23 / 04 / 2024

zincir market

zincir market

Fahiş fiyat uygulaması nedeniyle Rekabet Kurulu bazı zincir marketlere toplam 2.7 milyar liralık para cezası uygulamıştı. Fahiş fiyatla mücadele kapsamında verilen yüklü miktar cezaya itiraz eden BİM, Carrefour ve Migros'tan Kurul’un itirazına yanıt geldi.

Bakan Tüfenkci: Her sokakta zincir market istemiyorum!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Biz, artık öyle her sokakta zincir mağazaların, marketlerin olmasını istemiyoruz. Bunlara belirli düzenlemeler getirmemiz lazım” açıklaması yaptı. İşte ayrıntılar...

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den zincir market açıklaması: Yeni yasal zorunluluklar getirilmeli!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasadaki haksız rekabetin önüne geçebilmek için zincir marketlere birtakım yasal zorunlulukların getirilmesini talep etti.

Zincir marketlerde yeni sistem! 81 ilde geçerli olacak! Migros, BİM, ŞOK, A101, CarrefourSA...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar üretici ile market arasında fiyat farkının bazı ürünlerde yüzde 683'e kadar tırmandığını söylemişti. Peki, hangi ürünlerde fiyat yüksek? Zincir marketlerde yeni sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Ayçiçek yağında beklenmedik indirim: 5 LT ayçiçek yağı 139 liraya düştü

Ünlü zincir market ayçiçek yağında indirime gitti.  5 LT ayçiçek yağının fiyatı 139 liraya düştü. İşte detaylar...

A101'de 50'li Finish bulaşık tableti 269 TL'den 139 TL'ye düştü! 10 TL'ye alışveriş yapan hemen sepete atacak...

A101 haftanın indirimli ürünleri belli oldu. Büyük indirimlere imza aran zincir market indirimleri ayın 11'inde sonra erecek. İşte kampanyaya dair tüm merak edilenler....

Migros vatandaşın yüzünü güldürdü: Selpak 4'lü tuvalet kağıdı yüzde 42 indirimle!

Bir zincir market, hayat pahalılığından etkilenen vatandaşların bütçesini rahatlatmak için Selpak 4'lü tuvalet kağıdını yüzde 42 indirimle sunmaya başladı. Bu market, Türkiye genelinde on binlerce mağazasıyla biliniyor ve en uygun fiyatlı tuvalet kağıdını sunuyor.

A101'den Anneler Günü sürprizi! Büyük indirim geliyor! İşte 11 Mayıs 2023 fiyat listesi...

A101, Anneler Günü'nü de unutmadı! Ünlü zincir market yayımladığı 11 mayıs perşembe indirimli aktüel katalogunda Anneler Günü için özel bir sayfa hazırladı. İşte A101'in Anneler Günü katalogunda yer alan ürünler ve fiyat listesi...

Küçük esnafı rahatlatacak gelişme! Artık 'mesafe' olacak

Rekabet Kurumu, zincir market açılışları için mesafe uyarısı yaptı. Konuyla ilgili konuşan TÜKONFED Başkan Vekili Güllü, düzenlemenin hayata geçmesinin yerel işletmelerin rekabetine büyük oranda katkıda bulunacağını ifade etti.

Depremden zincir marketler de darbe aldı! Ünlü market grubu, 250 mağazasını kalıcı olarak kapatıyor!

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinde can kaybı sayısı 36 bini aştı, yaralı sayısı ise 100 bini geçti. Öte yandan yüzyılın felaketinden zincir marketlerin de büyük darbe aldığı ortaya çıktı.

Tarım Kredi Market zincir marketlere meydan okudu! Çaydan pirince vatandaşın dolabını en ucuza dolduracak: Etiketler yarı yarıya düştü!

Tarım Kredi Market, son zamanlarda vatandaşın cebini düşünen adımlar attı. Diğer marketlere göre ürünlerinde indirime giden Tarım Kredi marketler piyasayı alt üst etti. Temel ihtiyaçlarda kampanyalar yapan Tarım Kredi Market raflarında ürünler müşterilerini beklemekte. İşte ayrıntılar.

Ayçiçek yağında beklenmeyen indirim! Fiyatlar yüzde 40 düştü: O market stokları eritiyor!

Bu ayın sonunda zincir marketlerin fiyat sabitlemesi dolacak. Vatandaşlar ise ay dolmadan alışverişlerini tamamlamak istiyorken, bir market ise çarpıcı bir yağ indirimi yaptı. Yağ fiyatlarına 5 indirim yaptığını açıklayan Metro Markete ilgi büyük. Farklı ürünlerde de indirimler var.

O market ayçiçek yağında öyle bir kampanya yaptı ki! Kampanyayı duyanların ağzı açık kaldı! Herkes 3’er 5’er aldı!

Türkiye’deki zincir marketlerden biri olan o market çok konuşulacak bir kampanyaya imza attı. O marketten alışveriş yapanlar 5 litre sıvıyağı hemen alıp götürüyor. İşte o market indirimle ilgili ayrıntıları...

Marketlerin fiyat sabitleme furyası sürüyor! İki market daha katıldı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin iş dünyasına "fiyat sabitleme ve indirim" çağrısının ardından iki zincir market daha indirim yarışına katıldı. BİM ocak ayı boyunca 500 ürünün, Çağrı Market de 2000 ürünün fiyatını sabitlediğini duyurdu.

O zincir marketten vatandaşların cebini düşünen hareket! 1000 üründe fiyatlar sabitlendi! İşte detaylar!

Zincir marketlerde yeni yılın gelmesi ile pek çok üründe fiyat artışına gidildi. Ancak o market fiyatları sabitledi. İşte detaylar!

zincir market Haberi

zincir market

Zincir marketlerin itirazında, “Masak tarafından elde edilen bilgilerin rekabet soruşturmasında kullanılmasının hatalı olduğu, hukuka aykırı bir şekilde verilen tedbir kararı ile elde edilen delillerin ispat vasıtası olamayacağı, savunma istem yazısında isnat edilen iddiaların açık bir şekilde belirtilmediği, karar kapsamında ilgili ürün ve coğrafi pazar tanımlamasının yapılmadığı” denildi.
Bunun üzerine mahkeme yapılan itirazları inceledi. Migros Ticaret Anonim Şirketi, Carrefoursa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi Anonim Şirketi ve Bim Birleşik Mağazalar Anonim Şirketi'nin Ankara İdare Mahkemesi nezdinde Rekabet Kurumunun rekabet ihlali sebebiyle almış olduğu kararın iptali ve yürütmenin durdurulması talebi ile açmış oldukları davada yürütmenin durdurulması isteminin reddi kararlaştırıldı.
 

MAHKEME TALEBİ REDDETTİ
Ayrıca İdare Mahkemesince Savola Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin açtığı davada yürütmenin durdurulması isteminin reddine kararlaştırıldı.


5 ZİNCİR MARKETE...