29 / 03 / 2024

Zorunlu deprem sigortası genel şartları neler

Zorunlu deprem sigortası genel şartları neler

Zorunlu deprem sigortası teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan ancak poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri tarafından yapılan bir sigorta çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası genel şartları neler?

Zorunlu deprem sigortasında azami teminat tutarı 2 katına çıkarıldı!

Zorunlu Deprem Sigortası azami teminat tutarı artırıldı. Bugünkü 32413 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla azami teminat tutarı 640 bin TL'den, 1 milyon 272 bin TL'ye yükseltildi.

12. Kalkınma Planı'nda afet yönetimi detayı: 15,2 milyon konut ve iş yeri zorunlu deprem sigortasına dahil olacak!

12. Kalkınma Planı kapsamında, ülke genelinde 2028 yılında 15,2 milyon konut ve iş yerinin zorunlu deprem sigortasına dahil olması planlanıyor. 

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı! 

Depremin odağındaki 10 şehirde Zorunlu Deprem Sigortası oranı ortalama yüzde 49 seviyesinde. Peki zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı!

Deprem sigortasında teminat arttı! Zorunlu Deprem Sigortası nedir? Deprem sigorta teminatı ne kadar oldu?

Zorunlu deprem sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 320 bin TL'den 640 bin TL'ye çıkarıldı.

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31662 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zorunlu Deprem sigortası teminatları değişti!

Zorunlu Deprem Sigortası'nın teminatlarında 2022 senesinden geçerli olmak suretiyle değişiklik yapıldı. Değişikliğe göre; ödenecek azami teminat 320 bin TL olacak. 

Türkiye'de kaç konutun zorunlu deprem sigortası var?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporuna yansıyan verilere göre Türkiye genelinde 10 milyonun üzerinde zorunlu deprem sigortası poliçesi mevcut.

Zorunlu deprem sigortasında doğru bilinen yanlışlar neler? 

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında deprem sigortasına olan talep arttı. Peki, zorunlu deprem sigortası neleri kapsıyor? Doğru bilinen yanlışlar neler işte detaylar...

Zorunlu Deprem Sigortası bulunan meskenler için azami teminat tutarı ne kadar?

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 240 bin TL'den 268 bin TL'ye çıkartıldı.

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ!

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ayda 15 TL'ye Zorunlu Deprem Sigortası yaptırabilirsiniz!

Ayda ortalama 15 Türk Lirası gibi bir tasarrufla Zorunlu Deprem Sigortası yaptırarak konutlar güvenceye alınabiliyor...

Zorunlu deprem sigortası genel şartları neler Haberi

Zorunlu deprem sigortası genel şartları neler

Zorunlu deprem sigortası genel şartları neler?

Zorunlu deprem sigortası teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan ancak poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılan zorunlu bir sigorta olup, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. 


Zorunlu Deprem Sigortası ’nın süresi bir yıl olarak karşımıza çıkıyor. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor. 


Zorunlu Deprem Sigortası ile;

• Depremin 

• Deprem sonucu yangının 

• Deprem sonucu infilakın 

• Deprem sonucu yer kaymasının Sigortalı binada (temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, merpenler, sahanlıklar, koridorlar, çatılar ve bacalarda meydana gelenler de dahil olmak üzere) doğrudan neden olacağı maddi zararlar sigorta bedeline kadar teminat altına alııyor. 



ZORUNLU DEPREM SİGORTASI GENEL ŞARTLARI


A- SİGORTA KAPSAMI


A.1- Sigortanın Kapsamı


587 sayılı Kanun Hükmünde Kararname...