26 / 04 / 2024

Güral Premier Tekirova açıldı!

Güral Premier Tekirova açıldı!

Güral Porselen'in, Güral Vitrifiye, Club Alibey Belek'ten sonra en son yatırımı olan Güral Premier Tekirova hizmete girdi



Bu yıl 25 milyon TL ciro hedeflediklerini söyleyen Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, 700 kişinin istihdam ettikleri otelin gelecek yıl ek tesislerin devreye alınmasıyla 40 milyon TL ciro hedeflediğini anlattı. Güral 583 oda ve 1200 yatak kapasitesine sahip otel hakkında  şu bilgileri verdi:

"Gelecek yıl ek yatırımlarla 1600 yatak kapasitesine ulaşacağız. Kütle binalar yerine bahçe içinde doğaya uyumlu, 2 ve 3 katlı binaları tercih ettik. Sadece bir ağaç kesmemek için projede yer alan odaların yerini bile değiştirdik. 22 bin metrekare dev alana kurulu 26 adet kaydıraklı aquaparkı ile Türkiye'nin en büyük eğlence alanına sahibiz."

Akdeniz havzasında yatırım yapmayı planladıklarını dile getiren Güral, "Ay sonunda Mısır'a gideceğiz. İstanbul'da butik otellerden büyük ve kapsamlı projelere kadar birçok otelin yönetimi teklif ediliyor. İstanbul'da ve yurtdışında yapacağımız yeni yatırımlar ve işbirlikleriyle büyüyeceğiz" diye konuştu.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Turistleri Selçuklu ve Osmanlı mimarisiyle cezbedeceğiz  
 
Selçuklu ve Osmanlı çizgilerini porselene taşıyarak büyüyen Güral ailesi, aynı çizgileri şimdi de turizm sektörüne taşıdı. Şirket, Güral Vitrifiye ve Club Alibey Belek'ten sonra Premier Tekirova'yı Antalya'da hizmete açtı. Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, otel için 110 milyon lira harcadıklarını söyledi. 

Porselen aracılığı ile Osmanlı ve Selçuklu mimarisini dünyaya ihraç eden Güral ailesi, şimdi de turizm sektöründe aynı stratejiyi izliyor. Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral'ın Kemer Tekirova'da açtığı 200 dönümlük Güral Premier Tatil Köyü'nde de öne çıkan mimari, İstanbul, Mısır ve Avrupa'ya da taşınacak. İsmet Güral'ın kızı ve Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Harika Güral, neden Osmanlı ve Selçuklu mimarisi ile bu kadar içli dışlı olduklarını, "Çünkü bizim aslımız bu. Daha emin ve özgün adım atmamıza sebep oluyor." diye açıklıyor. Özgünlükleri gerekçesiyle İstanbul, Avrupa ve Mısır'da kendilerinden mevcut otelleri yönetmek için teklif aldıklarını açıklayan Harika Güral, "Herkes Fas, Tunus ve Cezayir'e yönelirken biz, Avrupa'ya yönelmekte sakınca görmüyoruz." dedi. Şirket, önümüzdeki yıl İstanbul'dan başlamak üzere ülkedeki tüm büyük şehirlerde şehir otelciliğine odaklanacak.

Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, tatil köyü için 110 milyon lira harcadıklarını söyledi. 2-3 katlı konaklardan oluşan ve 583 odası aktif tatil köyünde şu an 1.100 kişi tatil yapıyor. Otelin mevcut yatak kapasitesinin 1.200 olduğunu hatırlatan İsmet Güral, yolun başında böylesi bir talep görmekten memnuniyet duyduklarını söyledi. Kişi başı 310 lira olan 12 yaş altı bir çocuktan ücret alınmayan, ikinci bir çocuk olması halinde birisi için yüzde 50 ücretlendirme yapılan tatil köyünün bu yıl 25 milyon lira, gelecek yıl ek tesislerin de hizmete girmesiyle toplam 40 milyon lira ciro yapması hedefleniyor. Özellikle 2011'in verimli bir turizm yılı olacağını düşündüklerini vurgulayan Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Güral, önümüzdeki yıl yatırımları da çeşitlendireceklerini söyledi.

GECELİĞİ 30 BİN DOLARLIK VİLLA

Güral Premier Tatil Köyü'nün kapasitesi gelecek yıl 110 ve 160 metrekarelik komplekslerin de açılması ile birlikte üçte bir oranında artacak. Oda sayısı 583'ten 760'a çıkacak. Çalışan sayısı 700'den 805'e ulaşacak. "Gelecek yıl ek yatırımlar ile 1.600 yatak kapasitesine ulaşılacak." diyen İsmet Güral, önümüzdeki yıl açılacak 6 odalı geniş villaların geceliğinin 25-30 bin dolar olabileceğini aktararak, "Bakalım buraları kimse tutacak mı? Belki kalabalık bir toplantı grubu gelirse kişi başı bölüştürüldüğünde tutulabilir." dedi.

