28 / 03 / 2024

Güneş Sigorta atıl gayrimenkullerini satıyor!

Güneş Sigorta atıl gayrimenkullerini satıyor!

Gayrimenkullerden en dikkat çekici olanı Boğaz'ın en güzel semtlerinden Çengelköy sahilde bulunan toplam 20 dönümlük arazi



VakıfBank'ın en önemli iştiraklerinden ve sigorta sektörünün en önemli oyuncularından Güneş Sigorta bilançosundaki atıl gayrimenkullerini satışa çıkarmaya başladı.Toplam 16 ilde yer alan çeşitli gayrimenkulleri sonbahar içinde satarak bilançosundaki atıl varlıkları nakte çevirmek isteyen şirket, söz konusu yerler için ekspertiz çalışmalarına başladı.

Satışlara yönelik bilgi veren Güneş Sigorta yetkilileri, en büyük hissedarları VakıfBank'tan sonra kendilerinin de atıl varlıkları nakde çevirmek amaçlı bir çalışma başlattıklarını ve en kısa sürede ilana çıkılacak gayrimenkullerden maksimum gelirin elde edilmesinin amaçlandığını belirtiyorlar.

Şirket yetkilileri, ilana çıkılmaya hazırlanan gayrimenkuller içinde en yüksek gelir bekletisinin İstanbul Çengelköy'deki 20 dönümlük arazi ve Tekirdağ Marmara Ereğli'deki tesis olduğunu ve söz konusu gayrimenkuller için fiyat beklentilerini vermelerinin yanlış olacağının altını çizdiler. Satılması planlanan gayrimenkuller arasında dikkat çeken bir başka yer ise son zamanlarda yıldızı parlayan Yalova oldu. Şirket Yalova ilinin Kirazlı köyünde toplam 23 dönümlük bir tarlayı da satacak.

VakıfBank'ın satış listesi kabarık Öte yandan VakıfBank da kısa süre önce birçok ilde toplam bin 492 adet gayrimenkul için satış listesi yayınladı.

Bankanın internet sitesinde yer alan listede satışa sunulan taşınmazlar mesken, arsa, bahçeli kerpiç ev, çatı aralı konut, asma altı dükkan, dükkan, dubleks mesken, kargir bina, tarla, daire, depolu dükkan, tripleks mesken, işyeri, besi damı, bağ, lojman binası, büro, demir çelik fabrikası, hayvan barınağı, harman yeri, kargir depo, iki katlı otel ve arsa gibi bir çeşitliliğe sahip. Satışa çıkan gayrimenkuller arasında İstanbul'dan da 304 taşınmaz bulunuyor.

VakıfBank'ın sattığı gayrimenkullerin ihalesine girenlerin tekliflerini kapalı zarf usulüyle vermeleri gerekiyor.

Teklifler her ayın 10'u, 20'si ve 30'una kadar verilecek ve teklifler belirtilen tarihlerden sonra açılarak değerlendirmeye alınacak. Peşin alımlarda indirim yapılmayacak ama banka, vade seçeneklerinin mevcut olduğunu açıkladı.

İmar durumu önemli ama Çengelköy arazisi gözde

Uzun yıllardır atıl durumda bulunan zaman zaman semt takımlarının idman sahası olarak kullandığı 20 dönümlük arazi için bölgede bulunan emlak ofisleri yetkilileri söz konusu arazinin imar durumunun önemli olduğuna işaret ediyorlar. Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün arazinin sahil kesiminde imar izni verebileceğine dikkat çeken yetkililer, 20 dönümlük bir arazinin alıcının nasıl değerlendireceği ile fiyatının paralellik göstereceğini ifade ediyorlar. Şu haliyle en az 20 milyon dolar değer biçilebileceğini fakat imar durumu ve ne yapılabileceğinin çok önemli olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizen yetkililer, İstanbul'un en gözde semtlerinden birinde bu büyüklükte bir arazinin satışa çıkıyor olmasının bile iştah kabartabileceğini belirtiyorlar.
Dünya


Geri Dön