20 / 04 / 2024

Gürallar şehir otelciliğinde ilerleyecek

Gürallar şehir otelciliğinde ilerleyecek

Harika Güral, Güral Ailesi'nin ikinci kuşak yöneticilerinden...



Güral Şirketler Grubu Başkanı İsmet Güral'ın kızı. Yaklaşık 10 yıldır aile şirketinde çalışıyor. Finans bölümünde başladığı ve sırasıyla satıştan pazarlamaya kadar birçok kademede görev aldığı grupta, bugün yönetim kurulu başkan yardımcılığı pozisyonunda yer alıyor, Türkiye pazarında lider olan Güral Porselen'in geleceğine yön vermenin yanında grubun turizm yatırımlarında da söz sahibi, Hatta uzun süredir Güral'ın odağında turizm yatırımları var.

Geçtiğimiz günlerde bir araya geldiğimiz Harika Güral, 3 yıldır adeta Kütahya, istanbul ve Antalya arasında mekik dokuduğunu söylüyor, Bu temposunun nedeni ise Güral Premier Tekirova. Oluşumundan inşasına kadar 3 yıl boyunca her aşamasında projenin başında olan Güral, otelin açılışını geçtiğimiz mayıs ayında yaptı.

Toplam 200 dönüm arazi üzerine kurulan ve Selçuklu-Osmanlı mimarisine göre tasarlanan otelin gurur duydukları bir yatırım olduğunu belirten Güral, "40 yıllık otelcilik ve 20 yıllık sahil turizmi deneyimimizi bu otelde değerlendirdik, Toplam 5 bin 580 yataklı turizm grubumuz için otel amiral gemisi niteliğinde, Burası birçok açıdan da enleri bünyesinde bulunduruyor, Örneğin otelde 22 metrekarelik alanda konumlanan Türkiye'nin en büyük su parkı bulunuyor. Sahip olduğu 3 bin 500 metrekarelik SPA'nın yanı sıra 500 metrekarelik bir spor salonu ile de sektörde farklı bir konumda yer alıyor" diyor.
Otelle ilgili heyecanlı ve iddialı konuşan Gürol'a göre Güral Premier Tekirova, tatil köyü konseptli büyük otel yatırımlarının sonuncusu, "Önümüzdeki yıllarda bu kadar büyük yatırımlar olmayacak" diyen Güral bunun nedenini de şöyle açıklıyor:
"Çünkü Türkiye'de turizm için bu kadar büyük alan yok, Bu nedenle büyük otel yatırımlarının sonuna gelindi, Bu otel neslinin son örneği."

Toplam 110 milyon TL'lik bir yatırımla oluşturulan Güral Premier Tekirova, şu anda yüzde 80'lik bir dolulukla faaliyet gösteriyor, Ağırlıklı Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan olmak üzere 30 ülkeden misafir ağırladıklarını belirten Güral, hem müşteri profillerinden hem doluluk oranlarından memnun, ilk yıllarında sezonu yüzde 80 doluluk ile kapatmanın kendileri için büyük bir başarı olacağını söylüyor.

Güral Şirketler Grubu, turizm yatırımlarına önümüzdeki dönemde de ağırlık vermek niyetinde. Çeşitlilik yaratacak projeleri hayata geçirmeye özen göstereceklerinin altını çizen Güral, "Şu anda inşaatına başlanacak olanların yanı sıra proje aşamasında olan projelerimiz var. Tatil otelciliğinin yanında şehir otelciliğinde de ilerlemek istiyoruz, istanbul'dan başlayarak Türkiye'nin belirli şehirlerinde projeler yapacağız. Bunun için yeterli arazimiz var. Yurtdışından da Doğu Avrupa ve Akdeniz çanağındaki ülkelerden otel teklifleri geliyor. Bu tekliflere sıcak bakıyoruz. Amacımız çok yatak değil katma değerli servislerle yüksek bir ciro yaratmak" diye konuşuyor.

PROFESYONEL OLARAK DANS EDİYOR

Harika Güral'ın yoğun iş temposuna rağmen birçok hobisi de var. Bunlar arasında dans ilk sırayı alıyor, Profesyonel olarak dans eden Güral, "Eğitim için Amerika'da yaşadığım sırada dans dersleri aldım. Özellikle Latin danslarını çok seviyorum" diyor, Güral dansın yanı sıra yoga yapıyor, at biniyor, kısa hikayeler yazıyor, yemek yapıyor. Dil öğrenmek de onun için keyifli bir uğraş, "Son olarak ispanyolcayı öğrendim, Şimdi de Rusça öğreneceğim" diyor.
Capital


Geri Dön