20 / 04 / 2024

Güner Akkurt: Samsun'da arsaları TOKİ gibi alıp vatandaşı kandırdılar!

Güner Akkurt: Samsun'da arsaları TOKİ gibi alıp vatandaşı kandırdılar!

MHP Canik İlçe Başkanı Güner Akkurt; Samsun'da 19 Mayıs Stadı ile yüzme havuzunun karşısındaki eskiden Fatih İlköğretim Okulu’nun bulunduğu yer ile hurdacılar sitesinin arkasındaki kalan arsaların TOKİ gibi alınıp vatandaşın kandırdığını söyledi...



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Canik İlçe Başkanı Güner Akkurt, “19 Mayıs Stadı ile yüzme havuzunun karşısındaki eskiden Fatih İlköğretim Okulu’nun bulunduğu yer ile hurdacılar sitesinin arkasındaki kalan arsalar halktan kentsel dönüşüm projesi için alınmış fakat ticari alana çevrilmiştir. Alanın satışı ise bugün gerçekleşecek” dedi.


BUGÜN SATIŞI YAPILACAK

Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Canik İlçe Başkanı Güner Akkurt, “Canik ilçemizde 19 Mayıs Stadı ile yüzme havuzunun karşısındaki eskiden Fatih İlköğretim Okulu’nun bulunduğu yer ile hurdacılar sitesinin arkasındaki kalan arsalar Canik Belediyesi şimdiki yönetimi tarafından adeta yangından mal kaçırırcasına satışa çıkarılacaktır. Satış ise bugün (11 Aralık 2013) yapılacak. Bizler kamu arazilerinin ancak halkın yararına kullanılması taraftarıyız. Bu yerler imar problemlerinin çözümünde rezerv alan olarak kullanılabilecek iken ticari malı gibi satışa çıkarılmaktadır.


TİCARİ ALANA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Bu yerlerin kentsel dönüşüm projesi kapsamında vatandaştan ucuz fiyatta kamulaştırıldığın dikkat çeken Akkurt, “Aynı arsalar yapılan plan değişikliği ile yüksek fiyattan satışa çıkarılmıştır. Söz konusu bu alandaki Fatih İlköğretim Okulu’nun kamuoyundan kaçırılarak yıkılması ve alanın ticaret alanına dönüştürülmesine de ayrıca dikkatleri çekmek istiyorum. Fatih İlköğretim Okulu ile vatandaştan alınan yerlerin  TOKİ  kapsamında değerlendirilmesi beklenirken ne için ticaret alanına dönüştürülüp satışa çıkarıldığını merak ediyoruz” diye konuştu.


TOKİ VAZ MI GEÇTİ?

Yapılan plan değişikliği için soruları olduğunu dile getiren Akkurt, “Bu yerler vatandaştan kentsel dönüşüm alanı olarak kamulaştırılıp ticaret alanına çevrilerek kimlere satılmak istenmektedir? Seçimlere 3.5 ay kala satılmaya çalışılması neyin masraflarını karşılamak içindir? Belediyenin TOKİ, Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü arasında bir mutabakat var mıdır? İmar uygulaması yapılmış bu ayıplı mala talip olanlar var mıdır? Var ise satıştan sonra bu ayıplı malla ilgili kendilerini ne gibi sorunlar beklemektedir. TOKİ buralara bina yapmaktan vazgeçmiş midir?” şeklinde konuştu.


Yenises Gazetesi


Geri Dön