23 / 04 / 2024

Gürsel Tekin'den emlak vergisi açıklaması!

Gürsel Tekin'den emlak vergisi açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, emlak vergisi artışına ilişkin açıklamalarda bulundu.



Emlak vergisi artışına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Yaklaşık 1,5 yıldır ekonomik ve sosyal hayatı derinden etkileyen pandemi koşullarında milyonlarca vatandaş gelirinden mahrum kalmış, ticari hayat ciddi zarar görmüşken, vatandaşın ödemesi gereken emlak vergisi miktarını artırmak ne vicdanla ne de sosyal devlet ilkesiyle bağdaşmıyor” diye konuştu.

Evrensel Gazetesi'nde yer alan habere göre; emlak vergisindeki yükselişin hakkaniyete ve günümüz ekonomi şartlarına göre uygun olmadığını; ölçünün kaçtığını dile getiren Tekin, “Böylesi sarsıcı bir ortamda devletin vicdanlı davranması beklenir ama ülkemizde iğneden ipliğe her şeye zam yapmak bir gelenek haline gelmiş durumda. Gelir İdaresi Başkanlığının kayıtlarına göre yurttaşlar 414 çeşit vergi ödüyorlar. Yani vergi ödenmeyen hiçbir yaşam alanı bırakılmamış durumda ülkemizde” açıklamasında bulundu. 

Gürsel Tekin den emlak vergisi açıklaması!

Gerçekleşen yeniden değerleme ve enflasyon oranlarını ve özellikle Kovid-19 salgını sürecini hiç göz önünde bulundurmadan, tamamen gelir hedefiyle belirlenen fahiş değerlemelerin engellenmesinin devletin en temel görevi olduğuna vurgu yapan Tekin, “Vatandaşın yüzde 50’den fazlasının kendi mülkü olan evlerde yaşadığı göz önünde bulundurulduğunda, emlak vergisinin ödenmesinde vatandaşlarımıza destek olmak, vergi ödemelerini ertelemek sosyal devlet ilkesinin en önemli gereğidir. Emlak vergisinin bazı maddelerinde yapılacak değişikliklerle tanınacak hak ve ödevlerle bu sorunun aşılması mümkündür” şeklinde konuştu.

Tekin, şunları kaydetti:

"Vatandaşımız için olumsuz koşullar artarak devam ederken, emlak vergisi için yapılacak artışın ‘yeniden değerleme oranın’ minimum ile sınırlı kalacak şekilde belirlenmesi konusunda CHP olarak üzerimize düşen görev ne ise yapılacaktır.”

Emlak vergisi fiyatlarına Kovid-19 dopingi!


Geri Dön