19 / 04 / 2024

Zeki Adlı kimdir

Zeki Adlı kimdir

Vatandaşların tapu ve kadastro işlemlerine e-Devlet üzerinden daha hızlı yapabilmesi için yüzde 50 olan dijitalleşme oranı 2020 sonuna kadar yüzde 70'e yükseltilecek.

Tapu dolandırıcılığına 'kısa mesaj' ile önlem!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, "Vatandaşlarımız taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden anında haberdar olmak için e-Devlette 'Tapu Telefon Bilgileri Beyan' kısmından cep telefonu numarasını kaydetmeli" dedi.

Türkiye'de 184 milyonun üzerinde tapu senedi var!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, kat irtifakı, kat mülkiyeti geçişleri ve özellikle de intikal işlemleri nedeniyle tapu senetlerinin sayısının 184 milyona ulaştığını açıkladı.

Tapuda üç boyutlu dönem başlıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada vatandaşların, elektronik ortamda konutlarının içini ve dışını 3 boyutlu görebilme imkanına sahip olabileceği "Üç Boyutlu Kent Modelleri ve Kadastro Projesi"nde ilk adım olan pilot uygulamanın tamamladığını belirtti.

2017'de 8 milyonu aşkın tapu işlemi yapıldı!

Tapuda geçtiğimiz yıl 8 milyonu aşkın işlem gerçekleştirildi. Bu da saniyede bir tapu işlemi gerçekleştirildiği anlamını taşıyor.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımı ikiye katlandı!

Yabancıların geçen yıl Türkiye'deki taşınmaz edinimi bir önceki yıla göre iki katına yükseldi. 

Konut sektöründe dev yenilik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, satın alınacak ev tapuda üç boyutlu görülebilecek diye açıklamada bulundu. 

Deprem bölgesindeki 11 ilde ortofoto haritaları devrede: Sınırları değişen mülkiyetlerin yeri belirleniyor! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller için ortofoto haritaları üreterek, hangi mülkiyette nerede, ne derece kayma olduğunu belirlediklerini ifade etti. 

Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu Genel Müdürlüğünden son dakika açıklaması geldi: Hiçbir geçerliliği yok!

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı'dan ev alıp satacak herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Adlı yaptığı açıklamada noterdeki sözleşmelerin geçerliliğinin olmadığını, satışların tapu müdürlüklerinde olması gerektiğini dile getirdi.

Tapuda 35 milyonluk vurgun Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'yle engellendi! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tapuda sahteciliğin önüne daha hızlı geçmek amacıyla geçen sene Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'ni (EKDS) başlattıklarını ve böylece 35 milyon liralık vurgunun önüne geçildiğini söyledi.

Yabancılar 2021'de Türkiye'den 68 bin 600 gayrimenkul aldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, yabancıların 2021'de Türkiye'den 68 bin 600 gayrimenkul aldığını belirtti. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Adlı, en çok tercih edilen bölgeleri de açıkladı.

Türkiye'de 2021 yılında 3 milyon 20 bin 416 tapu satış işlemi yapıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının gayrimenkul hareketlerini etkilemediğini ve 2021'de toplamda 3 milyon 20 bin 416 satış işlemi yapıldığını kaydetti.

Tapuda son bir senede aile şerhi konulan konut sayısı 15 bin 171 oldu!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı önemli açıklamada, son 1 senede aile şerhi konulan konut sayısının 15 bin 171 oldu rakamına ulaştığını söyledi.

Vatandaşların yüzde 80'i tapu hizmetlerinden memnun!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı tapu hizmetleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Adlı, yaptığı açıklamada, vatandaşların yüzde 80'lik kısmının tapu hizmetlerinden memnun olduğunu dile getirdi.

Tapuda sahteciliğin önüne geçilecek!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı "İçişleri Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler çerçevesinde pilot uygulama başlattık. Ankara'da Yenimahalle Tapu ve Kadastro Müdürlüğümüz ile Çankaya Kadastro Müdürlüğümüzde şu anda pilot uygulama devam ediyor" diye konuştu.

Tapuda rayiç değer ve gerçek rayiç bedel arasındaki fark ortadan kalkıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, gayrimenkulün gerçek değerinin hesaplanması için başlattığı çalışmayı bitirdi. Uygulama ile rayiç değer ve gerçek rayiç bedel arasındaki fark ortadan kalkacak. Tapu Genel Müdürü Zeki Adlı, “Sistem çalışır vaziyette istendiği an uygulamaya alabiliriz” dedi.

2021'de 444 bin 167 gayrimenkul satıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, yılbaşından itibaren 444 bin 167 gayrimenkul satış işlemi yapıldığını dile getirdi. 

Tapu sicilindeki kamusal kısıtlamaların kaldırılmasıyla taşınmaz bilgilerine ulaşılabilecek!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, tapu siciline idareler tarafından konulan kamusal kısıtlamaların entegrasyonu ile taşınmazların yer aldığı yerlere ait "afet alanları, fay hatları, " gibi bilgilere isteyen herkesin ulaşabileceğini belirtti.

Web Tapu'dan yapılan satışlar koronavirüs salgını döneminde 4 kattan fazla arttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada, koraonavirüs salgını döneminde Web Tapu üzerinden yapılan satışların 4 kattan fazla artarak 1 milyon 350 bine ulaştığını söyledi.

Riskli binalar tek tıkla öğrenilecek!

Tapu ve Kadastro Müdürü Mehmet Zeki Adlı, binalara yönelik inşaat başlama bitiş tarihi, mülkiyet durumu, risk alanda olup olmadığı gibi önemli bilgilere tapu kaydında tek tıkla erişilebileceğini dile getirdi. 

Zeki Adlı kimdir Haberi

Zeki Adlı kimdir

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, kurumun dijital arşiv sistemine geçtiğini belirtti.


 
Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; tapu işlemlerinin elektronik ortama taşınması, e-Devlet sürecine uyum  sağlanması, elektronik sicil çalışmalarının tamamlanması, vatandaşlar için daha  kısa zamanda, daha kaliteli ve güvenli hizmet üretilmesini planladıklarını söyleyen Adlı, dijitalleşme konusundaki çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Son yıllarda ekonomide oluşan gelişmelerle birlikte tapu  işlemlerinde her yıl yıllık ortalama yüzde 10-15'e yakın artış gösterdiğini söyleyen Adlı, tapu işlemlerinde bürokrasiyi azaltacak pek çok elektronik hizmeti  vatandaşların kullanımına sunduklarını belirtti.
 
Tapu hizmeti almak isteyen tüm vatandaşların "www.turkiye.gov.tr"  e-Devlet kapısından giriş yaparak, kendilerine ait taşınmazların tapu ve kadastro  bilgilerine erişebildiğini söyleyen Adlı, şu ifadeleri kullandı:
 
"Vatandaşlarımız işlemleriyle ilgili harç bilgilerini  sorgulayabilmekte ve gerekli...