29 / 03 / 2024

Hadımköy’de 41 bin metrakare mera imara açıldı!

Hadımköy’de 41 bin metrakare mera imara açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, “İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı”nda yer alan ve planlarda “Mera” olarak görülen Hadımköy’de 41 bin 791 metrekare büyüklüğündeki araziyi imara açtı.



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi de bu ay, Çevre Bakanlığı, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından hazırlattırılan, “İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı”nda yer alan ve planlarda “Mera” olarak görülen Hadımköy’de 41 bin 791 metrekarelik araziyi imara açtı. 


Hadımköy Sanayi Bölgesi’nin Meslek ve Teknik Öğretim Lisesi ihtiyacını karşılamak üzere Hadımköy Mahallesi, 318 parselin bir kısmı “Meslek ve Teknik Öğretim Tesisleri Alanı” olarak planlandı. 


Mülkiyeti Mahiye Hazinesi’ne ait olan söz konusu parselin bir kısmında ağaçlar bulunuyor. Teklife ilişkin işlem dosyasında; Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü, İSKİ Genel Müdürlüğü, Ulaşım Planlama Müdürlüğü şartlı olumlu, Karayolları Genel Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olumlu görüş bildirdi. 


Değişikliğe CHP’li Meclis Üyesi Esin Hacıalioğlu karşı çıkarken AK Partili İmar Komisyonu Başkanı Hadi Diler alanın üst mera vasfını kaybettiğini kaydetti.


Hürriyet





Geri Dön