25 / 04 / 2024

GYODER konut kampanyasını 15 Ekim'e kadar uzattı!

GYODER konut kampanyasını 15 Ekim'e kadar uzattı!

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER'in ekonomik büyümeye destek olmak ve sektöre ivme kazandırmak için 1 Ağustos'ta başlattığı "Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye" kampanyası yoğun talep üzerine 15 Ekim'e kadar uzatıldı.



Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER'in (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) ekonomik büyümeye destek olmak ve sektöre ivme kazandırmak için 1 Ağustos'ta başlattığı Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye kampanyası yoğun talep üzerine 15 Ekim 2016 tarihine kadar uzatıldı. GYODER üyesi 49 üye firmanın katılımı ile devam eden kampanyada, 122 projedeki 60.000'e yakın konut ve 3200 ofis, 10 yıl vadeli, aylık yüzde 0.7’lik bir kredi faizi ve yüzde 20 peşinat ile tüketiciye sunuluyor.


Aziz Torun: Faiz oranları ve ödeme vadesi, satışlardaki etkisini bir kere daha gösterdi

Ülkenin geçtiği bu zor dönemde ekonomiye duyulan güvenin göstergesi olarak hayata geçirilen kampanya sayesinde konut satışlarında ciddi bir artış gözlemlendi. Kampanya sayesinde Ağustos ayını sektör olarak çok başarılı geçirdiklerini belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, gayrimenkul sektörü olarak tarihi bir kampanyaya imza attıklarını ve beklentilerinin üzerinde bir ilgi ile karşılaştıklarını vurguladı. Torun, sözlerine şöyle devam etti: "Kampanyamıza gösterilen yoğun ilgi, bize faiz oranlarının ve ödeme vadesinin gayrimenkul satışlarındaki etkisini bir kere daha gösterdi. Uzun vade ve düşük faiz uygulaması ile satın alma imkânlarını cazip hale getirdiğimizde potansiyel ilgiyi canlandırabildiğimizi gördük.”


Bir aylık süre içerisinde toplamda 2000'e yakın konut satıldığını belirten Torun, bu satışlar sonunda toplam cironun 1.750.000.000 TL'ye yaklaştığını söyledi. Torun; "Kampanyamız tarihi günler yaşadığımız bu dönemde Türk halkının ülkesine ve gayrimenkul sektörüne güveninin de önemli bir yansıması olmuştur” dedi.


Aziz Torun: “15 Ekim’e kadar sürecek kampanyamızda ilginin artarak devam edeceğine inanıyorum.

Aziz Torun; “Türk ekonomisinin lokomotifi olan ve 200 alt sektörü etkileyen gayrimenkul sektörünün bu tarihi kampanyasını, gelen yoğun talepler ve yaz dönemi nedeni ile kampanyadan yararlanamayan vatandaşlarımızı da göz önüne alarak 15 Ekim’e kadar uzatma kararı aldık. Bir ayda yakaladığımız başarı grafiğinin kampanyamızın ikinci etabında da artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi. Kampanyanın sektöre getirdiği ciddi bir maliyeti olduğunu da belirten Torun, “bankaların faiz oranlarında indirime devam etmesi ve gayrimenkul sektörü üzerindeki harç ve vergi yükünün hafifletilmesi ile bu tip cazip satış kampanyalarını önümüzdeki dönemlere de yaymak ve sürdürebilir kılmak mümkün olacaktır” dedi.


GYODER; iç piyasadaki canlılığı yurt dışına da taşıyacağız.

GYODER tarihi kampanya ile yakaladığı başarıyı yurt dışına taşımak üzere de çalışmalar yürütüyor. Aziz Torun; “son dönemde ülkemizde yaşanan olaylar turizm sektörüne paralel gayrimenkul sektörünü de olumsuz etkilemiştir. Geçtiğimiz yıllara oranla bireysel ve kurumsal yabancı yatırımcılar açısından ciddi bir gerileme yaşadık. Bunu telafi etmek, Türkiye’nin gelişen, büyüyen ve güvenli bir ülke olduğu algısını pekiştirmek üzere daha etkin bir lobi faaliyeti yürüteceğiz. Ekonomi Bakanlığı’nın önderliğinde oluşturulan TİM, DEİK, TÜSİAD, MÜSİAD, gibi sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte GYODER olarak yurt dışında, özellikle AB ülkeleri olmak üzere, Türkiye algısını güçlendirmek üzere çalışmalara katılacak, siyasi ve ekonomik istikrar ile büyüyen, huzurlu bir ülke olduğumuzu anlatacağız. GYODER olarak önümüzdeki dönemde yurt dışında iki ayrı fuara katılıyoruz. Ekim ayında Kuveyt ve Kasım ayında da Cidde Cityscape fuarlarında olacağız" dedi.


