26 / 04 / 2024

Zigana

Zigana

Zigana Tüneli inşaatı ihalesinde Ankara İdare Mahkemesi'nin durdurma kararını Danıştay'a götüren Cengiz İnşaat haklı bulundu. Önceden hazırlıklarını yarım bırakan firma yeniden çalışma başlattı. İşte ayrıntılar...

Zigana'yı Bakan'a giden bir mektup durdurdu!

İhalesi iptal edilen Zigana Tüneli ile ilgili kararda, Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin’e gönderilen bir şikâyet mektubunun da etkili olduğu ortaya çıktı. İşte kararın arka planı...

Zigana Tüneli ihalesinin sonucu iptal oldu!

Zigana Tüneli projesinde belirsizlik sürüyor. Tünel ve bağlantı yolları ihalesini Cengiz İnşaat kazanmıştı. İhaleye katılan diğer şirketler itiraz etti. Mahkeme ihalenin tekrar değerlendirilmesine karar verdi.

Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı!

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı.

Dünyanın 3. en uzun çift tüplü tüneli Zigana Tüneli açıldı!

Dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak hayata geçirilen Zigana Tüneli açıldı.

Zigana Tüneli açılıyor: 1 saat süren yol 30 dakikaya düşecek!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise sayılı çift tüp kara yolu tünellerinden olan Zigana Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan törenle bugün açılacak. İşte detaylar...

Yeni Zigana Tüneli yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yarın hizmete açılacak olan Zigana Tüneli ile zamandan 92 milyon lira, akaryakıttan 180 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 272 milyon lira tasarruf sağlanacağını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu Zigana Tünelinin açılış tarihini açıkladı! Tarihe geçecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tarihe geçecek projeler arasında olan Zigana Tüneli'nin 3 Mayıs'ta açılacağını açıkladı.

Tek-Art İnşaat Club Zigana Tatil Köyü'nü Aydın Ünlüer Turizm'e devretti!

Tek-Art İnşaat Antalya Kemer'de Beldibi Mahallesi'nde yer alan  Antalya Club Zigana Tatil Köyü'nü 29 milyon 354 bin 243 Euro+KDV bedelle Aydın Ünlüer Turizm'e sattı. 

Tek-Art İnşaat Antalya'daki Club Zigana Tatil Köyü'nü satıyor! 

Tek-Art İnşaat Antalya Kemer'de Beldibi Mahallesi'nde bulunan Antalya Club Zigana Tatil Köyü'nü 29 milyon 520 bin Euro'ya Aydın Ünlüer Turizm Gıda Tic. Ve San. A.Ş.'ye satıyor. 

Zigana Tüneli'nin yüzde 81'i tamamlandı!

Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatının yüzde 81'i tamamlandı.

Zigana Tüneli'nin yüzde 76’sı tamamlandı!

Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatının yüzde 76'sı tamamlandı. 

Yeni Zigana Tüneli'nin havalandırma sistemi Avrupa'da ilk olacak!

Türkiye'nin mega projelerinden biri olan ve yapımı devam eden Trabzon-Gümüşhane yolundaki Zigana Tüneli, havalandırma sistemleriyle Avrupa'da bir ilk olacak.

Yeni Zigana Tüneli kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli ile ilgili "Ülkemizin en önemli, en büyük projelerinden bir tanesi, o da bölgeye çok büyük katkıda bulunacak. İnşallah kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak" diye konuştu.

Zigana Tüneli'nin yüzde 74'ü tamamlandı!

tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin yüzde 74'lük kısmı tamamlandı.

Antalya Club Zigana Tatil Köyü ve Alaçatı Resort Zigana Hoteli 18 Haziran'da açılıyor!

Tek-Art İnşaat tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Antalya Club Zigana Tatil Köyümüz ve Alaçatı Resort Zigana Hoteli'nin sezon açılış tarihi olarak 18 Haziran 2020 belirlendi. 

Zigana Haberi

Zigana

Ankara İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan Zigana Tüneli Projesi'nde flaş bir gelişme oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Mayıs 2015'te yapılan ancak yapılan itirazlar üzerine iptal edilen Zigana Tüneli ihalesini Cengiz İnşaat Danıştay'a götürdü. Danıştay, Cengiz İnşaatın yaptığı İtirazı haklı bularak Ankara İdare Mahkemesi'nin ihaleyle ilgili verdiği kararı iptal etti. 


Danıştay'ın bu kararıyla Cengiz İnşaat, Zigana Tüneli'yle ilgili çalışmalarına kaldığı yerden devam etme imkanını elde etmiş oldu. Önümüzdeki günlerde Cengiz İnşaat, Zigana Tüneli ile ilgili çalışmalarına başlayacak. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyfp Erdoğan'ın Ekim 2014'te açıkladığı Zigana Tüneli Projesi'nde süreç durmuştu. 


Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan Zigana Dağı'nda yapımı planlanan tünel projesi için yapılan ihale, itiraz sonucu iptal edilmişti.

Hatırlanacağı üzere Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Mayıs 2015'te yapılan İhaleyi...