25 / 04 / 2024

Güngören'de komşusuyla anlaşana 1 kat fazla imar hakkı verilecek!

Güngören'de komşusuyla anlaşana 1 kat fazla imar hakkı verilecek!

Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Güngören Belediyesi, komşusuyla anlaşana 1 kat fazla imar hakkı verecek.



Güngören Belediyesi, ilçe genelinde hayata geçirdiği kentsel dönüşüm seferberliği ile tüm vatandaşların en kısa sürede evlerini dönüştürerek daha refah ve güvenli yeni evlerine  kavuşmaları için yoğun mesai harcıyor. Milliyet'te yer alan habere göre; kentsel dönüşüm seferberliği ile vatandaşlara, kira yardımı, finansman desteği, yan yana anlaşan iki komşuya +1 kat fazla imar hakkı, dönüşüm için anlaşan sitelere yüzde 25 daha fazla imar hakkı tanındı. Belediye bünyesinde ‘Kentsel Dönüşüm Ofisi’ kurularak vatandaşlar dönüşüme girecek olan binaları hakkında en detaylı bilgileri öğrenebilirler. 

Güngören Belediyesi, başlatmış olduğu kentsel dönüşüm seferberliği ile adeta ilçenin çehresini değiştirmeye başladı. 2 yıl önce göreve gelen Güngören Belediye Başkan Bünyamin Demir’in yaptığı çalışmalar ile ilçede büyük bir dönüşüm rüzgarı esmeye başladı. Öncelikle vatandaşların kentsel dönüşüm için rahatça bilgi alabilmesi için uzman ekiplerin yer aldığı ‘Dönüşüm Ofisi’ hizmete açıldı.

Güngören de komşusuyla anlaşana 1 kat fazla imar hakkı verilecek!

İMAR PLAN NOTLARI DEĞİŞTİ VATANDAŞ BÜYÜK AVANTAJ SAĞLADI

Belediye meclisinde de kabul edilen değişikler ile kentsel dönüşümün daha da hızlanması için imar plan notlarında değişiklik gerçekleşti. Değişiklik ile yan yana anlaşan 2 komşu binaya +1 kat inşaat hakkı tanındı.Siteler için de uzlaşma sağlandığında yüzde 25 ilave inşaat hakkı verildi. Yapılan plan notları değişiklikleri sayesinde 3 metre olan çekme payları 1,5 metreye düşürülerek metrekare kayıplarının önüne geçildi. Bu değişikliklerle birlikte kentsel dönüşüm avantajlarından faydalanmak isteyen vatandaşlar aynı zamanda kira ve finansman desteğinden de faydalanabilecek. Yapılan projelerde yer alacak olan otoparklar sayesinde de Güngören’in en büyük sorunlarından biri olan otopark sorunu ortadan kalkacak. 

Güngören de komşusuyla anlaşana 1 kat fazla imar hakkı verilecek!

YENİ MODELLE YÜZDE 97’LİK UZLAŞMA

Güngören Belediyesi, kentsel dönüşüm için başvuran vatandaşlara yeni bir model hayata geçirdi. ‘Etkin Uzlaşma Modeli’ adı altında vatandaşların en hızlı ve güvenilir şekilde oluşturulan proje önerileri ile binaları dönüşüme dahil edildi. ‘Etkin Uzlaşma Modeli’ ile yapılan ilk proje önerisinde yüzde 97’lik bir başarı sağlandı.

BAŞKAN DEMİR: GÜNGÖREN’İ HEP BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ

Başkan Demir, kentsel dönüşüm seferberliği için yaptığı açıklamada “Güngören’de kentsel dönüşüm için Tozkoparan’da 1’inci etap tamamlandı. Başlatmış olduğumuz Semt Güngören Projesi ile ilçeye yeni bir soluk kazandırılacak. Etkin Uzlaşma Modeli ile Şişecam Projesi’nde yüzde 97’lik rekor bir uzlaşma sağlayarak Güngören’de yeni bir projeye daha imza attık. İmar plan notlarında yaptığımız değişiklik sayesinde dönüşemeyen veya finansman sıkıntısı çeken bina sakinlerine kolaylıklar sağladı. Yan yana anlaşan 2 komşu binaya +1 kat fazla imar hakkı verdik. Siteler için de yüzde 25 fazla imar hakkı verdik. Ayrıca belediyenin yapmış olduğu ve kısa sürede bitecek olan Millet Bahçesi, Hanımeli Konağı, Hasbahçe Kültür Merkezi, Öğrenci İstasyonları, kapalı otoparklar gibi birçok projemizle Güngören’in çehresini değiştirmeye başladık. Güngören’de değişimi hep birlikte yapacağız” dedi.

YENİ PROJELER İLE GÜNGÖREN DEĞİŞİYOR

Güngören Belediyesi’nin öncülük ettiği Şişecam Projesi ile site sakinleri bir ay gibi kısa bir sürede anlaşarak dönüşüme ‘evet’ dedi. Etkin Uzlaşma Modeli sayesinde dönüşüme girecek olan Şişecam sakinleri yeni evlerine kavuşmayı bekliyor.

Güngören de komşusuyla anlaşana 1 kat fazla imar hakkı verilecek!

Semt Güngören Projesi ve Tozkopran Projeleri yükselmeye başladı. Tozkopran’da tamamlanan 1’inci Etap hak sahiplerine teslim edildi. En kısa sürede 2’nci Etap da tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek. Güngören’de kentsel dönüşüm için seferberlik başladı.

KİPTAŞ Güngören ve Tuzla projelerinin temeli atılıyor!

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme!


Geri Dön