19 / 04 / 2024

zorunlu deprem sigortasının önemi

zorunlu deprem sigortasının önemi

Tüketiciler zorunlu deprem sigortasını ciddiye almıyor. Kim? Ne zaman sigorta yaptırıyor? Neden yapılmalı? Kaç liraya mal oluyor?

Zorunlu deprem sigortası genişletiliyor! Deprem dışında diğer afetler de eklenecek!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın (DASK) genişletilecek ve bu sigorta türünün yerine Zorunlu Afet Sigortası gelecek DASK poliçesi, sadece deprem riskini değil, sel baskını gibi diğer afet risklerini de kapsayacak.

ATEM Başkanı Akçam: DASK genişletilmeli, zorunlu afet sigortası şart!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın yetersiz kaldığını ifade eden Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kapsamının genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Zorunlu afet sigortası geliyor! Bakan Şimşek, yılın üçüncü ya da dördüncü çeyreğini işaret etti!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zorunlu afet sigortasını hayata geçirmek istediklerini açıkladı. Peki vatandaşlar zorunlu afet sigortası ile ilgili hangi yorumları yaptı? İşte o yorumlar...

Zorunlu deprem sigortasında azami teminat tutarı 2 katına çıkarıldı!

Zorunlu Deprem Sigortası azami teminat tutarı artırıldı. Bugünkü 32413 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla azami teminat tutarı 640 bin TL'den, 1 milyon 272 bin TL'ye yükseltildi.

12. Kalkınma Planı'nda afet yönetimi detayı: 15,2 milyon konut ve iş yeri zorunlu deprem sigortasına dahil olacak!

12. Kalkınma Planı kapsamında, ülke genelinde 2028 yılında 15,2 milyon konut ve iş yerinin zorunlu deprem sigortasına dahil olması planlanıyor. 

Zorunlu Afet Sigortası artık eşya hasarlarını da ödeyecek!

Steel Sigorta ve Brokerlık CEO’su Abdullah Özcan, yaptığı açıklamada zorunlu afet sigortasının eşya hasarını da ödeyeceğini belirterek, sigortalıların ek olarak konut paket sigortası alma maliyetinden kurtulacağını dile getirdi.

2024 yılında DASK’ın yerine ZAS geliyor!

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği (BASİAD) Başkanı Hacı Ali Yücel, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilerek adının Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) olarak değiştirileceğini, uygulamanın 2024'ün başında devreye alınacağını söyledi.

Zorunlu Afet Sigortası için tarih belli oldu!

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Hacı Ali Yücel, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletileceğini belirterek, uygulamaya alınacağı tarihi açıkladı. 

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı! 

Depremin odağındaki 10 şehirde Zorunlu Deprem Sigortası oranı ortalama yüzde 49 seviyesinde. Peki zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı!

zorunlu deprem sigortasının önemi Haberi

zorunlu deprem sigortasının önemi

Aktif fay hatlarının üzerinde bulunan Türkiye'de 12 milyon 988 bin konuttan sadece 2 milyon 559 binin zorunlu deprem sigortası yaptırıldı. Kocaeli Sigorta Acenteler Derneği Başkanı Fadıl Ersöz, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bir ''deprem ülkesi'' olmasına rağmen, vatandaşların zorunlu deprem sigortasına yeterince ilgi göstermediğini belirtti.

Mart 2007 itibariyle Marmara Bölgesi'nde 4 milyon 143 bin konuttan ancak 1 milyon 158 bininin Zorunluğu deprem sigortası bulunduğunu ifade eden Ersöz, İç Anadolu Bölgesi'nde 2 milyon 227 bin konuttan 457 bin 676, Ege Bölgesi'nde 2 milyon 318 bin konuttan 448 bin, Akdeniz Bölgesi'nde 1 milyon 663 bin konuttan 204 bin, Karadeniz Bölgesi'nde 1 milyon 282 bin konuttan 160 bin, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 611 bin konuttan 73 bin, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise 742 bin...