25 / 04 / 2024

Güzelyurt Sosyal Konutları'nın ihalesi tamam!

Güzelyurt Sosyal Konutları'nın ihalesi tamam!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Güzelyurt Sosyal Konutlarının ihalesi gerçekleşti. 11 bloklu Güzelyurt Sosyal Konutları'nda en düşük muhammen bedeli 100 bin TL.



Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, son dönemde şehrin gelişmesi ve göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek için toplu konut projelerine hız verdi. 


Bu çerçevede Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt Mahallelerinde yaşanan sıkıntıyı çözümleyen Şahin, bölgeyi kentsel dönüşüm alanı içinde toplu konuta dönüştürdü.


Yaklaşık 2 yıldır yapımı devam eden 11 bloklu Güzelyurt Sosyal Konutları tamamlandı. konutların ihalesi yapıldı. 


İlk etapta 222 adet 2+1 evlerin satışını yapan Büyükşehir Belediyesi, satışları açık teklif artırma usulü ile yaptı. En düşük muhammen bedeli 100 bin TL olan konutların toplam metrekare büyüklüğü 135 metrekare. 


Yapımı tamamlanan konutları alan vatandaşlar istediği zaman dairelerine taşıbnabilecek. Yapılan tebliğine müteakip 15 gün içerisinde ihale bedelinin yüzde 25’ini, yüzde 6 kesin teminatı ve ihale masraflarını (K.D.V. yüzde 1, tellaliye, gazete ilan bedeli ve damga vergilerini) ödeyerek sözleşme gerçekleştirecekler.




Milliyet


Geri Dön