19 / 04 / 2024

zonguldak maden ocaklarının önemi nedir

zonguldak maden ocaklarının önemi nedir

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Türkiye' deki sondaj çalışmalarının Avrupa' nın çok altında olduğunu belirterek, "Maden arama çalışmaları mutlaka hızlandırılmalıdır" dedi...

Erzincan İliç'teki maden ocağının çevre izin ve lisans belgeleri iptal edildi!

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması sonucunda Anagold Madencilik'e ait altın madeninin izinleri iptal edildiği açıklandı.

Erzincan altın madeniyle ilgili korkutan rapor: Fay hattı üzerinde, 6.5 büyüklüğünde deprem olabilir!

Erzincan İliç'te 9 işçinin toprak altında kaldığı maden faciasının etkileri devam ederken madenin aktif fay hattının üzerinde yer aldığı belirtildi. 

Kartaş Agrega Maden Lojistik İnşaat Yapı Malzemeleri İth.İhr. Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kartaş Agrega Maden Lojistik İnşaat Yapı Malzemeleri İth.İhr. Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil İbrahim Karahan tarafından kuruldu.

Koza Altın Artvin'de yeni cevher madenleri açıyor!

Cevher Maden sayısını her geçen gün arttıran Koza Altın İşletmeleri Artvin'de yeni maden ocakları açmak için düğmeye bastı.

Rk Kimya Maden Tekstil İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Rk Kimya Maden Tekstil İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Kuyucu tarafından kuruldu.

26 Haziran 2023 günü sağlık ocakları açık olacak mı?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala 26 Haziran 2023 Pazartesi gününde sağlık ocaklarının açık olup olmayacağı merak ediliyor. Bunun yanı sıra banka, noter ve adliye gibi resmî kurumların durumu da sorgulanıyor. 26 Haziran’da hangi resmî kurumlar açık olacak veya açık olacak mı? İşte tüm detaylar…

Altın ve dolarda şok tahmin! Biri çakılacak, diğeri uçacak!

Altın fiyatlarında geçtiğimiz cuma günü yaşanan şok düşüş, yatırımcıyı oldukça endişelendirdi. Peki altındaki bu düşüş yeni haftada da devam eder mi, bu değerli maden düşüşünü sürdürür mü? İşte bununla ilgili uzmanlardan çok çarpıcı yeni tahminler geldi.

Aydoğdu Group Maden Mermer İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydoğdu Group Maden Mermer İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Recep Aydogdu tarafından kuruldu.

Argeos Mühendislik Mimarlık Maden Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Argeos Mühendislik Mimarlık Maden Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataköy'de Mehmet Kerem Ateş tarafından kuruldu.

Ev hanımlarının rüyası Miele elektrikli ocaklarını araştırdık! 31 Ağustos 2022 Miele elektrikli ocak fiyat listesi..

Birinci sınıf çamaşır ve bulaşık makinaları üreten Alman beyaz eşya markası Miele, yıllarca tık demeden çalışır. Fiyatının yanında gerçekten sağlam ve dayanıklı olduğuyla da bilinir. İşte 31 Ağustos 2022 Miele elektrikli ocak fiyat listesi...

Mzk Maden Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Mzk Maden Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi Ataşehir'de Onur Kırk tarafından kuruldu.

Ankara Mamak Mutlu Taş Ocakları'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Ankara Mamak'ta Mutlu Taş Ocakları Ocak ayının 2.haftası kentsel dönüşüme girecek. Mutlu Taş Ocakları'nın kentsel dönüşüm haberini Mamak Belediye Başkanı Murat Köse duyurdu.

Isparta Sütçüler'de evlerinden taşınmak zorunda kalanların mağduriyetleri mecliste!

Isparta'nın Sütçüler ilçesine bağlı Mandallar Mevkiinde bulunan mermer ocaklarının denetimi ve evlerinden taşınmak zorunda kalanların mağduriyetlerinin giderilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

zonguldak maden ocaklarının önemi nedir Haberi

zonguldak maden ocaklarının önemi nedir


Alabaş, madencilerin 1990'da başladıkları grevin ardından işverenin isteklerini kabul etmemesi nedeniyle 4-8 Ocak 1991'de gerçekleştirdikleri Ankara yürüyüşünün 23. yıl dönümü dolayısıyla GMİS Şemsi Denizer Salonu'nda düzenlenen "Taşkömürü, Demir-Çelik, Enerji ve Zonguldak Gerçeği Paneli"nde yaptığı konuşmada, 165 yıllık üretim kültürüne sahip bölge insanının süreci doğrudan yaşadığını ve büyük bedel ödediğini savundu. 


Maden ocaklarına ve demir-çelik fabrikalarını hedef alanlar karşısında 1990 ve 1994 yıllarında dönemin hükümetine tavır aldıklarını, bugün de aynı şeyleri yapacaklarından kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini ifade eden Alabaş, şöyle konuştu:


"Bölgemizde ve dünyanın dört bir yanında enerji için insanlar katlediliyor. Devletler parçalanıyor ve ülkemiz de bu oyunlara alet edilmek isteniyor. 2013 yılının rakamları netleşiyor. Yaklaşık 100 milyar dolarlık dış ticaret açığının neredeyse 60 milyar dolarlık kısmı enerjiden kaynaklanıyor. Böyle bir ekonomik...