Kampanya kapsamındaki projeler;


  1. Ağaoğlu: My Home Maslak, My Towerland, Andromeda Gold, My World Europe, My New York
  2. Akkuş Gayrimenkul: Alya Trio
  3. AND Gayrimenkul: AND Pastel
  4. ANT Yapı: Anthill Residence, Antteras ve Antasya Residence
  5. Astay Gayrimenkul: Onaltıdokuz Istanbul
  6. Avrupa Konutları: Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupa Konutları Atakent 4
  7. Babacan Holding: Babacan Premium, Babacan PALACE, Babacan Port Royal
  8. Bak yapı: Konya Prestij Park, Bursa Prestij Elit, Bursa Prestij Optimum
  9. Cathay Group: Nivo İstanbul
  10. Çalık Gayrimenkul: Tarlabaşı 360 ve Metropol İstanbul
  11. Dap Yapı: İstmarina ve Adam Kule
  12. Demir İnşaat: Demir Romance, Demir La Vida
  13. DKY İnşaat: DKY Kartal -DKY Business Kartal -DKY On Kağıthane -DKY Ada Kartal -DKY Sahil
  14. Dumankaya: Dumankaya Ritim İstanbul, Dumankaya Horizon
  15. Ege Yapı: Batışehir ve Pega Kartal
  16. Emlak Konut GYO: Adım İstanbul, Ağaoğlu Maslak 1453, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark Bahçekent, Bahçekent Emlak Konutları, Bahçekent Flora, Emlak Konut Başakşehir Evleri, Batışehir, Bulvar İstanbul, Büyükyalı İstanbul, Esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evora İstanbul, Evvel İstanbul, Göl Panorama, İst Marina, Karat34, Koordinat Çayyolu, Metropol İstanbul, Nevşehir Emlak Konutları, Nidakule Ataşehir Kuzey, Nidapark Kayaşehir, Park Mavera, Sofa Loca, Temaşehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent
  17. Eroğlu Yapı: Skyland İstanbul, Harmony Towers, Merter Platform ,Yeni Moda
  18. Extensa İstanbul: Bomonti Modern Palas
  19. EYG Grup: İdilia, İlkbahar, Vitrin, Kağıthane, Evvel İstanbul, Adım İstanbul

