25 / 04 / 2024

Güriş Holding, Kanije Rüzgar Enerji Santrali'ni tamamladı!

Güriş Holding, Kanije Rüzgar Enerji Santrali'ni tamamladı!

Türkiye’de inşaatı devam eden rüzgar santralleri içinde en büyük paya sahip olan Güriş Holding, 64 MW’lık kapasiteye sahip olan Kanije Rüzgar Enerji Santrali’ni (RES) tamamlayarak devreye aldı.



GÜRİŞ Holding iştiraki olan Derne Temiz Enerji Üretim A.Ş’nin devreye aldığı yatırım, 'Direct Drive' teknolojisini kullanarak hayata geçirildi. Kanije RES’te yılda 224.300.000 kWs elektrik üretilecek. Derne A.Ş.’ye  ait 3 adet RES lisansı bulunuyor. Söz konusu lisanslar yapım aşamasında bulunuyor.


RÜZGAR ENERJİSİNE YATIRIM ARTIYOR

GÜRİŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Müşfik Yamantürk, Türkiye’de ve dünyada rüzgar enerjisine yapılan yatırımlardaki artışa dikkat çekerek “Türkiye’nin rüzgar potansiyeli yüksek. Küresel iklim değişikliği, tükenen kaynaklar bizi hem sorumlu davranmaya hem de geleceğe yatırım yapmaya yönlendiriyor. Fosil yakıtlar tükenmeden yenilenebilir kaynaklara yatırım yaparak önlemimizi almamız gerekiyor. Güriş olarak hem Türkiye hem de dünyanın geleceği açısından elimizi taşımızın altına koymayı kendimize görev bildik. Bu yüzden rüzgar, jeotermal başta olmak üzere yenilenebilir kaynaklara yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.


Öte yandan, Güriş Holding’in Afyon Dinar’da bulunan 115 MW’lık rüzgar enerji santrali Türkiye’nin en fazla enerji üreten rüzgar santralleri arasında yer alıyor. Antakya Belen, Şenköy ve Afyon Dinar’da bulunan rüzgar enerjisi santralleriyle Güriş Holding, yılda 561 milyon kWh enerji’yi sadece rüzgar enerjisinden  üretiyor. Güriş Holding, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük jeotermal kurulu gücüne de sahip.  


Hürriyet


Geri Dön