29 / 03 / 2024

Güral, Sultanahmet'te butik otel yapacak!

Güral, Sultanahmet'te butik otel yapacak!

Antalya'da 110 milyon dolarlık yatırımla ikinci otelini açan Güral Şirketler Grubu hedefini İstanbul ve Mısır'a çevirdi



Güral Şirketler Grubu, turizm grubu bünyesindeki ikinci oteli olan Güral Premier Tekirova'yı 110 milyon dolarlık yatırımla açtı. 200 dönüm arazi üzerinde kurulan, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden esinlenilerek hayata geçirilen otelde 700 kişi istihdam edilecek. Otel 583 oda ve 1200 yatak kapasitesine sahip. Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, Bu yıl 25 milyon TL, gelecek yıl ek tesislerin de hizmete girmesiyle toplam 40 milyon TL ciro elde etmeyi hedeflediklerini vurguladı. Güral, "Bu yıl Türkiye'ye 30 milyon turistin geleceğini ve 24 milyar dolar turizm geliri elde edileceğini düşünüyoruz. Özellikle 2011 yılı verimli bir turizm yılı olacak. Güral olarak yeni yatırımlar planlıyoruz" dedi.

Sultanahmet'te butik otel bakıyor
GÜRAL Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Harika Güral, İstanbul'da Sultanahmet ve çevresindeki butik otellerle ilgilendiklerini ayrıca Mısır ve Akdeniz havzasında da yatırım planladıklarını dile getirdi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

110 milyon liraya tatil köyü açtı, ‘şehir oteli'ne yöneldi

Antalya Tekirova'da, 110 milyon liralık yatırımla tatil köyü Güral Premier Tekirova'yı kuran Güral Şirketler Grubu, gözünü şehir otelciliğine dikti.

Güral Porselen, Güral Vitrifiye, Club Alibey Belek'i de bünyesinde bulunduran grup, İstanbul ve yurtdışında şehir otelciliğine girme planları yapıyor. Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, turizm sektöründe 20 yıllık deneyimleri bulunduğunu belirterek, 200 bin metrekarelik arazi üzerinde, Osmanlı ve Selçuklu mimarisine sahip tatil köyünü 110 milyon lira yatırımla kurduklarını söyledi.

25 milyon lira ciro

Bir ay önce hizmete giren tesiste ilk yıl için 25 milyon liralık ciro hedefleri olduğunu aktaran İsmet Güral, “583 odalı tatil köyünün ek bina yatırımları var. Onların devreye girmesiyle gelecek yıl 40 milyon TL'lik ciro hedefliyoruz. 110-160 metrekarelik VIP villalar da yapıyoruz” dedi.

Güral, Kütahya'daki iki otelleri ve Antalya'daki diğer otelleriyle beraber dördüncü otellerini açmış olduklarını dile getirerek, “Şehir otelciliğine de gireceğiz. İstanbul ilk hedef. İstanbul turizm potansiyelinin henüz küçük kısmını kullanıyor. İleriye dönük yeni yatırımlar olacak” diye konuştu.

Doluluk yüzde 95

Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Harika Güral ise, kütle binalar yerine doğaya uyumlu tatil köyü konseptinde bir otel kurduklarını aktararak, bu yıl yeni açılmalarına karşın yüde 95'lik doluluk oranları bulunduğunu belirtti. Harika Güral, “Bu yıl 1200 yatak kapasitemiz var. Gelecek yıl ek yatırımlarla 1600 yatak kapasitene ulaşırız. Bahçe içinde doğaya uyumlu 2-3 katlı binalar yaptık. Ailelerin rahatlıkla çocuklarıyla vakit geçirmeleri için her türlü detayı düşündük” dedi.

Yurtdışına otel yatırımı

Otelcilik alanındaki yatırımlarına devam edeceklerini de kaydeden Harika Güral, şu bilgileri verdi:
“Yurtiçi ve yurtdışında otel açma planlarımız var. Şehir otelciliğine girmeyi hedefliyoruz. Mısır'da otel kurmamız için teklif geldi. Şarm el Şeyh'de bu ay sonunda görüşmeler yapacağız. Macaristan'da da araştırmalarımız sürüyor. Turizmde yatırımlarımız sürecek. Şehir otelciliğinde ilk İstanbul'u düşünüyoruz. Otel yönetim işine de girmek istiyoruz. Yurtdışındaki fırsatları da gözden geçirip ona göre yatırım yapacağız. Şehir oteciliğinde de Güral Premier adını kullanacağız.”

Turizmde ciddi mesafe kaydettik

İSMET Güral, turizm sektörünü şöyle değerlendirdi: “Bu yıl Türkiye'ye 30 milyon turist geleceğini ve 24 milyar dolarlık turizm geliri elde edileceğini düşünüyoruz. 2011'in daha verimli olacak. Turizmde ciddi mesafeler kaydettik. ”
Hürriyet/Hanife Baş


Geri Dön