  20. Gedizler Yapı: İkinci Ev’re
  21. Halk GYO: Eskişehir Panorama Plus, Bizimtepe Aydos ve Şehristan Konutları
  22. Hasanaoğlu: Banu Evleri Ispartakule 2 ve Banu Evleri Ispartakule 3
  23. İş GYO: Manzara Adalar ve İnistanbul
  24. Kavi Yapı: Home Aves
  25. Kavuklar İnşaat: Kavuklar Bornova ve Point Bornova
  26. Kiler GYO: Referans Bahçeşehir, Referans Güneşli, Referans Kartal Towers, Referans Kartal Kordonboyu
  27. Kuzu Grup: SeaPearl Ataköy
  28. Krea Gayrimenkul Geliştirme* : Tomtom Gardens
  29. Mar Yapı: G Yoo Inspried by Starck ve G Marin managed by Divan
  30. NEF: İnistanbul-Nef Merter 12 - Nef Ataköt 22 - Nef Bahçalievler- Nef Sancaktepe *
  31. Nurol GYO: Nurol Park
  32. Ortadoğu Grup: Resim İstanbul
  33. Pana yapı: Brooklyn Park, Brooklyn Life, Jardin Eden Çeşme, Kartal Eagle
  34. Pekdemir: Evimiz Kocaeli
  35. Piyalepaşa İstanbul: Piyalepaşa İstanbul
  36. Propa İnşaat: Propa Aura, Propa Plus, Propa Kartal
  37. Selin Yapı: Rings Rezidans
  38. Sinpaş GYO: Queen Central Park, EgeVadisi, Aydos Country, İncek Blue, İncek Green, EgeYakası, Bursa Modern
  39. Sinpaş Yapı: Sinpaş Palas, Altınoran, Marina Ankara, Aquacity Denizli
  40. Sur Yapı: Exen İstanbul, Mirage Rezidans, Lavender, Gölbahçe Evleri, İlkbahar ve Marka Rezidans
  41. Tahincioğlu Gayrimenkul: Nidapark Kayaşehir, Nidakule Ataşehir, Nidapark Başakşehir
  42. Tekfen Emlak: HEP İstanbul
  43. Tepe Mesa: Park Mozaik
  44. Torunlar GYO: 5. Levent, Torun Center, Korupark Terrace ve Mall of İstanbul
  45. Toya yapı: Toya Moda, Toya Downtown, Toya Vista, Avcılar Park, Q Studio , QENT İstinye
  46. Turyap:  Ankara  Golfkent
  47. Vakıf GYO: Bizimtepe Aydos Konut Projesi
  48. Yenigün İnşaat: The House Residance Bomonti
  49. Yiğit Grup *: Fortis Istanbul, Fortis Sinanlı Kadıköy

Haber AA'da şu şekilde yer aldı


Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinin (GYODER) başlattığı konut kampanyasına başvurular yoğun talep üzerine 15 Ekim'e kadar uzatıldı.

GYODER'den yapılan açıklamaya göre, ekonomik büyümeye destek olmak ve sektöre ivme kazandırmak için 1 Ağustos'ta başlatılan "Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye" adlı kampanyaya 15 Ekim'e kadar başvuru yapılabilecek.

GYODER üyesi 49 üye firmanın katılımı ile devam eden kampanyada, 122 projedeki 60 bine yakın konut ve 3 bin 200 ofis, 10 yıl vadeli, aylık yüzde 0,7'lik kredi faizi ve yüzde 20 peşinatla tüketiciye sunuluyor.

GYODER Başkanı Aziz Torun, konuya ilişkin değerlendirmesinde, kampanya sayesinde ağustos ayını sektör olarak çok başarılı geçirdiklerini belirterek, imza attıkları tarihi kampanyada beklentilerinin üzerinde bir ilgi ile karşılaştıklarını ifade etti.

Bu yoğun ilginin faiz oranlarının ve ödeme vadesinin gayrimenkul satışlarındaki etkisini bir kere daha gösterdiğine işaret eden Torun, uzun vade ve düşük faiz uygulaması ile satın alma imkanları cazip hale getirildiğinde potansiyel ilginin canlandırabildiğini gördüklerini dile getirdi. 

Bir aylık süre içerisinde toplamda 2 bine yakın konut satıldığını aktaran Torun, bu satışlar sonunda toplam cironun 1 milyar 750 milyon TL'ye yaklaştığı bilgisini verdi.

Torun "Kampanyamız tarihi günler yaşadığımız bu dönemde Türk halkının ülkesine ve gayrimenkul sektörüne güveninin de önemli bir yansıması olmuştur." dedi.


- "İç piyasadaki canlılığı yurt dışına da taşıyacağız"



Kampanyadan yararlanamayan vatandaşları da göz önüne alarak başvuruları 15 Ekim’e kadar uzatma kararı aldıklarını anlatan Torun, bir ayda yakaladıkları başarı grafiğinin kampanyanın ikinci etabında da artarak devam edeceğine inandığını ifade etti.

Torun, kampanyanın sektöre getirdiği ciddi bir maliyet olduğuna dikkati çekerek, "Bankaların faiz oranlarında indirime devam etmesi ve gayrimenkul sektörü üzerindeki harç ve vergi yükünün hafifletilmesi ile bu tip cazip satış kampanyaları önümüzdeki dönemlere de yaymak ve sürdürebilir kılmak mümkün olacaktır." ifadelerini kullandı.

