26 / 04 / 2024

Hakan Ergin, CarrefourSA Genel Müdürü oldu!

Hakan Ergin, CarrefourSA Genel Müdürü oldu!

CarrefourSA’da direksiyona geçmesinin ardından geçen 2.5 yıllık süreçte birçok başarıya imza atan Genel Müdür Mehmet Nane, görevini Hakan Ergin’e devretti.



Sabancı Holding’in 2013 yılı Temmuz ayında CarrefourSA’da direksiyona geçmesinin ardından geçen 2,5 yıllık süreçte birçok başarıya imza atan Genel Müdür Mehmet Nane, görevini Hakan Ergin’e devrediyor.

CarrefourSA’daki yönetim değişikliğine ilişkin açıklama yapan CarrefourSA Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, şunları söyledi:

“Mehmet Nane ve yönetim ekibi 2013 yılında koyduğumuz büyüme hedefine planlanandan erken ulaştı.  CarrefourSA üç yıl önce vadettiği sıçramayı başarıyla gerçekleştirdi.  Bu sürede CarrefourSA markası canlandı, müşterisinin yeniden kalbini kazandı. Mehmet Nane’yi gösterdiği üstün liderlikten dolayı Yönetim Kurulumuz adına kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum. Sabancı Holding’de 18 yılını dolduran ve son 12 yıldır beraber çalıştığım değerli arkadaşım, gelinen bu noktada kariyerinde yeni bir yolculuğa çıkmak için benden izin istedi. Bu bir bayrak yarışıdır. Şimdi Mehmet Nane, CarrefourSA bayrağını sektörün kendisi gibi saygın isimlerinden Ziya Hakan Ergin’e devrediyor. Mehmet Nane’ye bundan sonra üstleneceği görevlerde başarılar diliyorum. Hakan Ergin’in CarrefourSA bayrağını daha da yukarılara taşıyacağına inanıyorum.”


Mehmet Nane’den çalışanlara mesaj

Mehmet Nane ise CarrefourSA çalışanlarına yazdığı mesajında, “Bugüne kadarki yolculuğunda değişim ve yenilik CarrefourSA’nın değişmez düsturlarından oldu. Bu sayede daha güçlü, daha büyük bir aile olduk. Şimdi CarrefourSA olarak yine bir değişim süreci daha yaşıyoruz. 08 Şubat tarihi itibarıyla CarrefourSA’daki Genel Müdürlük görevimden ayrılıyor ve bayrağı benden sonraki yönetime devrediyorum. Görev yaptığım 2.5 yıllık süreçte sevgi ve saygı üzerine kurduğumuz sağlam ilişkinin yeni yönetim döneminde de devam edeceğine yürekten inanıyorum” dileklerini paylaştı.


Hakan Ergin Kimdir?


PeraPost


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı;


2013 yılında Teknosa’dan ayrılarak Carrefoursa’nın Genel Müdürü olan Mehmet Nane, görevi Ziya Hakan Ergin’e devrediyor. “Beşte Beş” stratejisiyle şirketi 2014’te kâra geçirmeyi başaran Nane, “Profesyonel hayatım devam edecek. 18 yıllık baba ocağından kendi evimi kurmak üzere ayrıldım” dedi.


CARREFOURSA Genel Müdürü Mehmet Nane, koltuğu Ziya Hakan Ergin’e devrediyor. Nane, 2013 yılında Carrefoursa Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer’in insiyatifiyle 2013’te Teknosa’daki görevinden ayrılarak Carrefoursa’nın dümenine geçmişti. Sabancı Holding’in Fransız ortağı Carrefour’dan yüzde 12 Carrefoursa hissesi alarak hâkim ortak olmasının ardından Nane, “Beşte Beş” stratejisini oluşturarak şirketi 2014’te kâra geçirmişti. Carrefoursa’daki görev değişimiyle ilgili Hürriyet’e konuşan Mehmet Nane, şu bilgileri verdi: “Yönetim Kurulu Başkanımız Haluk Dinçer ile konuştuk. Göreve gelirken ‘Beş’te beş’ hedefim vardı. Bu hedefe erken ulaştım. Sayın Dinçer’e, kariyerimin bundan sonraki bölümünü farklı bir şekilde değerlendirmek istediğimi söyledim. Görevimi kendi isteğim ile bırakıyorum. 18 yıllık baba ocağından kendi evimi kurmak üzere ayrıldım. Profesyonel hayatım devam edecek.” 


