmayacak. Her şey ada üzerinde olacak" diyor.


Sadece halkın sosyal ihtiyaçları değil temel ihtiyaçları bakımından da anakaraya ihtiyaç duymaması hedefleniyor....