17 / 04 / 2024

Hafele ile 40 metrekarelik ev 74 metrekare görünecek!

Hafele ile 40 metrekarelik ev 74 metrekare görünecek!

18 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Hafele Türkiye gayrimenkul sektörüne yönelik ‘Hafele Concept Project’ ismiyle yeni bir iş modeli geliştirdi.



Hafele mobilya ve yapı aksesuarları tedarikçisi olarak hizmet vermeye devam ederken yeni bir iş kolu daha yarattı. Firma 8 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Firma ‘Hafele Concept Project’ ismiyle yeni bir iş modeli geliştirdi.Bu geliştirilen model, konutların mutfak, banyo, giyinme alanı, vestiyer ve kapılarına yönelik çözümler sunuyor. 


Hafele küçük metrekareli evlerde hareketli mobilyalarla ferah alanlar yaratılırken, mutfaklarda kullanıcıların hayatını kolaylaştıran fonksiyonlar geliştiriyor.


Hafele Türkiye ve Bölgesi İcra Kurulu Hilmi Uytun 40 metrekarelik bir evde, 74 metrekarelik kullanım alanı oluşturabildiklerini söyledi. Uytun, "Küçük evleri daha fonksiyonel hale getiriyoruz. Aynı metrekare rahatlıkla hem ev hem ofis olarak kullanılabiliyor. Geniş evleri de daha işlevsel ve konforlu hale getiriyoruz. Mesela mutfakta bel seviyesinin altındaki tüm dolapları dışarıya çekilebilir hale getirdik. Kimse dolabı açmak için iki büklüm olmuyor. Mobilyalara ışık ve müziği entegre ettik. Küçük bir dolaba 50 ayakkabı sığdıran çözümler geliştirdik. Giyinme odalarında her ürüne özel bir alan tasarladık" dedi.


100 BİN EVE GİRECEK

Uytun, Müteahhit firmalar ilgi gösteriyor. İlk uygulamasını geçtiğimiz yıl Kayseri’de Golden Center 3 projesinde devreye aldık. 15 Temmuz’dan hemen sonra 60 günde 240 daireyi satıldı. Aynı şirket İstanbul Kartal’daki projesinde de Hafele Concept Project ile devam ediyor. Benzer hikayeleri Ereğli, Yalova, Diyarbakır gibi bir çok yerde yazdık" şeklinde konuştu.


Hafele Concept Project’in bir konuta yüzde 2 ek maliyet getiriyor. Uytun, 250 metrekarelik 2+1 bir dairede tasarım maliyetinin ortalama 15 bin lira olduğunu söyledi. Uytun, “Bu yıl sonuna kadar 100 bin konutluk projenin örnek dairesini yapmış olacağız. 20 binini şimdiye kadar yaptık. Önceki ay gerçekleşen Yapı Fuarı’nda 1300 konut projesinden ön talep aldık” dedi.


Hürriyet 


Geri Dön