23 / 04 / 2024

Güvenli binalara su yalıtımı şartı!

Güvenli binalara su yalıtımı şartı!

Su yalıtımının korozyonu önleyerek depreme dayanıklı binalar oluşturmak için olmazsa olmaz bir unsur olduğu tartışılmaz bir gerçek. Peki Güvenli binalara su yalıtımı neden olmalı?



Bina güvenliği için hayati önem taşıyan su yalıtımında yaşanan sorunların giderilmesi için henüz geç kalınmış değil. Binaların yapım aşamasında ve sonrasında uygulanabilen su yalıtım ürünleri binaların ömrünü uzatıyor. Türkiye'nin lider yapı kimyasalları firmalarından Eile Pomex Yapı Kimyasalları üreticisi Pomza Export A.Ş. Yönetim Kurulu 2'nci Başkanı Hakan Ürün, su yalıtımı yapılmayan binalarda temel demirlerinin hemen paslanmaya başlayarak taşıma kapasitelerini kaybetmeye başladıklarını söyledi. 

Deprem kuşağı içerisinde yer alan ülkemizin su yalıtımı konusunda çok daha hassas davranması gerektiğini belirten Hakan Ürün, havuzdan terasa, ıslak hacimlerden(wc, banyo, mutfak) balkonlara, asansör boşluklarına kadar su yalıtımı yapılabilecek tüm alanlarda hizmet verdiklerini belirtti. Hakan Ürün, daha güvenli bir yaşam ve uzun yıllar ayakta kalan yapılar için su yalıtımının mutlaka yaptırılması gerektiğini ifade etti. 


Milliyet


Geri Dön