26 / 04 / 2024

Zeytinburnu Belediyesi yapex fuarı

Zeytinburnu Belediyesi yapex fuarı

Tarihi Kentler Birliği’nin 14 yıldır düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projelerini Özendirme Yarışması’nın ödül töreni, Antalya YAPEX Fuarı’nda yapıldı.

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

Zeytinburnu 1/5000 ölçekli plan değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Zeytinburnu ilçesi, 1/5000 ölçekli Genel Plan Notlarına ait 22.03.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Plan Değişikliğine itiraz sonucu onaylanan 20.02.2022 tasdik tarihli plan Değişikliği askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Zeytinburnu ilçesi, Beştelsiz Mahallesi, 2327 ada, 5 parselin bir kısmı 1879 ada, 483, 484, 485, 486 parseller ile bir kısım kadastral boşluğa ilişkin 1/5000 ölçekli 18.01.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu Sümer Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Zeytinburnu ilçesi, Sümer Mahallesi, 2518 ada, 3, 5, 13, 15, 16, 17 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu'ndaki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Zeytinburnu ilçesi, Mer'i Nazım İmar Planına, Riskli Yapılara ve Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu Belediyesi pazar yeri, dükkan, büfe ve spor tesisi inşa ettirecek! 

İstanbul İli Zeytinburnu Belediye Başkanlığı, 91 milyon 250 bin TL bedelle kapalı otopark, pazar yeri, dükkanlar, büfe ve spor tesisi inşa ettirecek. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Zeytinburnu Belediyesi 42 zabıta memuru alacak! 

Zeytinburnu Belediye Başkanlığı 42 zabıta memuru alacağını duyurdu. Peki Zeytinburnu Belediyesinin zabıta alımına başvurmak için hangi şartları taşımak gerekiyor? İşte ayrıntılar...

Zeytinburnu Belediyesi 45 milyon TL'ye dükkan, büfe ve spor tesisi yaptıracak!

İstanbul İli Zeytinburnu Belediye Başkanlığı, 45 milyon TL bedelle kapalı otopark, pazar yeri, dükkanlar, büfe ve spor tesisi yaptıracak.

Zeytinburnu kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Zeytinburnu Belediyesi tarafından hayata geçen kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat ilerliyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı Belediye Başkanı Ömer Arısoy çalışmalarda gelinen son nokta hakkında açıklamalarda bulundu.

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümün önü açılıyor!

Zeytinburnu Belediyesi’nin ilçedeki dönüşümle alakalı olan imar planı değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediye meclisinden ‘oy birliği’ ile kabul edildi.

Zeytinburnu'nda çöken bina incelendi!

Zeytinburnu'nda çöken binanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığına bağlı Deprem Risk Analizi ekipleri çöken binanın enkazında inceleme yaptı.

Zeytinburnu'na İstanbul'un en büyük buz pisti inşa ediliyor!

Zeytinburnu Belediyesi, 37 bin metrekare büyüklüğünde İstanbul’un en büyük buz pistini Zeytinburnu’nda inşa ediyor...

Zeytinburnu'ndaki İETT sitesinde kentsel dönüşüm tartışması! 

Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan İETT Sitesi sakinlerine, kentsel dönüşüm kapsamında evlerini boşaltmaları için 3 gün süre tanıdı. Kendilerine yer gösterilmeden ve kira desteği verilmeden evlerinden çıkmaları söylenen vatandaşlar belediye kararına tepki gösterdi...

Zeytinburnu Belediyesi yapex fuarı Haberi

Zeytinburnu Belediyesi yapex fuarı

Tarihi Kentler Birliği’nin 14 yıldır düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projelerini Özendirme Yarışması’nın ödül töreni, Antalya YAPEX Fuarı’nda yapıldı. 32 belediyenin 51 projeyle katıldığı ödül töreninde, Zeytinburnu Belediyesi’ne tarihi ve kültürel mirasın korunması konusunda değerli katkılarından ve başarılı faaliyetlerinden dolayı başarı belgesi verildi.


ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım’ın işbirliğinde Tarihi Kentler Birliği’nin (TKB) desteğiyle düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı, yapı sektörünü, tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getirdi. Fuarın en önemli etkinliklerinden biri olan ve TKB tarafından 14 yıldır düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın ödül töreninde, Zeytinburnu Belediyesi’ne tarihi ve kültürel mirasın korunması konusunda değerli katkılarından ve başarılı faaliyetlerinden dolayı başarı ödülü verildi.


2005 yılından bu yana 5 farklı etapta ve 139 ayrı projeyle...