HEDEFLERE ERKEN ULAŞTIK

Carrefoursa Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer ise şunları söyledi: “Mehmet Nane ve yönetim ekibi 2013 yılında koyduğumuz büyüme hedefine planlanandan erken ulaştı. Carrefoursa üç yıl önce vadettiği sıçramayı başarıyla gerçekleştirdi. Bu sürede Carrefoursa markası canlandı, müşterisinin yeniden kalbini kazandı. Sabancı Holding’de 18 yılını dolduran ve son 12 yıldır beraber çalıştığım değerli arkadaşım, gelinen bu noktada kariyerinde yeni bir yolculuğa çıkmak için benden izin istedi. Nane’ye bundan sonra üstleneceği görevlerde başarılar diliyorum.”


OTEL AÇMIŞTI

Mehmet Nane, geçtiğimiz yaz, Kiler Holding Perakende Genel Müdürü Nihat Özdemir ve perakende danışmanı Avi Alkaş ile Marmaris’te otel açmıştı. 


Carrefoursa, Nane döneminde büyüdü

Mehmet Nane’nin göreve başladığı 2013 yılında Carrefoursa 38 ilde 244 mağaza ile hizmet veriyordu. Şirketin mağaza sayısı 2015’te 779’a ulaştı. 2014 ve 2015 yıllarında 4 satın alma gerçekleştirildi. Carrefoursa, Antalyalı Genpa ve 1E1 marketleri, İsmar ve Kiler’i bünyesine kattı.2013’te 7 bin çalışana sahip olan Carrefoursa, 2015’te 13 bin kişiyi istihdam etti.2014’ü 3.1 milyar lira ciro ile kapatan şirket, 2015’te 4 milyar, 2016 ise 5 milyar lira ciro hedeflemişti.


Hürriyet 


Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Mehmet Nane, CarrefourSA’dan ayrıldı. Nane’nin yerine Hakan Ergin atandı. Kulislerde Mehmet Nane’nin Esas Holding, Pegasus, hepsiburada, Sütaş ve Tekzen gibi şirketlerden teklif aldığı ifade ediliyor. Ancak Mehmet Nane, Forum markasıyla AVM yatırımları olan Multi ile anlaşmaya yakın...


Perakende sektörü dün Mehmet Nane’nin CarrefourSA’dan ayrılmasıyla tabir yerindeyse şok yaşadı. Sabancı Topluluğu’nda 18 yıl çalışan, Teknosa’yı liderliğe taşıyan ekibin başında yer alan ve 2.5 yıl önce yine şaşırtan bir atamayla CarrefourSA’nın başına geçen Mehmet Nane de şirket çalışanlarına mesaj yazarak veda etti.

 

1 yılda 4’üncü yönetici

 

Bu gelişmenin ardından önce Nane’nin neden gittiği hakkında iddialar konuşuldu. Son 1 yılda Enerjisa, Brisa ve Çimento Grubu’ndan genel müdür ve başkan seviyesinde ayrılıkların yaşanması ve son olarak bu zincire Nane’nin katılması kulislerde ilginç yorumlara neden oldu. Mehmet Nane kendi isteğiyle ayrıldığını ifade ederken kulislerde holdingin ücret politikasının bu istifalarda etkisi olduğu iddia ediliyor.

 

Teklif yağmuru oldu

 

Perakende dünyasının en merak ettiği ikinci konu Nane’nin nereye gideceği oldu. Nane’nin Esas Holding, Pegasus, hepsiburada, Sütaş ve Tekzen gibi firmalardan teklif aldığı konuşuluyor. Ancak Mehmet Nane, Forum markasıyla Türkiye’de AVM yatırımları yapan Multi Turkey ile el sıkışmaya yakın görünüyor. Multi’nin İstanbul, Gaziantep, Ankara, Mersin, Kayseri, İzmir, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Denizli, Aydın, Nevşehir, Çanakkale ve Manisa’da alışveriş merkezleri bulunuyor. AYD Başkanı Hulusi Belgü, geçen ay Multi’nin yönetim kurulundan ayrılmıştı.

