25 / 04 / 2024

Güneşlide fabrika arazileri değerlendi!

Güneşlide fabrika arazileri değerlendi!

MAR Yapı, Güneşlideki G Plus projesinde yakaladığı yüzde 80 satışın ardından üçüncü kulenin hesaplarını yapıyor. Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, Güneşlide fabrika arazilerinin metrekarelerinin yeni projelerle 1000-1500 dolara çıktığını söyled



MAR Yapı, yaklaşık bir ay önce satışa sunduğu G Plus projesinde Güneşliden beklentisini karşıladı. İlk projesi Güneşli Konutlardan sonra bölgedeki ikinci projesi G Plusta yakaladığı yüzde 80 satışın ardından, projedeki talebi karşılamak için inşaatına da hız verdi. Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, 2 bloktan oluşan G Plusta, ekim ayında satışa sunmayı planladıkları ikinci kulenin satış tarihini mayıs ayına çektiklerini belirtirken, aynı projede üçüncü bir kulenin daha hesaplarını yapmaya başladıklarını söyledi. Projenin hemen yanında bulunan, şu anda bir bankanın üzerinde kiracı olduğu arazide ek kule tasarlayan Mar Yapı, G Plus ile bağlantılı olacak bu kuleyi otel, konut ve ofis olarak değerlendirecek.


Merkez olacak

Güneşlinin Atatürk Havalimanına yakınlığına dikkat çeken Münir Özkök, şunları söyledi: Yakında inşaatına başlanacak metro hattı ile şehir merkezine trafiksiz bağlantısı olan, geleceğin Büyükdere Caddesi-Maslak aksı olarak gördüğümüz Basın Ekspres yolunda hayata geçirdiğimiz projelerle Güneşliyi İstanbul gayrimenkul platformunda hak ettiği konuma ve standarda taşıyacağımıza inanıyoruz. Güneşliye yaptığımız yatırım iki proje ile 215 milyon lirayı buldu. Yatırımlarımızı daha da artırma planımız var. G Plusın satışlarından aldığımız sonuç bize gösterdi ki, doğru bir karar vermişiz. Güneşliye çok inanıyoruz.

Sanayici arsaları terk ediyor

Güneşlide yaptıkları yatırımın ardından kendilerine hasılat paylaşımı ve direk satış olmak üzere 15 adet arsanın geldiğini ifade eden Özkök, Sanayi arsalarının metrekaresinin 10 dolar olması lazımken, şimdi 1000-1500 doları gören sanayiciler de arsaları bu şekilde değerlendirmek istiyor. Bu şekilde eski fabrikalar buradan çekilecek ve Güneşli 3 yıl içinde kabuk değiştirecek. Bize gelen tekliflerden şu anda 2 tanesiyle görüşmelerimiz sürüyor. Eğer anlaşırsak, bölgedeki projelerimizin sayısı kısa zamanda 5e çıkacak diye konuştu.

Havaalanı çalışanları

G Plus projesine en çok talep gösterenlerin Atatürk Havaalanında çalışan personelin olduğunu belirten Özkök,özellikle Anadolu yakasında oturanların trafik problemi nedeniyle burayı tercih ettiğini ifade etti.

İki proje sinerji yaratıyor

MAR Yapının ilk projesi Güneşli Konutlarda ise teslim hazırlığı yapılıyor. Toplam 305 dairenin yer aldığı projenin yüzde 75i satılırken, Kasım 2011de teslim edilmesi planlanan projen, Haziran 2011de teslim edilecek. Projeyi 5 ay erken teslim edeceklerini söyleyen Münir Özkök, projenin Atatürk Havaalanına en yakın projelerden biri olduğunu söyledi. 1+1den 4+1e konut seçeneklerinin bulunduğu projede, daire büyüklükleri ise 62 ile 220 metrekare arasında değişiyor. Özkök, G Plus projesinde daire bulamayanların ya da yaptıkları yatırımdan memnun oların Güneşli Konutlara da yöneldiğini belirtiyor.

Kuyumculuk şirketi var

MÜNİR Özkök, inşaat sektörüne nasıl girdiklerini de şöyle anlatıyor: Avrupa Konutlarının 1368 konutluk Atakent 1 projesinde Özsaya İnşaatın ortaklarından biriydik. 2006 yılında ise Mar yapıyı bir arazi geliştirme şirketi olarak kurduk ardından iki proje hayata geçirdik. 1983 yılında bu yana da kuyumculuk alanında olduklarını kaydeden Özkök, Kuyumculuk alanında Midas ile faaliyet gösteriyoruz. Midas, ihracat ağırlıklı çalışan bir şirket. 2010da 55 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Altın ve gümüş takılar üzerine çalışıyor dedi.

