29 / 03 / 2024

Zeydan Karalar kentsel dönüşüm açıklaması

Zeydan Karalar kentsel dönüşüm açıklaması

CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar katıldığı bir programda Barbaros Kentsel Dönüşüm projesini detaylı olarak anlattı. Karalar: "Biz Seyhan'ı yerinde dönüştüreceğiz" dedi.

Zeydan Karalar: Seyhan mahallelerinin yüzde 80'i yenilenmeli!

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana'nın yeni bir kentsel kimliğe ihtiyacı olduğunu, bunun yanı sıra sembol binalar yapılması gerektiğini söyledi...

Adana'da yapılacak olan metronun ikinci etabı 5 yılda tamamlanacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şehrin “ithalat vergisi” payını 5 senede 350 milyon liradan 2,5 milyar liraya yükselterek,  Adana’nın vergiden elde ettiği kazanımı senede 1 milyar liraya taşıdıklarını kaydetti.

Adana Büyükşehir kentsel dönüşümde gaza bastı: 14 yıllık bekleyiş çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesi’ndeki dönüşüm ile ilgili bilgi verdi ve yeni planlarını açıkladı. Peki Adana'daki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Zeydan Karalar’dan Adana Metrosu'nun onaylanmamasına tepki!

Adana Metrosu 2. Etabı’na Cumhurbaşkanlığı'nda "borçlanma kriterlerinin uygun olmadığı” sebebiyle onay çıkmadı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, duruma tepki gösterdi.

Adana'ya metro müjdesi!

Kentteki yatırımlarla ilgili önemli açıklamalar yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çarenin metroda olduğunu, projenin onaylanmasıyla beraber 300 milyon dolar kredi alacaklarını ve metro projesini başlatacaklarını söyledi.

Zeydan Karalar'dan gayrimenkul mübadelesi açıklaması!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Nata firmasıyla önceden 598 milyonluk bir ihale anlaşması yapılmıştı. Bunu karşılıklı feshetme kararı aldık, gayrimenkul önerdik. Karşılıklı mutabakata da varıldı" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne 'icra' şoku!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptığı açıklamada bir firmanın 2016 yılında aldığı bir ihale üzerine yaptığı işin parasını alamadığı gerekçesiyle kendilerini haciz ile karşı karşıya bıraktığını ve makam odasındaki eşyalarının alındığını belirtti.

Devlet Bahçeli Köprüsü inşaatı 4 yılda tamamlanamadı!

Temeli 30 Mart 2016'da atılan fakat aradan geçen 4 senede sadece üçte biri tamamlanabilen Adana'daki Devlet Bahçeli Köprüsü için, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, destek beklediklerini belirtti...

Adana'daki sahra hastanesinin altyapısı tamamlandı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'da inşa edilen sahra hastanesinin altyapısında sona gelindiğini duyurdu...

'Adana'da 45 günde sahra hastanesi yapıldı' iddialarına yanıt!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Zeydan Karalar 45 günde 1000 yataklı sahra hastanesi yaptı” iddialarının doğru olmadığını anlatan AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, “Adanalılar özür bekliyor” diye konuştu.

Adana'daki sahra hastanesinin 216 yataklı bölümü tamamlandı! 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kamuoyundan ve bilim insanlarından takdir gören sahra hastanesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Karalar, hastanenin "216 yataklı bölümü tamamlandı" dedi...

Adana Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden başladı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Gülsüm Erdem Emen ile yaptığı söyleşide Adana'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının TOKİ iş birliği ile yeniden başladığını ifade etti...

Adana'da fayların üzerine inşaat yapılamayacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, büyükşehir belediye başkanlarının fayların üzerinde inşaat yapılmaması, kaçak inşaatlarla mücadele gibi depremden önce alınabilecek yapılabilecek tüm tedbirlerle ilgili bir karar alacaklarını söyledi.

Adana Büyükşehir'in kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Zeydan Karalar, 31 Mart 2019 tarihindeki seçimlerde Adana Büyükşehir Belediyesi’ni 4.5 milyar TL borçla devraldı. Karalar yaptığı açıklamada “Klişelere hapsolmadan ama Adana gibi gelişeceğiz” diyor.

Zeydan Karalar kentsel dönüşüm açıklaması Haberi

Zeydan Karalar kentsel dönüşüm açıklaması

CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, önseçimle gelerek halkçı belediyecilik yaptıklarını hatırlatarak Seyhan'da hedefinin 160 bin oy olduğunu kaydetti. 


Önceki dönemlerde Seyhan Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan uyumsuzlukların Seyhan'a çok şey kaybettirdiğini belirten Karalar, Büyükşehir ile uyumlu çalıştıklarını kaydederek, "Çatışma kimsenin yararına olmaz. Bizim dönemimizde çatışma dönemi bitti, çalışma dönemi başladı. Büyükşehir Belediyesi ile birçok konuda beraber çalışıyoruz" dedi. 


Gazetecilerin "Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacak mısınız?" sorusuna da yanıt veren Karalar, "Şu an sadece Seyhan Belediye Başkanıyım. Başka bir şey düşünmüyorum" ifadesini kullandı. Programda projeyi onaylanan Barbaros Kentsel Dönüşüm Projesini de detaylı olarak anlatan Karalar, "Biz Seyhan'ı yerinde dönüştüreceğiz" şeklinde konuştu. 


Sosyal belediyecilik alanında da çalışmalarını anlatan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Biz yoksulları da düşünüyoruz. Yardımın onuruna uygun şekilde yoksul...