25 / 04 / 2024

Güneydoğulu işadamlarından seçim sonuçları yorumları!

Güneydoğulu işadamlarından seçim sonuçları yorumları!

HDP’nin yüzde 10 barajını aşarak dördüncü parti olarak Meclis’e girecek olması Güneydoğulu işadamları arasında sevinçle karşılandı. Barış sürecinin devam etmesi gerektiğini vurgulayan işadamları, siyasette yeni bir sayfa açıldığını ifade etti.



HDP’nin yüzde 10 barajını aşarak dördüncü parti olarak Meclis’e girecek olması 

Güneydoğulu işadamları arasında sevinçle karşılandı. Barış sürecinin devam etmesi gerektiğini vurgulayan işadamları, siyasette yeni bir sayfa açıldığını ifade etti.


Herkesin, barış, huzur, iş ve aş beklentisinde olduğunu kaydeden iş dünyası temsilcileri, seçim sonuçlarının ekonomi açısından da olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti.


Tarkan Kadooğlu - TÜRKONFED Başkanı

Güneydoğulu işadamlarından seçim sonuçları yorumları!


‘Barış sürecinin devamını diliyorum’

“HDP’nin barajı aşması ülke için önem taşıyor. Herkes için hayırlısı olsun. Demokrasiye inanıyorsak, bu karara da güvenmek lazım. Milletin istediğini herkesin kabul etmesi gerek. Bundan sonra barış sürecinin devam etmesini diliyorum. Artık bu işlerin tamamen mecliste çözülüp neticeye varılması gerekir.”


Ahmet Sayar - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Güneydoğulu işadamlarından seçim sonuçları yorumları!


‘Siyasette yeni bir dönem açıldı’

“Türkiye’nin genel siyaseti açısından yeni bir sayfa, yeni bir dönem açıldı. HDP’nin bölgedeki ezici üstünlüğü, İstanbul’da üçüncü parti oluşu, bundan sonraki süreçte demokratik siyaseti tek seçenek haline getirdi. Demokratik siyasetin önünün açılması, bölgenin ekonomik kalkınması açısından olumlu olacak. HDP’nin barajı aşmaması durumu, bölgenin güvenliğiyle ilgili riskler taşıyordu. Barajı aşması bu kaygıyı da devredışı bıraktı. Artık siyaset mecliste yapılacak.”


Süleyman Çağlı - Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Güneydoğulu işadamlarından seçim sonuçları yorumları!


‘Ekonomi açısından da olumlu olacak’

“Bölge işadamı olarak HDP’nin barajı geçmesini olumlu görüyorum. Hem Türkiye hem bölgemiz açısından hayırlısı oldu. Barajı aşacağı yönünde zaten göstergeler vardı. Bu gelişmenin barış sürecine de katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca ekonomi açısından da olumlu sonuçları olacaktır. Çünkü eğer barajı aşamasaydı daha zor günler bizi bekliyordu...”


Servet Taş - Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Güneydoğulu işadamlarından seçim sonuçları yorumları!


‘Beklediğimiz bir sonuçtu’

“Çok olumlu, beklediğimiz bir sonuçtu. Çoğulcu demorasi, hepimizin umuduydu. Bu gelişme ekonomik açıdan da önemli. İki yıldır sürdürülen bir barış süreci var ülkemizde. Hepimiz için umut oldu. Bundan sonra da daha olumlu sonuçlar bekliyoruz. Ekonomik gelişme kendiliğinden olacaktır. Bu açıdan bakıldığında ileri demokrasi çok önemli.”


Osman Geliş - Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Güneydoğulu işadamlarından seçim sonuçları yorumları!


‘Barış sürecine ihanet edilmesin’

“HDP’nin barajı aşması milletin kararıdır. Bu karara herkesin saygı duyup kabullenmesi gerekir. Bu gelişmenin ülkemizin geleceğine katkı sağlamasını bekliyoruz. İstikrar iş camiası için büyük önem taşıyor. Halkın kararı önünde saygıyla eğiliyoruz. Barış sürecine kimsenin ihanet etmemesi lazım. Bu, bölgenin değil ülkenin sorunu. Süreçte kimsenin duygusal davranmaması gerekir. Bütün siyasi partilerin buna katkı sağlamasını bekliyoruz.”


Abdülkadir Demir - Batman Ticaret ve San. Odası Baş.

Güneydoğulu işadamlarından seçim sonuçları yorumları!


‘Herkes barış, iş ve aş bekliyor’

“Bölgede inanılmaz bir sevinç var. HDP’nin meclise girmesi olumlu olmuştur. HDP artık Türkiye Partisi olmalıdır. Ödünç oyları kemik oylara dönüştürmeli ve barışa ciddi katkı sağlamalıdır. Herkes artık bu ülkede barış, huzur, iş ve aş istiyor. Türkiye artık geleceğine bakmalı. Bu gelişmeyle milli irade sandığa yansımış oldu. Artık silahlar susmalı. Türkiye, bölge önemli bir aktör. HDP’nin de bu konuda önemli bir misyonu ve rolü var.”


Milliyet


Geri Dön