29 / 03 / 2024

Güneypark’ta yürütmeyi durdurma kararı!

Güneypark’ta yürütmeyi durdurma kararı!

İmrahor Vadisi yamaçlarına yapılan ve Sinpaş Altın Oran olarak bilinen Güneypark’ta, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda, imar planları hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.



İmrahor Vadisi yamaçlarına yapılan ve Sinpaş Altın Oran olarak da bilinen Güneypark’ta, Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi’nin açtığı dava sonucunda Ankara 10. İdare Mahkemesi, imar planları hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.


Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 29.11.2014 tarih ve 2146 sayılı kararı ile onaylanan Çankaya İlçesi Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine verilen yürütmeyi durdurma kararının ardından Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Mahkeme Danıştay 6. Daire’nin kararını gerekçe göstererek yürütmeyi durdurdu” dedi.


DANIŞTAY’IN KARARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ


Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği metinde ise şu ifadeler yer aldı: “Dava konusu planlara dayanak teşkil eden 1/25.000 ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliklerine karşı Danıştay 6. Dairesi Başkanlığı’nın E:2014/3595 sayılı dosyasında açılan davada keşif bilirkişi incelemesine karar verildiği görüldüğünden ve anılan davanın iş bu davayı doğrudan etkilemesi nedeniyle bu dosya hakkında bir karar verilinceye kadar yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir.”



Hürriyet Ankara




Geri Dön