02 / 05 / 2024

Gürallar Yapı rotayı Ataşehir'e çevirdi!

Gürallar Yapı rotayı Ataşehir'e çevirdi!

İlk ticari gayrimenkul yatırımını Kartal’da gerçekleştiren Gürallar Yapı yeni projeler için kolları sıvadı. 160 ofislik Lapishan projesinde sona gelen şirket yeni lokasyon olarak Ataşehir’i seçti....




160 ofislik Lapishan projesinde sona gelen şirket yeni lokasyon olarak Ataşehir’i seçti. Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, yeni projelerinde konut, ofis ve otel olacağını belirtti. 200 milyon lira yatırım değerine sahip Lapishan projesinde son 18 birim kaldığını belirten Karayel, projeyi öz kaynakları ile inşa ettiklerini ve böylece hızlı ilerlediklerini belirtti. İnşaatın yüzde 90’ını tamamladıklarını söyleyen Karayel, ofisleri Mart 2014’te teslim edeceklerini dile getirdi. Bugüne kadar 2 milyon metrekare arazide inşaat yaptıklarını belirten Karayel, sanayi tesisi ve otel konusunda uzman olduklarını söyledi. Karayel, Lapishan projesinin ofis alanında ilk yatırımları olduğunu ve bu nedenle çok sayıda şirketten danışmanlık desteği aldıklarını dile getirdi. Karayel, dış cephede kullanılacak renkten, verimli alan kullanımına kadar tüm konularda uzman şirketlerler çalıştıklarını ifade etti. 


25 KAT YERİNE 8 KAT YAPTIK 


Mutluluk veren bir ofis yaratmak hedefiyle yola çıktığını belirten Karayel, ”1200 metrekare bahçe oluşturduk. Çalışan anne ve babaların çocukları için etüt odası ve kreş yaptık. Sosyal tesislerimizde kapalı yüzme havuzundan sauna ve masaj odasına kadar tüm detayları düşüdük” dedi. Projeyi planlarken deniz göre bir kule düşündüklerini söyleyen Karayel,”25 katlı bir yapı yapabilirdik. Danışmanların önerisiyle 8 katlı büyük bir kütlede karar verdik. Camları açılmayan büyük bir kule yerine simge bir yapı ortaya çıkardık” dedi


KARTAL DEĞERLENİYOR


Kartal’ın Adliye Sarayı ve metro projeleriyle değer kazandığını söyleyen Karayel, kentsel dönüşüm hamlesiyle bu yükselişin süreceğini kaydetti. Kartal’da 7-8 arsayla ilgilendiklerini dile getiren Karayel, Katarlı, İtalyan ve Almanyalı yatırım fonları ile ortak proje için görüştüklerini söyledi.


15 yılda amorti eder


LAPİSHAN’da yer alan 60 metrekarelik ofislerin ortalama 2 bin TL’den kiralanacağını belirten Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, ofislerin kendini 15-16 yılda amorti edeceğini söyledi. Karayel, inşasına 11 ay önce başlanan Lapishan’ın yüzde 30 kazandırdığını söyledi. Satışa çıktığında 4 bin 200 TL olan metrekare satış fiyatının 6 bin TL’yi yükseldiğini dile getiren Karayel, proje tamamlanınca bu rakamın  7 bin TL’yi bulacağını belirtti.


Hürriyet


Geri Dön