19 / 04 / 2024

Zeytinburnu eski tank fabrikası konut projesi

Zeytinburnu eski tank fabrikası konut projesi

Zeytinburnu'da eski tank bakım fabrikasının arsasına yapılması planlanan ticaret, konut, turizm fonksiyonlarının yer alacağı proje için imar planı İstanbul 5 İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Zeytinburnu'nda 3 bine yakın konut dönüştü!

Mega kent İstanbul'un nüfus yoğunluğu yüksek olan en eski yerleşim bölgelerinden Zeytinburnu'nda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediye ve TOKİ işbirliğinde son dönemde yapılan çalışmalarla 3 bine yakın konut dönüştü.

Büyükyalı projesi için yeni imar planı hazırlandı!

Zeytinburnu sahilinde 16/9 gökdelenlerinin yanında bulunan eski tank fabrikası arazisi üzerine yapılan Büyükyalı projesi için mahkeme kararını etkisizleştirmek amacıyla yeni imar planı hazırlandı.

Zeytinburnu Kazlıçeşme imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli Zeytinburnu İlçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 774 Ada 69-70-71-72-73-74-75 Parsellere (Eski 774 Ada 6 ve 31 Sayılı Parseller) İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Askıya Alma Tutanağı baskıya çıktı..

Zeytinburnu eski tank fabrikası alanına yapılacak konut projesine iptal!

Zeytinburnu'da eski tank bakım fabrikasının arsasına yapılması planlanan ticaret, konut, turizm fonksiyonlarının yer alacağı proje için imar planı İstanbul 5 İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Zeytinburnu’na yeni stadyum geliyor!

Zeytinburnu’nda eski stadyumun bulunduğu yere yeni bir stadyum inşa edilecek. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Yeni stadın temelini attığımız gün takım arayışına geçip ilçemize profesyonel ligden bir futbol takımı alacağız.” dedi.

Zeytinburnu Eski Tren İstasyonu imar planı yeniden askıda!

Marmaray Kazlıçeşme İstasyonu'na kadar uzanan TCDD mülkiyetindeki 136 bin 925 metrekarelik alanın imar planı değişikliği yeniden askıya çıkarıldı...

İstanbul'da eski fabrika arazilerinde lüks projeler yükseliyor!

İstanbul’da eski fabrikaların arazileri birçok yeni projeye ev sahipliği yapıyor. Zeytinburnu-Ataköy sahil hattı bu konuda başı çekiyor. Boğaziçi’ne alternatif olarak gösterilen bölgede metrekare fiyatları 30 bin TL'ye ulaştı...

Zeytinburnu-Kazlıçeşme bölgesi gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi!

Eski deri fabrikaları ve sanayi alanlarının dönüşümü ve denize olan kıyısıyla yıldızı parlayan ilçelerden Zeytinburnu’nda, bölge, mega ulaşım yatırımlarıyla cazibesini katlıyor.

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi'ndeki eski askeri alan imara mı açılıyor!

Yaptığı planları İBB dayatan TOKİ'nin son projesi, Zeytinburnu'ndan geçecek "Yer Altı Hafif Metro Hattı"na da darbe vurdu. Çarpık yapılaşma nedeniyle beton yığınına dönüşen Zeytinburnu'na bir darbe de TOKİ'den geldi.

Zeytinburnu Eski Tren İstasyonu imar planı askıya çıktı!

Zeytinburnu Eski Tren İstasyonu'nun olduğu 136 bin 925 metrekarelik alan için hazırlanan 5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği bugün askıya çıktı...

Zeytinburnu Seyitnizam imar plan tadilatı askıda!

İstanbul Zeytinburnu Seyit Nizam Mahallesi, 3284 ada, Eski: 47 Yeni: 48 ve 49 parsellere ilişkin 1/ 5000 ölçekli imar plan tadilatı bugün askıya çıktı.

Murat Aydın: Zeytinburnu sahilini ben planlamadım!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Aydın, 16/9 kuleleriyle ilgili “Sahili eski Bakan Ertuğrul Günay planladı, ruhsat vermek zorundaydım” demişti. Günay, “Ben planlamadım, aksine inşaata karşı çıktım” yanıtını verdi

İş GYO Zeytinburnu projesinde yüzde 25'lik payını NEF'e devrediyor!

İŞ GYO ve NEF ortaklığında yapılacak olan Zeytinburnu'ndaki Eski Şişecam Fabrikası projesinde ortaklık payı artık yarı yarıya. İş GYO-NEF Topkapı projesinin yüzde 75'i İş GYO'nun, yüzde 25'i NEF'indi...

Zeytinburnu eski tank fabrikası konut projesi Haberi

Zeytinburnu eski tank fabrikası konut projesi

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinin sahilinde yer alan eski tank bakım fabrikasının arsası için ticaret, konut, turizm fonksiyonlarının yer alacağı binaların yapılması için plan değişikliği yapılmıştı. Arsada uygulanacak proje, TOKİ tarafından gelir paylaşımı usulüyle Özak GYO’ya ihale edilmişti.


Özak GYO'dan Büyükyalı projesi açıklaması!



OYBİRLİĞİ İLE İPTAL EDİLDİ


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 19 Kasım 2013 onaylanan planlar, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından “bölgenin sosyal ve teknik donatı dengesini bozması, kamuya açık bir donatı alanını ortadan kaldırması, plan bütünlüğü ve plan kademelenmesi ilkelerini göz ardı etmesi” gerekçeleri ile yargıya taşınmıştı. 3 yıldır devam eden davada İstanbul 5. İdare Mahkemesi, bakanlık tarafından onaylanan plan değişikliğinde, “şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına ve hukuka uyarlık bulunmadığını” belirterek oy...