16 / 04 / 2024

Günlük kiralanan evler denetlenmeli!

Günlük kiralanan evler denetlenmeli!

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Batman Temsilcisi Avukat Adile Gürbüz, sosyal paylaşım ortamında Batman'ın önemli bir sorununa dikkat çekti.



Batman'da günübirlik kiralanan evlerin kimler tarafından ne amaçla kullanıldığı sorusunu gündeme getiren Av. Gürbüz, devlet kurumlarının konuyla ilgili gerekli denetim ve soruşturmaları yürütmesi gerektiğini belirtti. 


"BU EVLER, MAĞDURİYETE YOL AÇABİLİR"


Gürbüz, sosyal paylaşım hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Sosyal medyada Batman'da saatlik, günlük kiralık ev ilanları görüyorum. Ve hayret ediyorum. Bu ilanları verenlerin niyeti kötü olmayabilir ama o evlerin kimler tarafından hangi suçlara ev sahipliği yapabileceği hepimizin malumu... İster ceza hukukundan ister vergi hukukundan vs vs İlgili Devlet Kurumları (başta Emniyet Müdürlüğü) bu tür kiralık ilanlarla ilgili inceleme, soruşturma yapmalı ve engel olmalıdır. Biz de çevremizdeki insanları bu tür ilanları kullanmamaları, evlere gitmemeleri için uyarmalıyız. Kim bilir küçük yaşta veya yaşı büyük kaç kadın ve erkek mağdur olmuştur!" dedi. Gürbüz, ev kiralama işini layığı ile yapan gerçek esnaf ve ticaret adamlarını mağdur etmeden, konuyla ilgili gerekli incelemelerin yapılması gerektiğini söyledi. Av. Gürbüz'ün sosyal paylaşım hesabında yaptığı çarpıcı açıklama, takipçilerinden de olumlu destek aldı.



Batman Son Söz


Geri Dön