22 bin metrekare dev alana kurulu 26 adet kaydıraklı aquaparkı ile Türkiye'nin en büyük eğlence alanına sahip olduklarını vurgulayan Güral Premier Tekirova Genel Koordinatörü M.Fazıl Dertlioğlu ise aquaparkta herkesin keyifli vakit geçirebileceğini söyledi.
Zaman/Arif Bayraktar 

Güral Premier Tekirova 110 milyon lira yatırımla açıldı 

Güral Porselen'in, Güral Vitrifiye, Club Alibey Belek'ten sonra en son yatırımı Güral Premier Tekirova, Antalya'da hizmete girdi.

200 dönüm arazi üzerinde kurulan otelde 583 oda ve bin 200 yatak bulunuyor. Tesis, önümüzdeki yıl ek yatırımla bin 600 yatak kapasitesine ulaşacak. Türkiye'nin en büyük aquparkına sahip olan tesis 110 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirildi. Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral "Krizin dünyayı etkisi altına aldığı bir dönemde grubumuzun da avantajlarından yararlanarak 110 milyon TL yatırımla açtığımız tesiste yaklaşık olarak 700 kişiye istihdam yarattık. En büyük özelliğimiz müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak. Her yaz tatile gelen konuklar 20 yıldır değişmeyen uzman ve misafirlerini tanıyan personel ile karşılanırlar" diye belirtti.
Star

110 milyon TL'lik tesisi actı İstanbul ve Mısır'a göz kırptı
  
110 milyon lira yatırımla Güral Premier Tekirova'yı hizmete açan Güral Grubu, 2011'de bu sektörde daha da hızlanmayı amaçlıyor. Grup, İstanbul'da şehir oteli yatırımı planlarken, Mısır'daki Sharm el-Sheikh'te de turizme girmeye hazırlık yapıyor.

Güral Porselen'in, Güral Vitrifiye ve Club Ali Bey Belek'in ardından Antalya-Tekirova'daki yeni yatırımı Güral Premier 110 milyon liralık harcamayla devreye alındı. Güral Premier Tekirova'nın sadece inşaatında 2000'e yakın işçi çalıştı ve şu an için otelde 700 kişiye istihdam sağlanıyor. Bu yıl 25 milyon lira ciro yapması beklenen otelin 2011 hedefi ise 40 milyon lira.

SELÇUKLU VE OSMANLI VURGUSU
49 yıllığına Turizm Bakanlığı'ndan kiralanan arazide toplam büyüklük 200 dönüm civarında. Selçuklu ve Osmanlı mimarisi gözetilerek inşa edilen otel, bağımsız bahçeler içindeki iki ve üç katlı binalardan oluşuyor. Güral Şirketler Grubu'nda Yönetim Kurulu üyeliği görevini sürdürün Harika Güral, oteldeki 1.200 yatak kapasitesinin ek yatırımlarla gelecek yıl 1.600'e ulaşacağını söyledi.  Mavi Bayrak sahibi tesisin doğayla uyumuna dikkat çeken Harika Güral, otelin gelecek yıl açılacak ve VIP olarak nitelenen bölümlerinin misafirlerine 'Binbir Gece Masalları'nı yaşatacağını belirtti. Grubun turizm sektöründeki çalışmaları hakkında da bilgi veren Güral, 2011'in daha verimli olacağını vurguladı. Güral, şöyle devam etti: 'İlk olarak şehir oteli çalışması yapıyoruz. Bu kulvara İstanbul'la başlayacağız. Mülkiyet bize ait olacak. İkinci olarak Mısır'daki Sharm el-Sheikh'te markamızla bir otelin yönetimini almayı planlıyoruz.'

Türkiye'nin en büyük Aquapark alanı bizde
22 bin metrekare dev alana kurulu 26 adet kaydıraklı aquaparkıyla Türkiye'nin en büyük ve alanına sahip olduklarını vurgulayan Genel Koordinatör M. Fazıl Dertlioğlu, aquaparkda hem yetişkinler, hem gençler ve hem de çocuklar için ayrı ayrı alanlar oluşturduklarını, aynı zamanda bünyesinde bir restoran ve bir barın da bulunduğunu belirtti.

Porselen'de bunu sağladık şimdi sıra turizme geldi
GÜRAL Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olan İsmet Güral ise 'Güral markasının kaliteyi çağrıştırması için çalıştıklarını ifade etti. Bunu porselende sağladıklarını belirten Güral, şimdi sıranın turizme geldiğini vurguladı. Aynı zamanda Turizm Yatırımcıları Derneği Üyesi de olan İsmet Güral, Türkiye'nin bu sektörden daha çok pay alması için termal, sağlık, spor, güzellik gibi segmentlerle artık daha çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi. İsmet Güral, '20 yıllık sektör deneyimiyle gerçekleştirdiğimiz Güral Premier Tekirova'da en büyük özelliğimiz müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak. Konuklarımız 20 yıldır değişmeyen uzman ve misafirlerini tanıyan personel ile karşılanırlar' diye belirtti.
Akşam


Geri Dön