26 / 04 / 2024

Güneşli konut projelerinin yeni merkezi oldu!

Güneşli konut projelerinin yeni merkezi oldu!

Eskilerin sanayi bölgesi Güneşli ve Basın Ekspres Yolu, yaşadığı dönüşüm süreci ile dikkat çekiyor. Markalı konut projelerine, ofis ve otellere ev sahipliği yapan bölgenin değeri metro çalışmalarıyla artıyor.



İkinci Maslak olarak görülen bölge yeni kimliğine kavuşma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Eski erin sanayi bölgesi Güneşli, markalı konut projelerinin Jja yeni merkezi oldu SON dönemde İstanbul Avrupa yakasında en dikkat çeken bölgelerden biri Güneşli oldu.


Bağcılar ilçesine bağlı Güneşli, özellikle Basm Ekspres Yolu ile Mahmutbey arasındaki bölgenin 'Merkezi İş Alanı' üan edilmesinden soma hızla gelişti. Atatürk Havalimanı'nı kullananlar için de yakın lokasyonda konaklama ihtiyacım karşılayabüecek bölgelerden biri haline gelen Güneşli 'de konut piyasası oldukça hareketlendi. Tüm bunlara ek olarak, bölgeye talebi artıran ticari nitelikli yatırımlara da devamlı yenileri ekleniyor. Hem altyapı, hem de geliştirilen gayrimenkul projelerinin bölgeye değer katmaya devam edeceği belirtiliyor. 


MERKEZİ KONUMDA 

Konumuyla dikkat çeken Güneşli, Atatürk Havalimanı'na, Basm Ekspres Yolu, E-5 ve Tem bağlantı yollarına yakınlığı Kağıthane üzerinden birbirine bağlaması beklenen hattın, Güneşli bölgesine olumlu katkı yapacağı düşünülüyor. 


FABRİKALAR DÖNÜŞÜYOR 

Bölgedeki fabrikaların taşınmalarının yanı sıra, imar planlarında yapüan düzenlemelerle, yeni konut ve ofis projeleri birbiri ardına inşa edüdi. Markalı konut projeleri açısından Basm Ekspres Yolu ve çevresi en çok değer artışı gösteren bölgelerden biri olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Merkezi alanda yer alması ve gelişimi üe dikkat çeken bölgedeki önemli avantajlardan biri de sanayi, depo ve fabrika alanlarına sahip olması. 

Diğer dönüşüm bölgelerinde bir arsa için yüzlerce kişi ile anlaşma yapmak gerekirken Güneşli'de tek elden anlaşma yapılarak dönüşüm gerçekleşiyor. Bu da sürecin hem daha sancısız, hem de üe önemli bir avantaja sahip. 

Aynca bölgeden geçen metro, ulaşım açısından da kolaylık sağlayacak. 2013 yılı içerisinde açılışı gerçekleştirilen metro hattı üe bölgenin İstanbul'un geri kalanı üe entegrasyonu sağlamlaştırüdı. Söz konusu metro hattı, önümüzdeki dönemlerde açüışı gerçekleştirilecek olan Gebze-Halkalı yüzeysel raylı sistemi ve  Marmaray  üe birlikte düşünüldüğünde, Atatürk Havalimanı, Kadıköy, Maltepe ve Taksim gibi önemli merkezler üe Güneşli bölgesi arasındaki ulaşım, tamamen raylı sistemler kullanılarak gerçekleştirilecek. 


Önümüzdeki dönemde bölgeyi etküemesi beklenen önemli projelerden biri de MahmutbeyMecidiyeköy Metro hattı. 2014 yılı başlarında çalışmaları başlayan hattın, 2017 yılı başlarında tamamlanması bekleniyor. 

Mahmutbey ve Mecidiyeköy'ü kısa sürmesini sağlıyor. Bölgedeki bu avantajı gören müteahhitler üe arsa salüpleri arasında sıkı pazarlıklar yaşandığı biliniyor. 

Yapılan anlaşmalarla sanayi tesisleri, içinde her türlü imkanın olduğu lüks sitelere dönüşüyor.


İKİNCİ MASLAK 

Basın Ekspres Yolu, konut, AVM, ofis ve otel yatırımlanyla İstanbul'un yeni gelişim hattı olarak görülüyor. Avrupa yakasında havaalanına yakın bir bölgede yer alan, batısında Küçükçekmece, doğusunda Bağalar ve Bahçelievler üçelerini kapsayan, hızla gelişen üç üçeye sınırı olmanın yam sıra E-5 ve TEM otoyollarını birleştiren önemli bü aks olan Basın Ekspres Yolu ve çevresi, gayrimenkul değerleme uzmanları tarafından İstanbul'un büyük fırsatlar barındıran yeni Maslak hattı olarak değerlendiriliyor. Fiyatlar yükseliyor GÜNEŞLİ'de konutların prim yaptığım ve ortalama metrekare satış fiyatının 4 bin TL olduğunu belirten TSKB Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Doğuşcan İğdır "Arsa fiyatları ise ortalama 2 - 2 bin 500 dolar. Fiyatların değişken olmasının nedeni imar planlarında birden çok yapüaşma şartının bulunması" dedi. İğdır, bölgenin eğitim kurumları tarafından da tercih edüdiğini söyledi. Oteller artıyor OFİS açısmdan bölgenin henüz ilk tercih olmasa da üerleyen dönemlerde Maslak hattına yaklaşacağı ifade ediliyor. Bölgede otel yatırımları da artıyor. Özellikle Atatürk Havalimanı'na olan yalan konumu nedeniyle bölgede inşa edilen konut projelerinin bir bölümü otel olarak işletiliyor. Bölgedeki iş oteli sayısının 22'ye çıkması bekleniyor. Yatırımcı da ev alıyor BÖLGE konutlar açısmdan değerlendirildiğinde, her türlü ihtiyacı karşüayan farklı alternatifleriyle dikkat çekiyor. Aile yaşamına uygun 2+1,3+1,4+1 ve 5+1 tipindeki dairelerin yam sıra yatırım yapmak isteyenlere yönelik 1+1 '1er de bulunuyor. Uzmanlar, bölgede ailelerin yam sıra havaalanında ve çevre sanayilerde çalışan orta-üst gelir gruplarının yaşadığım belirtiyor. 


Hürriyet


Geri Dön