23 / 04 / 2024

Güzelbahçe-Urla yolu 14 ay erken bitirildi

Güzelbahçe-Urla yolu 14 ay erken bitirildi

İki yılda tamamlanması öngörülen 9 kilometrelik duble yol, İl Özel İdaresi'nin desteğiyle 10 ayda bitirildi ve araç trafiğine açıldı



Özellikle yaz aylarında oluşan konvoylarla, o bölgede yaşanan trafik kazalarıyla gündemde olan Güzelbahçe-Urla arasında kalan 9 kilometrelik yol,  İzmir  İl Özel İdaresi ve Karayolları İkinci Bölge Müdürlüğü tarafından duble yol haline getirildi.

Genişliği 7 metreden 20 metreye çıkarılan yolun, normalde 2 yılda bitirilmesi planlanıyordu. 4 milyon 304 bin TL harcanarak yapılan yol, İl Özel İdaresi'nin 15 personel, 12 araç ve 506 bin TL'lik maddi desteğiyle 10 ayda hizmete açıldı. İl Özel İdaresi Altyapı Daire Başkanı Celal Temiz, Avrupa standartlarında yapılan yolda trafik kazalarının da en aza ineceğini bildirdi.

ÇOK GÜVENLİ
Genişletilerek duble hale getirilmesine uzun yıllar önce karar verilen ve Karayolları İkinci Bölge Müdürlüğü tarafından kamulaştırma işlemleri yapılan Güzelbahçe-Urla duble yolunun ihalesi, 2009'un Şubat ayında gerçekleştirildi. İhale edilen bölüme, Başbakanlık'ın duble yol yapımlarıyla ilgili 2008'de yayınladığı ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri kanalıyla ödenek aktarmalarına olanak tanıyan genelgesi çerçevesinde, İzmir İl Özel İdaresi de ortak oldu. Normal koşullarda 2 yılda bitirilmesi öngörülen yol, sağlıklı ödenek aktarılması ve İl Özel İdaresi ile Karayolları İkinci Bölge Müdürlüğü'nün sıkı takibi sonucu 10 ayda tamamlanarak kullanıma açıldı. Yolun bitirilmesiyle Güzelbahçe ile Urla arasındaki ulaşımda yol güvenliğinin üst düzeye çıktığı ifade edildi. İl Özel İdaresi Altyapı Daire Başkanı Celal Temiz, şu açıklamayı yaptı:

"Güzelbahçe-Urla arasında oluşan kilometrelerce kuyruk, sürücülere zor anlar yaşatırken yol güvenliğini de ortadan kaldırıyordu. Sık sık kazalar meydana geliyordu. Yolun dar ve bölünmüş olmaması nedeniyle de sıkıntılar yaşanıyordu. Ancak İzmirliler, otoyol yerine gönül rahatlığıyla eski yolu kullanabilir."
İlker Çoban/Yeni Asır


Geri Dön