Son dönemde Türkiye'de yaşanan olayların turizm sektörüne paralel olarak gayrimenkul sektörünü de olumsuz etkilediğine değinen Torun, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıllara oranla bireysel ve kurumsal yabancı yatırımcılar açısından ciddi bir gerileme yaşadık. Bunu telafi etmek, Türkiye'nin gelişen, büyüyen ve güvenli bir ülke olduğu algısını pekiştirmek üzere daha etkin bir lobi faaliyeti yürüteceğiz. Ekonomi Bakanlığının önderliğinde oluşturulan TİM, DEİK, TÜSİAD, MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte GYODER olarak yurt dışında, özellikle AB ülkelerinde, Türkiye algısını güçlendirmek için çalışmalara katılacak, siyasi ve ekonomik istikrarla büyüyen huzurlu bir ülke olduğumuzu anlatacağız."

Aziz Torun, GYODER olarak ekim ayında Kuveyt, kasım ayında ise Cidde Cityscape fuarlarına katılacaklarını bildirdi

AA


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı



Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (Gyoder) ekonomik büyümeye destek olmak ve sektöre ivme kazandırmak için 1 Ağustos’ta başlattığı ‘Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye’ kampanyası yoğun talep üzerine 15 Ekim 2016 tarihine kadar uzatıldı.

GYODER üyesi 49 üye firmanın katılımı ile devam eden kampanyada, 122 projedeki 60 bine yakın konut ve 3 bin 200 ofis, 10 yıl vadeli, aylık yüzde 0.7’lik bir kredi faizi ve yüzde 20 peşinat ile tüketiciye sunuluyor.


Kampanya sayesinde ağustos ayını sektör olarak çok başarılı geçirdiklerini belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, gayrimenkul sektörü olarak tarihi bir kampanyaya imza attıklarını ve beklentilerinin üzerinde bir ilgi ile karşılaştıklarını vurguladı. Bir aylık süre içerisinde toplamda 2 bin yakın konut satıldığını belirten Torun, bu satışlar sonunda toplam cironun 1 milyar 750 milyon liraya yaklaştığını söyledi. Torun, “Kampanyamız tarihi günler yaşadığımız bu dönemde Türk halkının ülkesine ve gayrimenkul sektörüne güveninin de önemli bir yansıması olmuştur” dedi.

Lobi yapılacak


Türkiye’nin gelişen, büyüyen ve güvenli bir ülke olduğu algısını pekiştirmek üzere daha etkin bir lobi faaliyeti yürüteceklerini anlatan Torun, “Ekonomi Bakanlığı’nın önderliğinde oluşturulan TİM, DEİK, TÜSİAD, MÜSİAD, gibi sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte GYODER olarak yurt dışında, özellikle AB ülkeleri olmak üzere, Türkiye algısını güçlendirmek üzere çalışmalara katılacak, siyasi ve ekonomik istikrar ile büyüyen, huzurlu bir ülke olduğumuzu anlatacağız. GYODER olarak önümüzdeki dönemde yurt dışında iki ayrı fuara katılıyoruz. Ekim ayında Kuveyt ve kasım ayında da Cidde Cityscape fuarlarında olacağız” dedi.
 
Milliyet


Haber Posta'da şu şekilde yer aldı;


GYODER'in (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) 'Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye' kampanyası 15 Ekim'e kadar uzatıldı. 122 projedeki 60 bine yakın konut ve 3 bin 200 ofis, 10 yıl vadeli, aylık yüzde 0.70'lik kredi faizi ve yüzde 20 peşinatla satılıyor. 

GYODER Başkanı Aziz Torun, kampanyaya beklentilerinin üzerinde bir ilgi olduğunu söyledi. Torun, "Kampanyamıza gösterilen yoğun ilgi, bize faiz oranlarının ve ödeme vadesinin gayrimenkul satışlarındaki etkisini bir kere daha gösterdi. Uzun vade ve düşük faiz uygulamasıyla ev alımları artıyor" dedi. Torun, 1 ayda 2 bine yakın konut satıldığını da sözlerine ekledi. 


Posta


Geri Dön