25 / 04 / 2024

Güneş ışınları geleceğin enerjisine olacak! Türk girişimci tasarladı!

Güneş ışınları geleceğin enerjisine olacak! Türk girişimci tasarladı!

Elektrik olmayan tarım arazilerinde kurulan sistem ile güneşten elde edilen enerji ile arazilerin sulanması sağlanmakta. İşte detaylar…



Sistemin 4 sene içinde kendisini amorti ettiğini ifade eden Kurada, "Ev tipi sistemlerde ise amortisman süreci biraz daha uzayabilir. Bunun sebebi ev tüketimi ile sanayi tüketimi arasında fark olduğu gibi evde de gece tüketimimiz devam ediyor" açıklamalarını yaptı.

Kurada, sulamanın gece yapılmak istenmesi durumunda suyun depolanması gerektiğine işaret edip, "Çünkü gün ışığından enerji üretilmek. Su tankımız var ise şamandıranın su seviye durumuna göre gündüzleri üretilen enerji ile suya takviyeler. Kendi basıncı ile de sulamayı yapabilirsiniz" açıklamalarında bulundu.

Geleceğin enerjisinin yenilenebilir bir enerji olduğunun kayda geçiren Kurada, şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü güneş her zaman var olmaya devam edecek. Bugün evler için belki de çok uygun değil maliyet olarak fakat sanayide bir standarda oturduktan sonra da evlere ya da kamu binalarına da artık yerleşecek. Küçük çaplı bir rüzgar enerjileri var. Bu durumda nasıl sulama için bir güneş paneli koydu isek aynı şekilde ufak bir rüzgar gülü de enerji üretilecek. Bir şekilde alternatifini her zaman bulacağız."

Güneş ışınları geleceğin enerjisine olacak! Türk girişimci tasarladı!

Bu kişilere her ay çift maaş yatıyor! Maaşlarınız artabilir…

CarrefourSA’ya gel 700 lira indirimle OPPO A96’yı al! 25 Eylül 2022 fiyat listesi

108 megapiksellik Huawei Nova 9 SE’yi Media Markt’tan alın! 25 Eylül 2022 fiyat listesi


Geri Dön