 

İlk yılında kâra geçirdi

 

MEHMET Nane, CarrefourSA’da Temmuz 2013’te göreve başladı. Nane ve ekibinin gelişinden sonra 5 yıldır zarar eden CarrefourSA kâra geçti. İşte rakamlarla Nane’nin karnesi:

 

- 250 olan mağaza sayısı 800’e çıktı.

 

- 250 bin m2 olan mağaza alanı 670 bin m2’ye yükseldi.

 

- 2.5 milyar TL olan ciro 4 milyar TL’yi geçti.

 

- 6 bin civarındaki çalışan sayısı 13 bin oldu.

 

- Kiler, İsmar ve Antalyalı 1E1 zincirleri satın alındı.

 

Hedeflere erken ulaşıldı

 

CarrefourSA Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, “Mehmet Nane ve yönetim ekibi 2013 yılında koyduğumuz büyüme hedefine planlanandan erken ulaştı. CarrefourSA 3 yıl önce vaad ettiği sıçramayı başarıyla gerçekleştirdi. Bu sürede CarrefourSA markası canlandı, müşterisinin yeniden kalbini kazandı. Mehmet Nane’yi gösterdiği üstün liderlikten dolayı Yönetim Kurulumuz adına kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi Mehmet Nane, CarrefourSA bayrağını sektörün kendisi gibi saygın isimlerinden Ziya Hakan Ergin’e devrediyor. Ergin’in CarrefourSA bayrağını daha da yukarılara taşıyacağına inanıyorum” diyerek değişikliği duyurdu. Mehmet Nane, şirket çalışanlarına gönderdiği yazılı mesajda şunları kaydetti: “Bugüne kadarki yolculuğunda değişim ve yenilik CarrefourSA’nın değişmez düsturlarından oldu. Bu sayede daha güçlü, daha büyük bir aile olduk. Şimdi CarrefourSA olarak yine bir değişim süreci daha yaşıyoruz. 8 Şubat tarihi itibarıyla CarrefourSA’daki Genel Müdürlük görevimden ayrılıyor ve bayrağı benden sonraki yönetime devrediyorum. Görev yaptığım 2.5 yıllık süreçte sevgi ve saygı üzerine kurduğumuz sağlam ilişkinin yeni yönetim döneminde de devam edeceğine yürekten inanıyorum.”

 

Metro’nun eski müdürü

 

CarrefourSA’daki değişim Hakan Ergin, Haluk Dinçer ve Mehmet Nane’nin birlikte çekilen fotoğrafıyla duyuruldu. Yeni Genel Müdür Hakan Ergin; 1996-2011 arasında Metro Cash&Carry’de genel müdürlük yaptı. Ergin, 2012 yılından bugüne CarrefourSA’da Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyordu. Ergin ayrıca; Birlik Mensucat’ta Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi, Mudo A.Ş.’de Danışma Kurulu Üyesi, Ayakkabı Dünyası şirketinde Hissedar Komitesi Üyesi ve MEF Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Programında Danışma Kurulu üyesi görevlerini sürdürüyor.


Vatan


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


2013 Temmuz ayında CarrefourSA Genel Müdürlük koltuğuna oturan Mehmet T. Nane, görevini 8 Şubat’ta sektörün duayenlerinden Ziya Hakan Ergin’e devredecek. Nane bir süre dinlenerek yöneticiliğe geri döneceğini söyledi.


