28 / 03 / 2024

Hakan Gedikli: Güvenimiz tam yatırıma devam!

Hakan Gedikli: Güvenimiz tam yatırıma devam!

2003’ten bu yana 127 bin bağımsız bölüm üreten Emlak Konut GYO,2019 bitmeden anahtar teslimlerine devam ederken, 2020 yılında da ekonomiye ve sektöre tam güvenle yeni projeleri hayata geçirmeye devam edecek



2019’un ikinci yansında piyasadaki olumlu gelişmeler, gayrimenkul sektörüne pozitif etki ederken, tüketici güvenindeki yükseliş de sürüyor. Emlak Konut GYO’nun 2019 yılında da kararlılıkla yatırımlarına devam ettiğini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, bir taraftan ise bitirilen projelerin anahtar teslimlerini sürdürdüklerini dile getirdi. 2019 yılının geride kalan dönemiyle ilgili bir değerlendirme yapan Gedikli, “2019 yılının ilk dokuz ayını değerlendirdiğimizde ülkeler arası ticaret savaşları ve küresel ekonomik dalgalanmaların etkilerini açıkça görebiliyoruz. Aynı döneme ülke ekonomimiz açısından baktığımızda ise, özellikle 2019’un ikinci yarısında tüketici eğilimlerinin ivme kazandığını, makro ekonomik değişkenlerde de iyileşmenin sürdüğünü söyleyebiliriz. Son dönemde Merkez Bankamızın art arda yaptığı faiz indirimleriyle beraber, ticari faaliyetlerin hızlandığı net bir şekilde görülmektedir” diye konuştu.

‘Gelişimi hızlandırdı’

Milliyet'te yer alan habere göre; Faiz indirimleri ve konut kredilerinin aylık yüzde 1 oranının altına düşmesinin, gayrimenkul sektöründeki gelişimi hızlandırdığını vurgulayan Gedikli, “Özellikle son 4-5 aylık periyottaki ön satış rakamları, satış ofislerindeki ziyaretçi sayıları ve iletişim kanallarındaki yoğunluk sektörümüzdeki olumlu yönde hareketlenmeyi ve tüketicinin güvenini ispatlamaktadır” dedi.

133 proje

Hakan Gedikli, Emlak Konut GYO olarak, 2003’ten günümüze kadar gelir paylaşımı ve anahtar teslim toplam 133 projeyi hayata geçirdiklerini anlatırken, başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin pek çok şehrinde kaliteyi ve insan hayatına değer katma arzusunu ön plana çıkaran 127 bin bağımsız bölümü ürettiklerini söyledi. Gedikli, “Şirketimiz, gerçekleştirdiği projelerle birlikte yaşayan nüfusun ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitim tesisi, cami, sağlık tesisi gibi sosyal donatıları da beraberinde geliştirmektedir” dedi.

‘Genel ekonomik konjonktüre bakıldığında, özellikle 3. çeyrekte yakalanan büyüme eğiliminin 2020’de güçlenerek artmasını bekliyoruz’ diyen Gedikli, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Bu pozitif eğilimin yansımalarını sektörümüzde de göreceğimize inanıyoruz. Emlak Konut olarak tüketicinin beklentisini ve taleplerini ön planda tutarak projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. 2019’un sonlarına yaklaşırken, bu sene içerisinde 7 bin bağımsız bölümü sahiplerine teslim ettik. 2020 ve sonraki yıllarda da projelerimizin teslimini aynı güven ve kararlılıkla sürdüreceğiz.”

‘Piyasaya olumlu yansıyor’

2019 yılı ikinci yarısından itibaren enflasyondaki düşüşün devam etmesi, Merkez Bankası’nın yaptığı faiz indirimleri, ayrıca kredi ve mevduat faizlerinin daha aşağıya çekileceği beklentisinin reel ekonomiye olumlu şekilde yansımaya devam ettiğini vurgulayan Hakan Gedikli, “Ekonomide güven zeminin oluşması ve sektörümüze dair güncel verileri değerlendirdiğimizde, bu yıl konut satış rakamlarının 1 milyon 200 bin adedin üzerinde gerçekleşeceğini öngörüyoruz” diye konuştu.


Geri Dön