19 / 04 / 2024

Hakan Şükür, Koru Florya'dan konut satın aldı!

Hakan Şükür, Koru Florya'dan konut satın aldı!

Seda Tabak, Hürriyet gazetesinin emlak ekindeki köşesinde "Gittiği her takımın vazgeçilmez ismi. Hakkında kitap yazılan bir sporcu. Son dönemde de siyasetçi" dediği Türk futbolunun Kral'ı Hakan Şükür'ün Koru Florya projesinden daire aldığını yazdı



"11 Nisan 2011'de Ak Parti'den İstanbul 3. Bölge 4. sıradan milletvekili adayı oldu ve seçimler sonrasında milletvekili seçildi.

Duyduğuma göre uzun yıllardır Florya'da oturan Hakan Şükür, bulunduğu lokasyonun (daha doğrusu alıştığı mahallenin) dışına çıkmayıp, şu an yapım aşamasında olan Koru Florya projesinden daire almış. Ancak aldığı dairenin kaç metrekare ve ne kadar olduğuna dair en ufak bir bilgi yok.

Aydınlı Grup, ARKE, Metal Yapı Konut ve Vizyonlife ortaklığıyla inşa ediliyor Koru Florya... Konut ve alışveriş merkezinden oluşan projenin hem deniz hem ormanla iç içe olması en önemli özelliği. Proje hakkında bilgi vermek gerekirse, lüks apartman ve küçük ölçekli sitelerin ağırlıkta olduğu Koru Florya'da evler 6 katlı 7 blok halinde inşa ediliyor. Büyüklükleri ise, 150 metrekare ile 458 metrekare arasında farklılık gösteriyor.

718 milyon TL arazi bedeline sahip olan projede 3+1 konutlardan 7+2 konuüara kadar geniş konut seçenekleri yer alıyor. 280 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Koru Florya'da 3 bin metrekare sosyal alan, 920 araçlık rezidanslara ait otopark, 77.500 metre kapalı, 50 bin metrekare kiralanabilir alana sahip AVM alanı yer alacak. Alışveriş merkezinde ise 200 mağaza bulunacak. Toplam arazisi ise 42.245 metrekare.

Bir haber de Aydınlı Yapı'dan
Aydınlı Grup geçenlerde konut projeleri geliştirmek için yeni bir gayrimenkul şirketi kurmuş. 16 Aralık'ta kurulan şirketin ismi de Aydınlı Körfez Emlak Geliştirme Sanayi Ticaret Anonim Şirketi. 200 bin TL sermaye ile kurulan şirket faaliyetlerini Aydınlı'nın Büyükçekmece'deki genel merkezinden yürütecek. Her türlü inşaat taahhüt işleri, dekorasyon, mühendislik, müşavirlik, proje ve kontrollük hizmetleri firmanın faaliyetleri arasında bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın yönetimindeki şirkete; Ahmet Sait Kavurmacı, Mustafa Şevki Kavurmacı ve Waleed Al Jarallah görev alıyor.

Aydınlı Grup, Haramidere'deki ilk projesi Solarkent'i hayata geçirdi. Şimdi de Florya'daki yukarıda da bahsettiğim gibi Hakan Şükür'ün de daire sahibi olduğu Koru Florya'nın yapımına devam ediyor. Bakalım Aydınlı Grup, bünyesine kattığı bu yeni şirketle, ilk nerede proje hayata geçirecek

Varyap'tan 76 milyon 600 bin TL sermayeli şirket

Bu hafta sektöre, bir sürü yeni şirket katıldı. Fazla yerimiz olmadığından hepsini aynı anda yazamıyorum. Ancak en önemlilerinden biri Varyap olduğu için yazmadan edemedim. 6 Aralık'ta kurulan ve sermayesi 76 milyon 600 bin TL olan şirketin adı Varyap Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Süleyman Varlıbaş yönetimindeki şirket bir aile şirketi. Erdinç ve Ercan Varlıbaş da yönetimde söz sahibi.

Hürriyet Emlak/Seda Tabak


Geri Dön