Carrefoursa’da 2013 yılı temmuz ayında direksiyona geçmesinin ardından geçen 2.5 yıllık süreçte birçok başarıya imza atan Genel Müdür Mehmet T. Nane, görevini sektörün bir başka duayen ismi Ziya Hakan Ergin’e devrediyor. Mehmet Nane, çalışanlara yazdığı mesajında “8 Şubat itibariyle CarrefourSA’daki Genel Müdürlük görevimden ayrılıyor ve bayrağı devrediyorum. Görev yaptığım 2.5 yıllık süreçte sevgi ve saygı üzerine kurduğumuz sağlam ilişkinin yeni yönetim döneminde de devam edeceğine yürekten inanıyorum” dedi. Nane, STAR’a yaptığı açıklamada ise “6 Ocak benim doğumgünüm. Daha önce 50 yaşına bastığımda bir süre ara vereceğim diye plan yapmıştım. Bir süre dinlendikten sonra profesyonel yöneticiliğe devam edeceğim” dedi. Yeni Genel Müdür Ergin, 2012’den beri CarrefourSA’nın Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesiydi.


Star


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Carrefoursa Genel Müdürü Nane, koltuğu Hakan Ergin'e devrederek 1998 yılından bu yana görev aldığı Sabancı Holding ile yollarını ayırdı Carrefoursa'nın yeni genel müdürü Hakan Ergin oldu. Haluk Dinçer Mehmet Nane"ye çalışmaları için teşekkür ederek, "Yaklaşık 12 yıldır Nane ile birlikte çalıştık. Gelinen bu noktada kariyerinde yeni bir yolculuğa çıkmak için benden izin istedi. Bu bir bayrak yarışıdır" dedi. 


Perakende sektörünün duayen isimlerinden Mehmet Nane, Sabancı Holding'deki 18 yıllık serüvenine Carrefoursa Genel Müdürlüğümden ayrılarak noktayı koydu. Holdingden yapılan açıklamada, Carrefoursa'da dümene Nane'nin 'Tarsus Amerikan Koleji'nden ağabeyim' dediği sektörün bir başka duayen ismi Ziya Hakan Ergin geçti. Yaklaşık 2.5 yıl önce başına geldiği zarardaki Carrefoursa'yı kâra geçiren Nane, Sabancı Grubu'ndan ayrılmasıyla ilgili Sözcü Gazetesi'ne açıklamalar yaptı. Görevden ayrılmadan önce Sabancı Holding Sigorta ve Perakende Grup Başkam Haluk Dinçer'den izin istediğini belirten Nane, "Artık yeni limanlara yelken açma zamanı" şeklinde konuştu. 


KENDİ EVİMİ KURMA ZAMANI 

Nane, Carrefoursa'nın başına bir hedef doğrultusunda geldiğini ve şirketin büyüme hızı ile 8 yıl aradan sonra ortaklarına 66 milyon TL'lik temettü dağıttığım kaydetti. Bu rakamlarla birlikte hedefi tutturduğunu ifade eden Nane, profesyonel yöneticilik hayatına devam edeceğini ve tekliflere açık olduğunu aktardı. Burada özel bir sektör belirtmeyen Nane, "Artık başka deneyimler kazanma zamanı. Holdingle ya da yönetimle aramda herhangi bir sıkıntı ya da fikir ayrılığı yok. Ancak Sabancı Holding bizim baba evimiz. Baba evinden ayrılıyorum, artık kendi evimi kurmanın zamanı" dedi. 


5 yıllık zararı kapattı kâra geçti 

1998'de Sabana Holding'te Planlama İş Geliştirme Daire Başkan Yardımcısı olarak işe başlayan Mehmet Nane, 2005'te Teknosa'ya Genel Müdür olarak atandı. Nane, şirketi teknoloji perakendesi alanında pazar liderliğine taşıdı. Fransız Carrefour ile ortak olduğu Carrefoursa'nın 5 yıl üst üste zarar etmesinin ardından, Sabancı Holding, önce hisselerin çoğunluğunu aldı, ardından da şirketin başma Nane'yi atadı. 2013'ü 124 milyon lira EBUDA (vergi, faiz ve amortisman öncesi gelir) zararıyla kapatan şirket, Nane'nin başa geçmesiyle 2014'te 100.4 milyon TL kâra ulaştı. Verimsiz gayrimenkulleri satarak, art arda Kiler, İşmar, 1E1 gibi şirket alımlarına imza atan Carrefoursa, 2015 yılım 4 milyar TL ciro, 792 mağaza ve 13 bin çalışan ile kapattı. 


Sözcü/ Sayime BAŞÇI


Geri Dön