28 / 03 / 2024

zeytinliklerin imara açılması

zeytinliklerin imara açılması

TBMM gündemindeki Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırması Hakkında Kanunda Değişikilik Yapılmasına Dair Kanun tasarının kabulü 25 dönümden küçük alanlar zeytinlikler kapsamından çıkartılacak...

Salih Madra: Zeytinliklerin imara açılmasına izin verilmemeli!

Ayvalık Zeytin Üreticileri Derneği Başkanı Salih Madra, 25 dönümden küçük zeytinliklerin imara açılmasını öngören tasarının zeytincilerin ölüm fermanı olduğunu belirterek "Bu şekilde zeytini talana izin verilmemeli" dedi.

Zeytinlikleri imara açan tasarıda uzlaşı arıyorlar!

Habertürk Gazetesi yazarlarından Serpil Yılmaz bugünkü köşe yazısında Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı ele aldı...

Hüseyin Aslan zeytinliklerin imara açılmasına tepki gösterdi!

Çoğunluğu Ege Bölgesi’nden olmak üzere Türkiye’de 500 bin ailenin geçim kaynağının zeytincilik olduğuna dikkat çeken Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Bu konu doğrudan ve dolaylı olarak 10 milyon insanın geleceğini ilgilendiriyor" dedi

Hüseyin Aslan: Zeytinlikleri imara açmak cinayettir!

Çoğunluğu Ege Bölgesi’nden olmak üzere Türkiye’de 500 bin ailenin geçim kaynağının zeytincilik olduğuna dikkat çeken Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Bu konu doğrudan ve dolaylı olarak 10 milyon insanın geleceğini ilgilendiriyor" dedi

Zeytinliklerin imara açılmasında son durum!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca hazırlanan yeni kanun ile zeytinlik alanlarda yapılaşma sınırını kaldıran ve zeytinliklerin imara açılmasını öngören yasa teklifi TBMM'de görüşülüyor. İşte Zeytinliklerin imara açılmasında son durum..

Zeytinlikler imara açılacak mı?

3573 sayılı kanun ile zeytinlik alanlarına getirilen yapılaşma sınırları, TBMM'ye sunulan yeni yasa teklifi ile kaldırılıyor. Peki yeni yasa tasarısı ile zeytinlikler imara açılacak mı?

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridinin imara açılması geri çekildi!

İBB yönetiminin Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridini imara açması öneren teklifi, mecliste  AK parti ve MHP grupları tarafından verilen 'hayır' oyları ile geri çekildi. 

Sinop Boyabat'ta 13 dönümlük orman arazisinin imara açılmasına tepki!

Sinop Boyabat Belediyesi Ağustos ayı ilk meclis toplantısında, ilçe emniyet müdürlüğü binası arkasında yer alan ve belediyeye ait 13 dönüm büyüklüğündeki ormanlık alanın imara açılması gündeme geldi.

Atatürk Orman Çiftliği'nin imara açılmasına mahkemeden dur kararı!

Ankara 4. İdare Mahkemesi, Etimesgut’ta Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı sınırlarında kalan tarımsal üretim alanının "askeri alan" şeklinde yapılaşmaya açılmasını kabul etmedi.

Validebağ Korusu'nun imara açılmasına tepki!

Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nu ‘rehabilite projesi’ çerçevesinde imara açarak 500 araç kapasiteli otopark yapma projesine çevrede yapaşayanlar ve vatandaşlar tepki gösteriyor. 

Bodrum’da 1.1 milyon metrekarelik arazinin imara açılmasına tepki!

Gözde turizm kenti Bodrum'da 1,1 milyon metrekare büyüklüğündeki Hazine arazisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla imara açıldığı açıklandı. İlçe sakinleri dahil olmak üzere, Belediye Başkanı Ahmet Aras ve STK'lar duruma tepki gösterdi.

Datça'daki Kargı Koyu'nun imara açılmasına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Datça'daki Kargı Koyu yakınlarındaki hazine arazisinde otel, tesis alanı, otopark yapılmasının önü açıldı. Karara Muğlalılar tepki gösterdi.

3 ildeki 15 yaylanın imara açılması kararı meclis gündeminde!

Amasya ve bazı illerdeki yaylaların imara açılması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tuncer, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Osman Gürün'den Gökova Körfezi’nin imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Gökova Körfezi’nde sit değişikliği yaparak turizm cennetini imara açmak ve betonlaştırmak istemesine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den açıklama geldi.

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Balıkesir Edremit'te zeytinlikler imara açılıyor iddiasına belediyeden yanıt!

Balıkesir Edremit’te Zeytinli Mahallesi’nin sakinlerinin “CHP-FETÖ işbirliği ile zeytinlikler imara açılıyor” iddialarına yanıt geldi. Mahallede yer alan 8 bin 320 metrekarelik arsanın imara açılması için ilk adımın daha sonradan kapatılan Zeytinli Belde Belediyesi tarafından atıldığı ortaya çıktı.

Bodrum’daki 1,1 milyon metrekarelik hazine arazisi imara açılıyor!

Bodrum’un Ortakent Mahallesinde bulunan 1,1 milyon metrekare büyüklüğündeki hazine arazisinin Cumhurbaşkanlığı kararıyla imara açılması üzerine Bodrum Belediyesi yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay’a dava açtı.

Bodrum’da hazine arazisinin imara açılmasına tepki!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bodrum’daki 1.1 milyon metrekarelik hazine arazisinin imara açılması kararına Şehir Plancıları Odası’ndan tepki geldi.

zeytinliklerin imara açılması Haberi

zeytinliklerin imara açılması

 TBMM gündemindeki Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırması Hakkında Kanunda Değişikilik Yapılmasına Dair Kanun tasarının kabulü ile Soma'nın Yırca Köyü'nde Kolin Termik Santralı inşaatı için 6 bin zeytin ağacının kesilmesine benzer olaylar yaygınlaşacak. Yeni düzenleme ile zeytinlikler enerji, altyapı ve inşaat projelerine, madenciliğe ve askeri tesislerin inşasına açılacak. 25 dönümden küçük alanların zeytinlik kapsamından çıkartılmasıyla zeytin ağacı kesimi önündeki kanuni engel de yok...