Diğer inşaat haberi


TOKİnin kampanyasına bankalar destek verdi

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) tarafından başlatılan erken ödeme indirimine bankalardan kredi desteği geldi.  TOKİ  ile özel bir anlaşma yapan 11 banka, konut ve işyeri alıcıları için başlattığı peşin ödemelere yüzde 20 indirim kampanyasından yararlanmak isteyenlere uygun şartlarda kredi kullandıracak. Ziraat Bankası, Finansbank, Halk Bankası, İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, ING Bank, Denizbank, Akbank, Vakıflar Bankası, Türk Ekonomi Bankası ile Garanti Bankası, TOKİ konut ve işyeri alıcılarına, uygun faiz oranlarında kredi desteği sağlıyor. 120 ay vadili kredilerde yüzde 82den başlayan faiz oranlarında kredi imkanı sunan bankalar, düşük vade seçeneklerinde dosya masrafı ya da başka bir komisyon da talep etmiyor. Kampanya kapsamında peşin ödemelerde yüzde 20, 3 ay vadeli satışlarda ise yüzde 17 indirim öngörülüyor. Kampanyadan, TOKİ tarafından satışları 2009 yılı sonuna kadar gerçekleştirilen ve geri ödeme taksiti 2009 yılı sonuna kadar başlamış, geri ödemeleri devam eden konut ve işyeri sahipleri yararlanabiliyor. Vadesi 12 aydan daha az kalan projeler, kampanyadan yararlanamayacak.

Park Yaşama Bursa ve İstanbuldan talep var

EMLAK GYOnun İzmirdeki en büyük hasılat paylaşımı projesi olan ve Türkerler, Durmaz ve İzka tarafından yürütülen Park Yaşam Mavişehirde iki hafta içinde 230 adet daire satıldı. Park Yaşam Mavişehir Satış ve Pazarlama Direktörü Oğuz Kaan Karaer, projenin satışa çıktığı andan itibaren büyük ilgi gördüğünü belirterek, 2 haftada 10 binin üzerinde telefon aldık. Satılan dairelerin ağırlığını 3+1ler oluşturuyor. Satışların yüzde 95i İzmirlilere yapıldı. Denizli, İstanbul ve Bursadan da gelerek, mutlaka yaşamak için aldıklarını söyleyen müşterilerimiz var diye konuştu.  Projenin özelliklerini de anlatan Karaer, şunları söyledi: Park Yaşam Mavişehirde kapalı otopark, kapalı havuz, doğal gölet, geniş yeşil alan ve oyun alanları, yürüyüş parkurları, alışveriş merkezi çok ilgi görüyor. Bir çok projenin aksine kapalı alışveriş merkezinin yanı sıra açık cadde mağazaları da var. Eczane, market, kafe, restoran, kozmetik, gıda gibi alışveriş merkezi saatlerine bağlı olmadan açık olacak olan bu cadde mağazaları projeyi daha da cazip kılıyor. İzmirde ilk kez Fİ-120 fore kazık kullandı ve proje Jet Graout, Post Graout sistemleri ile depreme olağanüstü dayanıklı hale getirildi.

Aurada yüzde 12 indirim yapıldı

PROPA İnşaat, Kartalda inşa ettiği ev ve ev-ofis projesi Aura Residenceta bir kampanya başlattı. İki blokta toplam 195 konuttan oluşan Aura Residence, tüm daireleri ev-ofis olarak da kullanılabilen İstanbulun tam donanımlı rezidans projelerinden biri olurken, projede peşinat 36 bin 700 TLden, taksitler ise 1427 TLden başlıyor. Aura, normal teslim tarihinden 6 ay önceye çekilerek aralık ayında teslim edilecek. Propa İnşaat, yüzde 70i satılan projede, geriye kalan sınırlı sayıda ev-ofis için kampanya sunuyor. Kampanyada yüzde 12 indirimin yanı sıra yüzde 30 olarak belirkenen peşinat 3 ay öteleniyor ve 60 aya kadar sıfır faizli kredi uygulanıyor. Kampanya kapsamında 48 metrekare stüdyo daireler 139 bin ile 152 bin TL, 61 metrekare 1+1 daireler 189 bin ile 212 bin TL arasında satışa sunuluyor. 70 metrekare 1+1 daireler ise 234 bin TLden satılıyor. Öte yandan  Propa, şimdi de Ulusta kendi mülkü olan konutlar için yüzde 17ye varan indirim sağlıyor. 2+1 ve 3+1 daireler ile 5+1 dubleks seçeneklerinin mevcut olduğu projede, fiyatlar 575 bin TLden başlıyor.

Terrace Bahçede yaşam başladı

İNANLARın Ocak 2010da başlattığı Zekeriyaköydeki projesi Terrace Bahçede yaşam başladı. Dörder katlı üç blok ve 76 daireden oluşan projede, büyüklükleri 56 ile 258 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere toplam 14 tipte daire bulunuyor. Dairelerin yüzde 95inin satıldığı projede satışı devam eden 3+1 ve 4+1 çatı ve bahçe dubleksi 9 dairenin fiyat aralığı 750 bin ile 1 milyon 250 bin TL arasında değişiyor. Sosyal hayatıyla da seçkin bir yaşam sunan Terrace Bahçede, yüzme havuzu ve güneşlenme terasının yanısıra, çocuk parkı, fitness center ve sauna bulunuyor.

Hürriyet/Meltem KARA


Geri Dön